De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-nieuws #30: Samsung Galaxy Fold-release en nieuwe Google Home-functie

Michel van 't Klaphek
27 juli 2019, 16:06
3 min leestijd
Android-nieuws #30: Samsung Galaxy Fold-release en nieuwe Google Home-functie

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste Android-nieuws. Het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen niet alle ontwikkelingen hebt kunnen bijhouden. Daarom brengen we je iedere zaterdag op de hoogte van het belangrijkste Android-nieuws met ons weekoverzicht.

Lees verder na de advertentie.

Opvouwbare Samsung Galaxy Fold vanaf september alsnog te koop Nieuwe Samsung Galaxy Fold release

De Samsung Galaxy Fold staat weer in de startblokken. De problemen met de opvouwbare Android-smartphone zijn aangepakt, waardoor het toestel binnenkort alsnog de verkoop in gaat. Vanaf september is de Samsung Galaxy Fold verkrijgbaar in ‘selecte markten’. Het zou gaan om relatief kleine aantallen in een handjevol landen. Op dit moment is nog onbekend in welke landen de opvouwbare smartphone precies verschijnt. We weten dus nog niet of Samsung de Galaxy Fold binnenkort ook weer in Nederland uitbrengt. De fabrikant zegt in de komende weken meer details over de release te delen.

→ Lees verder over de release van de Samsung Galaxy Fold

‘Nokia 8.2 krijgt uitschuifbare 32 megapixel-selfiecamera en veel geheugen’ nokia android pie-updates

Fabrikant HMD Global werkt aan de Nokia 8.2 met een selfiecamera die uit de behuizing schuift. Volgens nieuwe geruchten gaat het om een camera van 32 megapixel. De nog onaangekondigde Nokia 8.2 zou volgens geruchten beschikken over een selfiecamera met Samsung’s GD1-sensor. De 32 megapixel-beelden worden uiteindelijk gecomprimeerd tot een 8 megapixel-foto. De quad bayer-technologie voegt daarbij informatie van pixels samen, om zo tot scherpere beelden te komen. De specificaties zijn afkomstig van Ishan Agarwal, die vaker correcte informatie lekt.

→ Lees verder over de Nokia 8.2 met uitschuifcamera

Motorola Moto E6 onthuld: kleine upgrade voor instapmodel Motorola Moto E6

Motorola’s goedkoopste smartphone van vorig jaar krijgt een upgrade met de nieuwe Moto E6. De verbeteringen ten opzichte van het vorige model zijn echter klein. Vermoedelijk kost de Moto E6 straks 149 euro, al kon Motorola nog geen definitieve adviesprijs geven. Het nieuwe instapmodel heeft een 5,5 inch-scherm, 13 megapixel-camera achterop en 5 megapixel-selfielens. De Moto E6 wordt aangestuurd door een Snapdragon 435-chip met 2GB werkgeheugen en 16GB opslag. De 3000 mAh-accu wordt opgeladen via micro-usb. Het is nog niet duidelijk wanneer het instapmodel naar Nederland komt.

→ Lees verder over de onthulling van de Motorola Moto E6

Zo voorkomt Google straks dat je Home andere mensen wakker maakt Belgische Google Assistent

Google voert een fijne verbetering door voor Google Home-gebruikers. Als je voortaan ‘s avonds je lampen wil uitzetten, praat de slimme speaker niet meer (iets te) hard terug, maar hoor je een subtiel geluidje om je opdracht te bevestigen. Hierdoor maak je anderen minder snel wakker. Als je vlak voor het slapen gaan de lichten uit wil zetten via je Google Home, dan bevestigt de slimme speaker dit door terug te praten. Handig, maar niet zo fijn als je bijna in slaap valt en dan wordt gewekt door de iets te hard pratende Google Assistent. Als je straks vraagt om de lichten uit te doen, hoor je alleen een subtiel geluidje.

→ Lees verder over het nieuwe Google Home-geluidje

Honor introduceert betaalbare 9X en 9X Pro, ook een Nederlandse release Honor 9X Pro

Honor, een submerk van Huawei, heeft de 9X en 9X Pro aangekondigd. De smartphones beschikken over een uitschuifbare selfiecamera, grote accu en vingerafdrukscanner op de zijkant. Een Nederlandse release staat voor dit najaar op de planning. De Honor 9X en 9X zijn de opvolgers van de Honor 8X en verschijnen als eerste in China. Op de IFA-technologiebeurs, die begin september plaatsvindt in Berlijn, maakt de fabrikant bekend dat de smartphones ook in Europa uitkomen.  Zowel de Honor 9X als 9X Pro worden in Nederland uitgebracht. Of dat in september gebeurt of daarna, is nog niet duidelijk. Nederlandse prijzen zijn eveneens nog onbekend.

→ Lees verder over de Nederlandse Honor 9X (Pro)-release

Heeft dit artikel je geholpen?
Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu