Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de AP newsflash met Android nieuws!
Lees verder na de advertentie.
Sonavation ontwikkelt vingerafdrukscanner voor gebruik in scherm
Het bedrijf Sonavation heeft een technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om via sensoren achter een scherm een vingerafdruk te herkennen. Sonavation werkt samen met Gorilla Glass van Corning, dat door de meeste fabrikanten wordt gebruikt om het lcd- of amoled-scherm te beschermen. Het bedrijf plaatst ultrasone biometrische sensoren net onder het Gorilla Glass, waarmee een vingerafdruk kan worden herkend en opgeslagen. “Onze technologie is ontwikkeld om het gemak van een vingerafdrukscanner in het glas te combineren met geavanceerde beveiliging”, aldus Rainer Schmitt, hoofd technologie bij Sonavation. Het is onduidelijk wanneer de vingerafdrukscanner in een smartphone of tablet verschijnt, maar echt lang gaat dat hoogstwaarschijnlijk niet meer duren.
6 zaken die we weten over de Samsung Galaxy Note 5
De Galaxy Note 5 wordt net als zijn voorganger voorzien van een 5,7 inch-scherm, zo blijkt uit verschillende geruchten. Het scherm betreft een amoled-paneel, dat Samsung vrijwel altijd in zijn toestellen gebruikt. Amoled-schermen bieden diepe en verzadigde kleuren, waar veel Samsung-gebruikers aan gewend zijn. Daarnaast verbruiken amoled-schermen geen energie als het scherm zwart kleurt, waardoor sommige onderdelen van Android en verschillende apps heel energiezuinig kunnen werken. Het scherm beschikt volgens bronnen over een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, hoewel anderen melden dat Samsung zelfs voor een 4K-resolutie gaat kiezen. Wat ons betreft is dat niet echt nodig: je kunt je als fabrikant beter focussen op een betere accuduur en daarom kiezen voor iets minder pixels, dan de pixels enorm verhogen. Het verschil in beeldkwaliteit is verwaarloosbaar, maar het energieverbruik neemt wel flink toe. Lees verder.
‘Huawei presenteert opvolger Ascend Mate 7 tijdens IFA’
Huawei heeft een teaser gepubliceerd die hint op de onthulling van een nieuw vlaggenschip op 2 september. De smartphone gaat hoogstwaarschijnlijk Huawei Mate 8 heten en vormt mogelijk ook de basis voor de nieuwe Nexus-smartphone die eveneens later dit jaar moet verschijnen. Volgens de laatste berichten wordt het grote vlaggenschip voorzien van een 6 inch QHD-scherm, al heeft Huawei in het verleden betoogd dat een schermresolutie van 1080p voor de meeste gebruikers voldoende is. Verder is de Huawei Mate 8 mogelijk voor het eerst uitgerust met de Kirin 950-chip van de Chinese fabrikant. Deze kenmerkt zich door een octacore-processor, en ondersteuning voor 4K, lte categorie 10 en bluetooth 4.2. Mogelijk verschijnt het toestel in twee varianten met 3GB RAM/32GB opslag en 4GB RAM/64GB opslag.
Met Google Maps Timeline kun je jezelf stalken
Google heeft een nieuwe functie voor Google Maps aangekondigd: Your Timeline. Zoals de naam al doet vermoeden kun je ermee bekijken waar je in het verleden allemaal bent geweest, mits je je locatiegeschiedenis hebt ingeschakeld. Google Maps Timeline geeft je dus min of meer de mogelijkheid om jezelf te stalken, maar gelukkig verzekert Google dat de functie privĂ© is en niet te bekijken door andere mensen. Bovendien kun je zelf bepalen welke locaties worden opgeslagen. Je kunt locaties ook verwijderen of een andere naam geven, die vervolgens verschijnt als je ingelogd gebruikmaakt van Google Maps. Maak je ook van Google Foto’s gebruik, dan zullen kiekjes die je op bepaalde locaties hebt gemaakt in Timeline zichtbaar worden.
Landelijk dekkend 4G-netwerk Tele2 vanaf maart 2016 beschikbaar
Tele2 biedt vanaf maart van volgend jaar een landelijk 4G-netwerk. Daarmee doelt de provider op een beschikbaarheid voor 80 procent van alle inwoners van Nederland, enkel buitenhuis. De provider maakt nu nog gebruik van het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile, voor het 4G-netwerk kiest Tele2 voor het plaatsen van eigen antennes. Deze moeten in maart 2016 zorgen voor landelijke dekking. Dit is een relatief begrip, omdat elke provider hier een eigen invulling aan geeft. Tele2 meldt dat op dit moment zo’n 80 procent van de Nederlandse bevolking woont in een gebied waar Tele2 4G-dekking biedt. De dekking geldt echter alleen buitenshuis; het signaal van de antennes is nog niet sterk genoeg om door te dringen in gebouwen. De komende tijd werkt de provider ook aan het versterken van het signaal, zodat gebruikers ook binnen van hun 4G-verbinding gebruik kunnen maken.