Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #3: Motorola Moto G7-serie en Samsung Galaxy S10 Plus

Wouter Nijsen
19 januari 2019, 14:22
3 min leestijd
Android nieuws #3: Motorola Moto G7-serie en Samsung Galaxy S10 Plus

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Dit is de Motorola Moto G7-serie, binnenkort te koop vanaf 149 euro’

Motorola Moto G7-adviesprijs

Gelekte afbeeldingen van de Motorola Moto G7 en drie varianten tonen onder andere een groot scherm met notch. De vier nieuwe smartphones in de reeks worden binnen afzienbare tijd aangekondigd. Ze krijgen grote, voorkantvullende schermen mee. Op de Moto G7 en G7 Plus zit bovenin het beeld een kleine inkeping met precies genoeg ruimte voor de selfiecamera. Op de goedkopere Moto G7 Power en Play is de notch iets groter, en biedt deze ook ruimte aan een speaker. Onderaan het scherm zit op alle vier de toestellen nog een dunne rand.

→ Lees verder over de release en prijzen van de Moto G7-serie

‘Gelekte foto toont Samsung Galaxy S10 Plus in het wild’

Op Reddit is een afbeelding verschenen van wat de Samsung Galaxy S10 Plus lijkt te zijn. De foto is nogal onscherp, maar een aantal kenmerken van de smartphone zijn toch zichtbaar. Zo zien we bijvoorbeeld het voorkantvullende scherm met rechtsboven een gaatje voor de dubbele selfiecamera. Hierdoor zijn de randen boven- en onder het scherm aanzienlijk dunner dan bij de Galaxy S9 en S9 Plus. Zo’n gaatje is iets wat we dit jaar waarschijnlijk bij veel meer Android-telefoons gaan zien. Hiermee wordt de notch overbodig, terwijl zo’n cameragat ook een veel kleinere ‘hap’ uit het scherm neemt.

→ Lees verder over de gelekte foto van de Samsung Galaxy S10 Plus

Sony presenteert Xperia XZ4 waarschijnlijk op 25 februari

sony xperia xz4 presentatie

De doorgaans betrouwbare website XperiaBlog deelde de uitnodiging van Sony, waarop te zien is dat het evenement van het bedrijf op 25 februari is. Dit is tijdens het Mobile World Congress, waar Sony vorig jaar ook de Xperia XZ2 en XZ2 Compact presenteerde. Waarschijnlijk krijgen we dit jaar alleen de Xperia XZ4 te zien, omdat Sony de Compact-reeks volgens geruchten voorlopig heeft geschrapt. Middels een livestream op de website van Sony is de presentatie straks door iedereen te volgen.

→ Lees verder over de presentatie van de Sony Xperia XZ4

Zo gaat Android Q straks slimmer om met je app-machtigingen

beste Android-apps

Met Android Q gaat het permissiesysteem op de schop. De site zegt enkele beelden van de volgende Android-versie te hebben bemachtigd. Hoewel de eerste voorlopige versie van Android Q waarschijnlijk pas over enkele maanden verschijnt, is de software al volop in ontwikkeling. De nieuwe Android-versie geeft gebruikers meer controle over hoe en wanneer welk onderdeel van hun smartphone gebruikt wordt door welke app. Zo kun je straks bijvoorbeeld instellen dat een app alleen je locatie mag opvragen als deze app openstaat. Veel apps van bijvoorbeeld sociale netwerken en winkels houden nu nog continu je locatie bij om gerichtere advertenties te bieden, maar vanaf Android Q kun je dat mogelijk uitschakelen.

→ Lees verder over de app-machtigingen in Android Q

LG V40 ThinQ komt begin februari naar Nederland

LG V40 ThinQ release

LG verkoopt de smartphone al langer in thuisland Zuid-Korea, maar vanaf begin februari is de V40 ThinQ ook in Nederland verkrijgbaar. Het toestel heeft eigenlijk een adviesprijs van 899 euro, maar LG geeft direct 150 euro kassakorting. Daardoor betaal je straks 749 euro voor de telefoon. Voor vroege bestellers heeft LG nog een extra. Koop je de V40 ThinQ tussen 17 januari en 14 februari, dan krijg je ook een slimme LG WK7-speaker. Deze kost normaal zo’n 200 euro en is uitgerust met Google Assistent-ondersteuning.

→ Lees verder over de release van de LG V40 ThinQ

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu