De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #29: Developer Preview 5 en nachtmodus in Android Nougat

Thomas Haenen
23 juli 2016, 13:32
3 min leestijd
Android nieuws #29: Developer Preview 5 en nachtmodus in Android Nougat

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google stelt Android N Developer Preview 5 beschikbaar

android n developer preview 5

Het is alweer tijd voor de vijfde en tevens laatste versie van de Android N Developer Preview. De nieuwste versie van het besturingssysteem is nu te downloaden als factory image en wordt tevens over-the-air uitgerold. Google zal met deze versie nog wat nieuwe elementen uittesten, zoals veranderingen aan de interface en manieren waarop het besturingssysteem zich gedraagt, maar Developer Preview 5 ligt al heel dichtbij de definitieve versie van Nougat.

Waarom er geen nachtmodus zit in Android Nougat

android n nachtmodus

Plannen voor een nachtmodus in Android 7.0 zijn geschrapt. Hoewel de nachtmodus wel opdook in vroege versies van de volgende Android-update, blijkt het uiteindelijk te veel werk om in Android Nougat te implementeren. “We probeerden het simpel te implementeren, maar een nachtmodus kostte al snel twee keer zoveel designwerk, en twee keer zoveel tests om te verifiëren dat alles goed werkte. Het was geen goede besteding van onze tijd. We konden wel een halfbakken versie implementeren, maar dat was voor ons niet acceptabel,” aldus een programmeur.

Het is niet voor het eerst dat een nachtmodus op de planning stond voor een nieuwe versie voor Android, maar later toch werd geschrapt. Ook Android Lollipop zou oorspronkelijk over een donkere modus beschikken. Intern zou Google het dus graag mogelijk maken, maar vooralsnog lijkt te implementatie te veel tijd te kosten.

Nog nooit kreeg Google zoveel dataverzoeken van overheden

google symptomen

Tussen juli en december 2015 kwamen er in totaal 40.677 verzoeken binnen, wat bijna 10.000 meer verzoeken is dan het jaar ervoor. In 64 procent van de gevallen gaf Google ook daadwerkelijk gegevens prijs. Voordat Google gegevens prijsgeeft, wordt er eerst gekeken of er geen wetten of regels worden overtreden. In Nederland werd 69 procent van de 210 verzoeken toegekend. Deze hadden betrekking op 216 verschillende accounts.

Gorilla Glass 5 moet de meeste smartphone-valpartijen overleven

Gorilla Glass 5

Gorilla Glass is al jaren een bekende naam als het op ijzersterke glasplaatjes voor smartphones aankomt. Fabrikant Corning heeft zojuist Gorilla Glass 5 onthuld, die zich richt op het weerstaan van vallen van een grotere hoogte. Cornings Gorilla Glass 4 focuste zich vooral op het overleven van een val op de hoek van het scherm, wat we ook in de vijfde versie van het glas tegenkomen. Deze keer klopt het bedrijf zich echter op de borst met een nieuwe test, die bewijst dat een toestel met Gorilla Glass 5 in 80 procent van de gevallen een val van 1,6 meter overleeft. Een handige hoogte, omdat dit de gemiddelde schouderhoogte van veel gebruiker is.

‘Headset Google moet vr en ar combineren’

google daydream games

Geruchten dat Google zijn vr-bril geschrapt heeft blijken niet helemaal te kloppen. Nieuwe bronnen beweren dat het bedrijf nog altijd werkt aan een headset die virtual reality en augmented reality moet combineren. Google zou vooral willen focussen op augmented reality, waarbij virtuele voorwerpen in de echte wereld getoond kunnen worden. Waar de meeste vr-brillen nu vooral gebruikt worden voor games, zou Google andere plannen hebben voor zijn headset.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu