AP newsflash #29: Google Nearby, nieuwe Fairphone en OnePlus 2 invites

Gijs Ettes
18 juli 2015, 13:35
3 min leestijd
AP newsflash #29: Google Nearby, nieuwe Fairphone en OnePlus 2 invites

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de nieuwe Google-dienst Nearby

google nearby android nieuws

Google heeft afgelopen week de Nearby API gelanceerd, waarmee Android-apparaten aan mensen en plaatsen kunnen laten weten waar jij je op dat moment bevindt. Google Nearby gebruikt de microfoon, wifi en bluetooth om Google-diensten te helpen  en maakt het mogelijk dat apparaten met extreme precisie aan elkaar kunnen laten weten waar zij zich bevinden, waarna ze met elkaar kunnen communiceren. De dienst wordt momenteel al gebruikt in de Guest Mode van de Chromecast, in Google Play Games en in Google Tone, een experimentele Chrome-extensie voor het delen van vanalles via geluid. Ook in apps van derde partijen als Edjing (afspeellijsten delen met mensen in de buurt), Trello (gemakkelijk boards delen), Pocket Casts (podcasts delen) en Trulia (boards voor het zoeken van huizen delen) is de functionaliteit te vinden.

Modulaire en ‘eerlijke’ Fairphone 2 nu te reserveren

fairphone2-1

De voorverkoop van de Fairphone 2 is van start gegaan. De modulaire smartphone van Nederlandse bodem is te pre-orderen voor 529,38 euro en de eerste 15.000 exemplaren worden in november geleverd. Het toestel is de tweede smartphone van de Nederlandse startup Fairphone en maakt gebruik van onderdelen die grotendeels op een eerlijke manier zijn gefabriceerd. Bovendien is hij modulair, wat betekent dat je diverse onderdelen als de accu, camera en het scherm kunt vervangen. Zo kun je de Fairphone 2 upgraden of onderdelen die kapot zijn gegaan vervangen. Geïnteresseerden kunnen via deze pagina het toestel reserveren. Lees ook onze uitgebreide Fairphone 2 preview.

Het invitesysteem voor de OnePlus 2 wordt minder frustrerend

oneplus one

Het invitesysteem bij de OnePlus One zorgde bij veel (potentiële) kopers voor de nodige frustratie en hoewel ook zijn opvolger aanvankelijk alleen op uitnodiging is aan te schaffen, doet OnePlus zijn best om het bestelproces minder frustrerend te maken. Zo wordt het sneller en gemakkelijker om je reservering door te geven, en is het niet meer nodig om constant fora en social media in de gaten te houden voor invites. Ook is de voorraad beschikbare toestellen 30 tot 50 keer groter dan het geval bij de eerste smartphone van OnePlus. Heb je eenmaal een toestel bemachtigd, dan zul je veel sneller extra invites ontvangen om te delen met andere geïnteresseerden. Op 27 juli wordt de OnePlus 2 officieel onthuld.

Hackbedrijf gebruikte app om bij Android-toestellen in te breken

hackingteam-gr android nieuws

Hacking Team, het bedrijf dat hackprogramma’s ontwikkelt voor overheden en inlichtingendienst, is recentelijk zelf gehackt. Door die hack komt een malafide Android-app aan het licht, waarmee kan worden ingebroken op Android-toestellen. Hacking Team had zijn eigen Android-app in Google Play: BeNews. De app is inmiddels offline gehaald, maar het hackbedrijf heeft wel voor een geruime tijd een malafide app in Google Play gepubliceerd en onderhouden. Voor de installatie vroeg de app om drie algemene bevoegdheden, maar nadat de app werd geïnstalleerd verkreeg de app alle rechten. Dit was mogelijk door een lek in Android 2.2 tot 4.4, dat volgens Trend Micro nog steeds aanwezig is. Ook Android 5.0 en hoger zijn volgens Trend Micro kwetsbaar voor het lek. Google heeft nog niet op het nieuws gereageerd, maar het is aannemelijk dat zij het ernstige lek spoedig zullen dichten.

Zo zorg je dat bestanden in Google Drive beter zijn beveiligd (tip)

Tip: Samsung Galaxy S6 cashback actie t/m 31 juli

samsung galaxy s6

Door een tijdelijke cashback-actie van Samsung zijn de Galaxy S6 en S6 Edge een stuk goedkoper verkrijgbaar. De actie loopt van 13 juli tot en met 31 juli en geeft je  100 euro korting  krijgt bij de aanschaf van een Samsung-vlaggenschip. Heb je de Galaxy S6 of S6 Edge echter al eerder in huis gehaald, dan is de actie niet van toepassing. De actie geldt bij vrijwel alle aanbieders, waaronder Belsimpel, MediaMarkt en de Samsung-shop.

Om gebruik te maken van de cashback-actie dien je je aan te melden bij Samsung, waarna je een bevestigingsmail met een registratienummer ontvangt. Door vervolgens een aantal documenten op te sturen, ontvang je 100 euro retour.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu