Android nieuws #28: Google Pixel 2 en de nieuwe aftapwet

Wouter Nijsen
15 juli 2017, 14:00
3 min leestijd
Android nieuws #28: Google Pixel 2 en de nieuwe aftapwet

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 2 krijgt voorkantvullend scherm en knijpbare zijkant’

De nieuwe Google Pixel XL heeft grote gelijkenissen met zijn voorganger, zo blijkt uit beelden van Android Police. De achterkant is wederom een combinatie van glas en metaal, al is het glazen deel kleiner dan voorheen. De vingerafdrukscanner, vorig jaar nog in het glas verwerkt, zit er nu onder. De voorkant biedt grotere veranderingen. De nieuwe Google Pixel heeft namelijk een voorkantvullend 6 inch-scherm met minimale randen. Daarmee volgt het toestel het voorbeeld van onder andere de LG G6 en Samsung Galaxy S8. Wel lijken vooral de randen aan de boven- en onderkant net iets groter dan bij die toestellen.

→ Lees verder over de mogelijke Google Pixel 2

Nokia 3 review: budgetsmartphone legt het af tegen grote broer

Met een adviesprijs van 149 euro behoort de Nokia 3 tot de goedkoopste Android-smartphones. Daarmee lijkt het toestel alvast één belofte van het oude Nokia waar te maken: degelijke toestellen voor een betaalbare prijs. De verschillen met de Nokia 5, die slechts 50 euro duurder is, zijn echter vrij groot. Denk aan een betere camera en krachtigere hardware, maar ook extra’s als een vingerafdrukscanner. Is de Nokia 3 de beste goedkope Android-smartphone van het moment? Of kun je beter een paar tientjes extra uitgeven?

→ Lees verder in de uitgebreide Nokia 3 review

5 vragen en antwoorden over de nieuwe aftapwet: dit moet je weten

Aftapwet

Op 1 januari 2018 gaat er een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) in. Deze wet wordt hiermee voor het eerst sinds 2002 weer aangepast, en geeft inlichtingendiensten meer mogelijkheden om op grote schaal internetverkeer te bespioneren en af te luisteren. De Eerste Kamer stemde deze week met deze aanpassingen in. Een meerderheid werd behaald omdat de VVD, CDA, SGP, PVV, PvdA, 50PLUS en OSF er mee instemden. Verschillende privacy-organisaties hebben direct hun kritiek geuit op deze strengere aftapwet. Maar wat betekent de nieuwe aftapwet eigenlijk voor jou?

→ Lees verder over de nieuwe aftapwet

Waarom Google Prompt veiliger is dan sms voor tweestapsverificatie

google prompt veiliger

Ruim een jaar geleden werd Google Prompt geïntroduceerd. Dit is een simpele manier om je identiteit te bevestigen als je inlogt op je Google-account. Veel mensen gebruiken echter nog sms als tweestapsverificatie, maar deze methode is verouderd. Daarom gaat Google binnenkort gebruikers vragen of ze willen overstappen. Het versturen van codes via sms is een veelgebruikte manier om accounts te beveiligen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij DigiD en andere belangrijke accounts. Sms-codes gebruiken is veiliger dan helemaal geen tweestapsverificatie instellen. Toch kunnen sms-codes op verschillende manieren onderschept worden, en daardoor is het niet de beste methode om accounts goed te beschermen.

→ Lees verder over de veiligheid van Google Prompt

Win een Samsung Galaxy S8 met de Android Planet-app!

Samsung Galaxy S8 winnen

Onlangs lanceerden we de Android Planet-app. In deze app ontdek je het laatste nieuws, de leukste apps en de beste tips voor je Android-smartphone. De app staat gratis in de Play Store, maar is de komende tijd extra aantrekkelijk. In samenwerking met Wehkamp verloten we namelijk een gratis Samsung Galaxy S8 onder alle gebruikers van de app. Meedoen is simpel. Check onderstaand artikel om de instructies en voorwaarden te checken.

→ Lees verder over hoe je de Samsung Galaxy S8 kunt winnen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu