Android nieuws #29: Galaxy Note 8 presentatie en Google Glass

Wouter Nijsen
22 juli 2017, 14:02
3 min leestijd
Android nieuws #29: Galaxy Note 8 presentatie en Google Glass

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Samsung presenteert Galaxy Note 8 op 23 augustus

Samsung Galaxy Note 8 uitnodiging

Geruchten over een aankondiging zoemden al een tijdje rond, maar zijn eindelijk door Samsung bevestigd. Uit een uitnodiging blijkt dat op 23 augustus de volgende editie van Samsung Unpacked plaatsvindt, waar waarschijnlijk de Galaxy Note 8 wordt aangekondigd. De smartphone wordt niet op de uitnodiging genoemd, maar de hints zijn overduidelijk. Zo staat er prominent een stylus in beeld, de S Pen die altijd bij een Note-toestel zit. ‘Do bigger things’, belooft een slogan verpakt in het silhouet van de smartphone. De minimale schermranden suggereren dat de Note 8 – net als de Samsung Galaxy S8 – een voorkantvullend scherm heeft.

→ Lees verder over de presentatie van de Samsung Galaxy Note 8

Google Glass is terug, maar nu voor de zakelijke markt

Nieuwe Google Glass

Het is alweer een aantal jaren geleden dat we iets van het Google Glass-project hebben gehoord. X, een onderdeel van Alphabet en Google dat zich richt op experimentele producten, heeft echter hard gewerkt aan een nieuwe versie. De verbeterde Google Glass is gericht op bedrijven. Goedkoop is Google Glass voorlopig niet: bedrijven betalen zo’n 1300 tot 1500 dollar voor de nieuwe bril. Grote bedrijven als Boeing, Volkswagen en DHL hebben de verbeterde versie al mogen testen. Medewerkers van DHL gebruiken de bril onder andere om instructies te lezen terwijl ze ander werk doen. Magazijnmedewerkers zien boven elk pakket automatisch staan op welke pallet het hoort.

→ Lees verder over de nieuwe Google Glass

Machine learning: dit is het en wat je eraan hebt als Android-gebruiker

wat is machine learning

Als je Android Planet leest, dan kom je regelmatig de term ‘machine learning’ tegen. Bijvoorbeeld als één van Googles diensten verbeterd wordt met deze technologie. Mogelijk heb je echter geen idee wat machine learning is, of weet je alleen dat het iets met data te maken heeft. In het artikel hieronder leggen we daarom niet alleen uit wat machine learning is, maar ook wat je er als Android-gebruiker aan hebt. Zo ben je helemaal op de hoogte.

→ Lees verder in ons uitlegartikel over machine learning

‘Gelekte afbeelding toont high-end Nokia 8’

nokia 8-afbeelding

Het wordt tijd voor het nieuwe Nokia om zijn eerste echte vlaggenschip te lanceren: de Nokia 8. Beroepslekker Evan Blass de eerste persrenders van de high-end smartphone. Qua design volgt dit toestel duidelijk dezelfde lijn als de vorige Nokia-smartphones. Hiermee valt de Nokia 8 dus niet echt op. Wel is duidelijk de dubbele camera achterop het toestel te zien. Helaas heeft Blass geen verdere details over de hardware, al lekte via WinFuture al wat specificaties uit. Zo heeft het toestel waarschijnlijk een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een Snapdragon 835-chip met 4GB RAM.

→ Lees verder over de gelekte Nokia 8-afbeelding

Googles 6 meest opvallende uitspraken over Android 8.0

android 8.0 interview

Android 8.0 is binnenkort beschikbaar, maar nog lang niet alles is duidelijk over de nieuwe versie. De ontwikkelaars gaven deze week op Reddit een kijkje in de keuken. Ruim twintig Android-ontwikkelaars verzamelden zich voor een ‘Ask Me Anything’, waarbij gebruikers vragen konden stellen aan het team achter Android 8.0. Verschillende bronnen beweren dat de update al vanaf volgende maand beschikbaar is, en het gesprek gaf de ontwikkelaars de kans om enkele nieuwe features in de spotlights te zetten. Daarbij kwamen onder meer Android Wear, tablets en verbeteringen voor bluetooth voorbij.

→ Lees verder over de Ask my Anything over Android 8.0

Bron afbeelding: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu