Android nieuws #28: Galaxy Note 7 en Pokémon GO verovert Nederland

Wouter Nijsen
16 juli 2016, 15:21
3 min leestijd
Android nieuws #28: Galaxy Note 7 en Pokémon GO verovert Nederland

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Samsung presenteert Galaxy Note 7 op 2 augustus

galaxy note 7 presentatie

Eerder lekte al uit dat de onthulling van de Galaxy Note 7 op 2 augustus zou plaatsvinden en die datum is  door Samsung bevestigd. Het nieuwe Unpacked-evenement wordt in New York georganiseerd en iedereen kan de presentatie via een livestream op de Samsung-website  volgen. De afgelopen tijd is al het een en ander over de smartphone uitgelekt en inmiddels weten we hoe hij eruit komt te zien. Samsung bevestigt tevens dat het toestel de Galaxy Note 7, en de niet de Note 6 gaat heten. Het bedrijf legt uit dat de naam hiermee in lijn ligt met de huidige vlaggenschepen, de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De naam is ook minder verwarrend voor consumenten, omdat `Galaxy Note 6` doet vermoeden dat het toestel al een jaar oud is.

Alles over Pokémon GO: downloaden, installeren en tips

pokemon-go-installeren-uitg

Pokémon GO  is nu in de Nederlandse Play Store te vinden, en het spel is enorm populair in ons land. Mensen trekken er massaal op uit om Pokémon te vangen, Gyms te verslaan en Pokéstops te bezoeken om zo weer verder te kunnen. Om je te helpen in je jacht naar alle Pokémon, hebben we hieronder een aantal handige tips voor je verzameld.  De downloadlink vind je hieronder. De game werkt op Android 4.4 (KitKat) en hoger en vraagt om 58MB aan vrije opslagruimte.

Wat is Pokémon GO?
8 tips om Pokemon GO-meester te worden

Zo gaat je accu langer mee terwijl je Pokémon Go speelt

 Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Lenovo geeft nieuwe Moto E3 groter scherm en betere camera

motorola moto e3

De Motorola Moto E3 zal waarschijnlijk vanaf september in Nederland te koop zijn, met een adviesprijs van zo`n 130 euro. Het nieuwe model is de goedkoopste smartphone in Lenovo`s line-up voor 2016, hoewel de prijs iets hoger ligt dan bij vorige toestellen uit de Moto E-serie. Er is een groter 5 inch-scherm (1280 bij 720 pixels) aanwezig, een krachtigere processor en een verbeterde camera achterop. De forsere omvang betekent dat er ook meer ruimte was voor een grotere accu met een capaciteit van 2800 mAh. Ook beschikt de Moto E3 over uitbreidbare opslag en een vrijwel kale versie van Android 6.0 (Marshmallow). Het toestel heeft ook een spatwaterdichte behuizing, wat betekent dat je de Moto E3 zonder zorgen in de regen kunt gebruiken.

Zo zorgt Facebook dat zijn apps op alle Android-toestellen werken

Mobile Device Lab

Facebook vindt het heel belangrijk dat iedereen dezelfde ervaring heeft bij het gebruik van zijn producten. Een probleem hierbij is echter de hoeveelheid verschillende toestellen die er bestaan en waar Facebook dus perfect op moet werken. Om dit probleem op te lossen heeft Facebook een Mobile Device Lab gebouwd, waarin de nieuwste vlaggenschepen en de goedkoopste budgettoestellen klaar staan om getest te worden. Alle toestellen in het lab moeten niet alleen aangesloten zijn en Facebook draaien, maar er moeten ook allerlei tests op uitgevoerd kunnen worden. Het lab heeft hiervoor wat transformaties ondergaan.

Android 7.0 beschermt gebruikers beter tegen ransomware

android 7.0 nougat

Ransomware-applicaties proberen doorgaans administrator-toegang te krijgen tot je Android, waarna ze het wachtwoord van je toestel aanpassen en alles vergrendelen tot je gaat betalen. De applicaties voeren daarvoor het `resetPassword`-commando uit, waarmee ze vrij zijn het wachtwoord van je vergrendelscherm aan te passen. Dat verandert Google met Android 7.0 Nougat. Het commando werkt straks niet meer en kan hooguit eenmalig gebruikt worden om een wachtwoord in te stellen als dat er nog niet is. Heb je al een wachtwoord ingesteld, dan kan de ransomware niet langer je wachtwoord resetten of aanpassen. Symantec waarschuwt wel dat kwaadwillenden altijd nieuwe manieren zullen vinden om door de beveiliging heen te breken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu