De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #31: Galaxy Note 8 en nieuwe Moto-toestellen

Wouter Nijsen
5 augustus 2017, 16:47
3 min leestijd
Android nieuws #31: Galaxy Note 8 en nieuwe Moto-toestellen

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Dit zijn de specs van de Samsung Galaxy Note 8’

note 8-specs

De betrouwbare lekker Evan Blass stelt de definitieve specs van de Samsung Galaxy Note 8 in handen te hebben. De Note 8 heeft een 6,3 inch super-amoled-scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels. Het toestel is 8,5 milimeter dik, 74,6 milimeter breed en 162,5 milimeter hoog. Qua geheugen gaat de Note 8 een stap vooruit op de Galaxy S8. Het toestel wordt namelijk standaard geleverd met 6GB RAM in plaats van 4GB. Het toestel heeft daarnaast 64GB opslagruimte, die via een micro-sd-kaartje uitbreidbaar is. Deze week lekte ook vermeende persrender (zie hiernaast) uit.

→ Lees verder over de specificaties van de Galaxy Note 8

‘Toekomstige Android-camera bewerkt foto’s al voordat je ze neemt’

toekomstige android-camera

De volgende stap in smartphonefotografie is dat foto’s al worden bewerkt voordat je ze neemt. Google is druk bezig met deze technologie en werkt daarvoor samen met wetenschappers van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technologie (MIT). Sterker nog: de technologie is al zover dat het vrij vlot in een toekomstige Pixel-smartphone kan worden verwerkt. De database voor deze technologie is gevoed met maar liefst vijfduizend afbeeldingen, gemaakt door Adobe en MIT, die bewerkt zijn door vijf verschillende fotografen. Door deze data weet Googles kunstmatige intelligentie hoe beeld het beste kan worden bewerkt.

→ Lees verder over hoe de toekomstige Android-camera kan werken

Motorola breidt assortiment uit met Moto G5S en G5S Plus

Motorola Moto G5S Plus officieel

De Motorola Moto G5S en Moto G5S Plus zijn upgrades voor de recent verschenen budgettoestellen. De Motorola Moto G5S beschikt over een 5,2 inch-scherm met een full hd-resolutie, terwijl de G5 het met een 5 inch-scherm doet. Het toestel biedt bovendien een 16 megapixel-camera in plaats van een 13 megapixel-camera. Het grotere scherm heeft ook ruimte voor een iets grotere accu, van 3000 mAh in plaats van 2800 mAh. De Moto G5S Plus heeft een groter scherm (5,5 inch in plaats van 5,2 inch), dubbele camera aan de achterkant en een volledig metalen behuizing. De overige specificaties zijn hetzelfde gebleven.

→ Lees verder over de Motorola Moto G5S en G5S Plus

Zo zorgt Google dat je minder apps met mankementen downloadt

play store kwaliteit

Google kondigt aan dat apps met technische problemen lager gaan ranken in de Play Store. Dit betekent dat apps die bijvoorbeeld vaak vastlopen of veel van je accu vragen, naar beneden zakken. Op deze manier drijven apps die kwalitatief wel goed in elkaar zitten omhoog. Het algoritme dat hiervoor zorgt is zowel prettig voor ons als gebruikers als Google zelf. Jij hebt namelijk minder kans dat je een app downloadt die vaak problemen geeft. Google zorgt er op deze manier voor dat Android als platform wordt verbeterd.

→ Lees verder over hoe de kwaliteit van de Play Store

Overzicht: 4 zaken die we al weten over de LG V30

LG G6 aankondiging

LG komt later deze maand met een nieuw vlaggenschip, maar wat is er al over het toestel bekend? De Zuid-Koreaanse fabrikant maakte deze week bekend dat zijn ‘eerstvolgende belangrijke smartphone’, waarbij het hoogstwaarschijnlijk om de LG V30 gaat, over een zogeheten FullVision-display beschikt. Dit is LG’s naam voor een voorkantvullend scherm, waarbij het display doorloopt tot de randen. LG rust zijn vlaggenschip doorgaans uit met de beste mobiele hardware van het moment, en dit zal bij de V30 niet anders zijn. Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Snapdragon 835-chip met 4GB of 6GB RAM en 64GB opslagruimte.

→ Lees verder in ons geruchtenoverzicht over de LG V30

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu