De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #31: Galaxy Note 7 preview, Moto G4 Play en Android Nougat

Wouter Nijsen
6 augustus 2016, 13:24
3 min leestijd
Android nieuws #31: Galaxy Note 7 preview, Moto G4 Play en Android Nougat

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 7 preview: groot formaat, grootse kracht

galaxy note 7 preview

De Samsung Galaxy Note 7 is het nieuwe grote vlaggenschip voor het komende jaar. Eventjes leek het er op dat de Galaxy Note-serie een stille dood zou sterven in Europa. Het vorige toestel in de reeks, de Galaxy Note 5, verscheen slechts in een handjevol landen en sloeg Europa helemaal over. In plaats daarvan kregen we de Galaxy S6 Edge+ voorgeschoteld: mét groot en gebogen scherm, maar zonder de welbekende stylus van de Note-serie. Dit jaar hoeven phabletfanaten dus niets te missen. We gingen al even met het toestel aan de slag en in de Samsung Galaxy Note 7 preview lees je onze eerste bevindingen.

Wachtwoorden Android binnenkort beter beheerd via Open YOLO

Wachtwoorden blijven een probleem. Hoewel er verschillende wachtwoordbeheerders zijn, is de huidige situatie nog niet ideaal. Voornamelijk omdat die wachtwoordbeheerders nog niet goed samenwerken met alle verschillende apps op je Android-toestel. Daar gaat nu verandering in komen, want Google werkt samen met wachtwoordmanager Dashlane aan de open API ‘Open YOLO’. Google gaat niet een poging doen om met een eigen app de verschillende populaire wachtwoordbeheerders te vervangen, want het bedrijf wil juist met ze samenwerken. Met Open YOLO kunnen Android-apps namelijk toegang krijgen tot wachtwoorden die opgeslagen zijn in de beheerder die je al gebruikt, om je vervolgens zonder moeite en met alle veiligheid in te loggen.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0 update

android nougat malware

Android 7.0 Nougat is de nieuwe Android-versie die later dit jaar beschikbaar wordt. Lang niet elk toestel zal de software echter ontvangen. In ons overzicht vind je voor welke smartphones en tablets een Android 7.0 update is weggelegd. Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke smartphones en tablets de Android 7.0 update ontvangen. Bij sommige toestellen is deze informatie door de fabrikant bevestigd, terwijl het bij andere op basis van speculatie of geruchten is. We zullen dit overzicht regelmatig bijwerken naarmate we meer weten over de uitrol van Android 7.0, zodat je weet elke toestellen geüpdatet worden naar de nieuwste versie.

→ Bekijk het Android 7.0 update-overzicht

Goedkope Moto G4 Play vanaf eind augustus in Nederland te koop

motorola moto g4 play

Motorola bracht eerder deze zomer al de Moto G4 en G4 Plus naar Nederland, maar breidt zijn assortiment nu verder uit met de G4 Play. Hoewel de drie smartphones gelijktijdig aangekondigd werden, was de G4 Play oorspronkelijk vooral gericht op opkomende markten. Dat de Moto G4 Play ook naar Nederland komt, is dus verrassend. De adviesprijs van de Moto G4 Play bedraagt 169 euro, waarmee het toestel zo’n vijftig euro goedkoper is dan de Moto G4. Consumenten kunnen kiezen uit twee kleuren: zwart en wit. Het toestel is als pre-order beschikbaar bij Belsimpel en Mobiel.nl en verschijnt eind augustus.

Verkoop OnePlus 3 wordt tijdelijk stopgezet in Europa

oneplus 3 review

OnePlus zet de verkoop van de OnePlus 3 vanaf 9 augustus stil, omdat het bedrijf niet kan voldoen aan de hoge vraag. Rond 12 september moet de smartphone weer verkrijgbaar zijn. Mede-oprichter Carl Pei laat op het officiële OnePlus-forum weten dat het bedrijf moeite heeft om het toestel op tijd te leveren. Dit geldt voor veel Europese landen, waaronder Nederland en België. OnePlus gebruikt ruim een maand om voldoende toestellen te produceren, zodat klanten straks sneller hun bestelling ontvangen. De afgelopen weken duurde het steeds langer voordat gebruikers daadwerkelijk hun toestel binnenkregen. Mensen die de smartphone onlangs hebben besteld, hoeven zich echter geen zorgen te maken; hun bestelling wordt gewoon geleverd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu