Android nieuws #3: LG G6 presentatie en Android Wear 2.0-horloges

Wouter Nijsen
21 januari 2017, 13:51
3 min leestijd
Android nieuws #3: LG G6 presentatie en Android Wear 2.0-horloges

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de derde week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

LG presenteert G6 op 26 februari

LG friends prijzen

Het volgende vlaggenschip van LG wordt over iets meer dan een maand aangekondigd, zo blijkt uit een uitnodiging van de fabrikant. De presentatie van de LG G6 vindt plaats op 26 februari. De uitnodiging heeft een beeldverhouding van 18 bij 9, wat óók de beeldverhouding van de LG G6 zou zijn. De meeste smartphones hebben een beeldverhouding van 16 bij 9. LG introduceerde begin januari echter een scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9. Het scherm is 5,7 inch groot en heeft een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Volgens LG zorgt het bredere scherm ervoor dat multitasken iets aangenamer wordt. Als je ervoor kiest om twee apps tegelijkertijd in beeld te tonen, hebben ze beide net wat meer ruimte.

‘Dit zijn de eerste Android Wear 2.0-smartwatches van Google en LG’

android wear 2.0-smartwatches

Op 9 februari presenteert Google samen met LG de eerste twee smartwatches met Android Wear 2.0, zo stelt beroepslekker Evan Blass. Een dag later zullen de horloges al verkocht worden in de Verenigde Staten. Andere landen volgen in de maanden erna. De kans is dus groot dat we in de Benelux nog even moeten wachten. Wel zullen beide horloges een prominente plek krijgen tijdens Mobile World Congress eind februari in Barcelona. Blass stelt nu dat de horloges op de afbeeldingen erg lijken op de definitieve producten. De LG Watch Sport is het belangrijkste van de twee. Dit horloge heeft een hogere resolutie van 480 bij 480 pixels op een 1,38 inch-scherm met 768MB werkgeheugen. De LG Watch Style heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels op een 1,2 inch-scherm met 512MB werkgeheugen.

‘Samsung Galaxy S8 heeft voorkantvullend scherm met ronde hoeken’

Hoewel het om onofficiële screenprotectors gaat van een accessoiremaker, beweert onder andere het doorgaans goed ingevoerde Android Police dat het design vrijwel volledig overeenkomt met Samsungs plannen voor het toestel. Daarmee bieden deze beschermers een vrij goede indruk van hoe het Galaxy S8 scherm eruit gaat zien. De foto toont een screenprotector met slechts minimale randen rond het scherm. De ‘bezel’ is beperkt gebleven tot kleine zwarte randjes onder en boven het scherm. De homeknop, die in het verleden altijd onder het scherm zat op Samsung-smartphones, lijkt te zijn geschrapt. De ingebouwde vingerafdrukscanner is waarschijnlijk verplaatst naar de achterkant van het toestel. Volgens geruchten is het scherm zo’n 5,2 tot 5,5 inch groot.

Sony presenteert nieuwe smartphones op 27 februari

xperia x compact

Eén voor één kondigen de verschillende fabrikanten aan wanneer ze hun nieuwe producten gaan onthullen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Sony is er op 27 februari vroeg bij, want om half negen ’s ochtends presenteert het bedrijf zijn nieuwe smartphones. Verwacht wordt dat Sony met twee nieuwe midrange-toestellen naar Barcelona komt. Het nieuwe vlaggenschip van Sony zal nog even op zich laten wachten tot later dit jaar. Vorig jaar heeft Sony MWC gebruikt om de Xperia X, Xperia XA en de Xperia X Performance te presenteren. Het is goed mogelijk dat Sony dit jaar de opvolgers van deze toestellen aangekondigd.

Samsung Galaxy S7 Android 7.0-update rolt uit in Europa

stemassistent bixby

De Android 7.0-update voor de Samsung Galaxy S7 is per direct beschikbaar in Europa, zo blijkt uit meldingen van verschillende gebruikers. Vorige week werd de definitieve update al beschikbaar gemaakt voor bètatesters, maar vandaag lijkt Samsung een breder publiek blij te maken. Onder andere in het Verenigd Koninkrijk en Italië is de update al beschikbaar. Dat suggereert dat meerdere Europese landen deze week aan de slag mogen. Ook Galaxy S7 Edge-bezitters kunnen de Android 7.0-update snel downloaden. Wanneer de update precies beschikbaar is in Nederland, valt moeilijk te zeggen. Dat kan namelijk verschillen van toestel tot toestel. Providers voeren vaak zelf nog tests uit voordat ze de software vrijgegeven aan hun klanten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu