De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #28: Samsung Galaxy Note 10-renders en Google luistert mee

Wouter Nijsen
13 juli 2019, 17:21
3 min leestijd
Android nieuws #28: Samsung Galaxy Note 10-renders en Google luistert mee

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Renders tonen Samsung Galaxy Note 10 met cameragat in het midden’

Samsung Galaxy Note 10 foto's

De Samsung Galaxy Note 10 heeft een scherm dat vrijwel de hele voorkant vult, zo blijkt uit foto’s die WinFuture heeft gepubliceerd. De website heeft verschillende persfoto’s van Samsungs volgende vlaggenschip online gezet, enkele weken voor de onthulling op 7 augustus. De selfiecamera zit niet in een gaatje rechtsboven in beeld, zoals op de Galaxy S10, maar exact in het midden. Daarnaast lijkt de Galaxy Note 10 een wat platter design te hebben dan het vlaggenschip dat Samsung eerder dit jaar uitbracht. De boven-, onder- en achterkant zijn allemaal redelijk plat, al lijkt het scherm wel door te lopen in de zijkant.

→ Lees verder en bekijk de renders van de Samsung Galaxy Note 10

‘Google-medewerkers luisteren stiekem mee naar je gesprekken met de Assistent’

google home praat

Google laat medewerkers jouw gesprekken met de Google Assistent analyseren. Hierdoor pikt de stemhulp soms zeer intieme, huiselijke gesprekken op. Google maakt dit niet bekend in haar voorwaarden. Een medewerker van Google, die in opdracht van het bedrijf dagelijks deze geluidsfragmenten analyseert, heeft ongeveer 1000 audiobestanden met VRT gedeeld. Tientallen fragmenten zijn ook in handen van de NOS gekomen. Het gaat om opgeslagen spraakopdrachten van (met name) Vlaamse gebruikers. De commando’s gaan van zeer algemeen, zoals “Hey Google, tot hoe laat is de Albert Heijn open?”, naar intiem. Soms is de ingehuurde medewerker dan ook ‘getuige’ van hele persoonlijke gesprekken, zoals een huishoudelijke ruzie.

→ Lees verder over de Google-medewerkers en Google Assistent

Handelsblokkade op Huawei deels geschrapt: dit zijn de mitsen en maren

Prijsdaling Huawei P30

Begin juli kondigde de Amerikaanse president Trump al aan dat de handel met Huawei deels hervat mocht worden, maar tot nu toe was er vanuit de overheid nog geen besluit aangekondigd. Deze week maakte Wilbur Ross, handelsminister van de Verenigde Staten, het echter wel officieel. Amerikaanse bedrijven kunnen bij het ministerie nu een licentie aanvragen om zaken te doen met Huawei, zolang deze zaken “geen bedreiging vormen voor de nationale veiligheid.” Huawei blijft dus op de zwarte lijst staan. Amerikaanse bedrijven die geen toestemming vragen bij het ministerie hangen nog altijd sancties boven het hoofd.

→ Lees verder over de Huawei-sancties die deels zijn geschrapt

‘Google Pixel 4 XL-renders tonen voorkant van nieuw vlaggenschip’

google pixel 4 xl renders

Google deelde onlangs al een eerste foto van de Pixel 4, nu zijn gedetailleerde beelden van de Pixel 4 XL online verschenen. Vooral opvallend aan de Pixel 4 XL is de voorkant. Aan de bovenkant van het scherm, dat ongeveer 6,25 inch zou meten, is een forse rand aanwezig. Google kiest dus – anders dan bij de Pixel 3 XL – niet voor een notch, maar stopt de dubbele frontcamera in een bezel. In die rand zouden ook allerlei sensoren zitten die geavanceerde gezichtsherkenning mogelijk maken. Het zou gaan om een Face ID-achtige feature, die een stuk veiliger is dan de standaard gezichtsherkenning van Android.

→ Lees verder en bekijk de Google Pixel 4 XL-renders

Pas op: ‘Agent Smith’-malware vervangt populaire Android-apps met nepversies

Agent Smith-malware

Beveiligingsonderzoekers hebben nieuwe malware ontdekt die in het geniep populaire apps als WhatsApp vervangt met ‘kwaadaardige’ versies. De ‘Agent Smith’-malware staat al op meer dan 25 miljoen Android-smartphones wereldwijd. Zodra de Android-malware zich op je toestel heeft genesteld, kan deze bestaande apps op je smartphone vervangen. Zo krijg je in plaats van de officiële versie van WhatsApp opeens een variant voorgeschoteld met reclame erin. Het geld dat die reclame oplevert, wordt op de bankrekening van de makers van de malware gestort. De malware verstopt zich op websites en pop-ups, en is ook in de Play Store opgedoken. De app die je downloadt heeft op het eerste gezicht een onschuldige naam, zoals ‘Google Updater’.

→ Lees verder over de Agent Smith-malware

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu