De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #30: Google Assistent in Nederland en Mi A2 (Lite)

Wouter Nijsen
28 juli 2018, 14:13
3 min leestijd
Android nieuws #30: Google Assistent in Nederland en Mi A2 (Lite)

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent in Nederland: de 10 meestgestelde vragen beantwoord

Nederlandse Google Assistent uitleg

Hoera, de Google Assistent is beschikbaar in Nederland! Maar: waar kun je Googles stemhulpje allemaal voor gebruiken, en wat moet je met een Google Home? De Assistent is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp. Je kunt de Assistent niet alleen vragen stellen, maar ook opdrachten geven. Soms biedt de Assistent van zichzelf al ondersteuning. Zo kan hij je ‘s ochtends waarschuwen als er files op weg naar je werk zijn, of attenderen op aankomende afspraken. Het is Googles antwoord op Siri, Amazon Alexa en andere stemgestuurde assistenten. De Google Assistent is echter slimmer dan de meeste concurrenten.

→ Lees verder over de Google Assistent in Nederland

Xiaomi onthult betaalbare Mi A2 en Mi A2 Lite met Android One

De Xiaomi Mi A2 is de opvolger van de populaire Mi A1, die vorig jaar verscheen. Het toestel viel op doordat het onderdeel was van het Android One-programma, wat betekent dat de telefoon op stock-Android draait en vlot updates krijgt. De software is zoals die op Pixel-toestellen, al is Xiaomi zelf verantwoordelijk voor de uitrol van updates. Het toestel beschikt over een 5,99 inch-scherm met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en dunnere randen aan de zijkanten. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 660-chip met octacore-processor, 4GB RAM, 64GB aan opslagruimte, wat in deze prijsklasse gangbaar is. Ook werd de goedkopere Xiaomi Mi A2 Lite aangekondigd.

→ Lees verder over de Xiaomi Mi A2 en Mi A2 Lite

Google brengt laatste Android P-bèta voor officiële release uit

android hotspot automatisch uitschakelen

Android P komt steeds dichterbij, maar eigenlijk zijn er weinig verrassingen meer. De afgelopen tijd zijn er al meerdere testversies uitgekomen, waardoor de grootste toevoegingen en functies al bekend zijn. Deze week heeft Google de vijfde, en daarmee laatste, testversie voor ontwikkelaars uitgebracht. Deze brengt geen vernieuwingen met zich mee, op een paar kleine verbeteringen na. Android P bouwt verder op het solide fundament van Android Oreo. De versie biedt onder meer ondersteuning voor smartphones met een inkeping (notch), voegt nieuwe veegbewegingen toe en springt beter om met de privacy van gebruikers.

→ Lees verder over Android P Developer Preview 5

‘Fortnite tijdelijk exclusief op Samsung Galaxy Note 9 speelbaar’

fortnite review

Dat heeft een anonieme bron verklaard tegenover XDA Developers. Fortnite voor Android wordt een zogenoemde ‘timed exclusive’, waarbij het spel de eerste 30 dagen na uitkomst alleen voor Samsung Galaxy Note 9-bezitters beschikbaar is. Deze phablet wordt op 9 augustus aangekondigd, en ligt vermoedelijk rond het einde van die maand in de winkels. Een snel rekensommetje leert ons dat Fortnite voor andere ondersteunde Android-smartphones daarom pas rond eind september voor iedereen speelbaar is.

→ Lees verder over Fortnite op de Samsung Galaxy Note 9

‘Dit is de Sony Xperia XZ3, met wederom vernieuwd design’

Begin dit jaar introduceerde Sony ook al een nieuw design voor zijn vlaggenschepen, met de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Het lijkt erop dat het design later dit jaar verder wordt verfijnd. Dat blijkt althans uit een render van de Sony Xperia XZ3 die door OnLeaks gedeeld is. Deze doorgaans betrouwbare telecominsider wist in het verleden vaker als eerste het ontwerp van nieuwe smartphones te bemachtigen. Wat vooral opvalt, is dat Sony het toestel wederom minder hoekig heeft gemaakt. De rechte lijnen van de Xperia XZ1 zijn inmiddels definitief verdwenen. Niet alleen de hoeken van de XZ3 zelf, maar ook die van het scherm zijn een stuk zachter gemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu