Android nieuws #31: Google Assistent luistert niet mee en nieuwe Galaxy A-lijn

Michel van 't Klaphek
3 augustus 2019, 17:44
3 min leestijd
Android nieuws #31: Google Assistent luistert niet mee en nieuwe Galaxy A-lijn

Zeven dagen per week houdt Android Planet je op de hoogte van het beste Android-nieuws. Het kan gebeuren dat je de afgelopen niet alle ontwikkelingen hebt bij kunnen houden. Daarom brengen we je iedere zaterdag op de hoogte van het belangrijkste Android-nieuws via ons overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Google luistert tijdelijk niet mee naar gesprekken met de Google Assistent: dit is waarom  google assistent thuisbezorgd

Er luisteren tijdelijk geen medewerkers mee naar gesprekken die gebruikers met de Google Assistent voeren. In de tussentijd gaat het bedrijf de privacyvoorwaarden herzien. Dat zegt het bedrijf in een verklaring aan Bright. Men reageert hiermee op de heisa die begin juli ontstond. Toen bleek namelijk dat Google medewerkers gesprekken die door de Google Assistent zijn opgenomen laat analyseren. Meerdere opnames waren in handen gekomen van de Belgische omroep VRT en de NOS.

→ Lees verder over waarom Google Assistent tijdelijk stopt met transcriberen

´Deze Samsung Galaxy A-smartphones verschijnen volgend jaar’

Samsung Galaxy A40

De populaire Galaxy A-serie van Samsung lijkt volgend jaar compleet vernieuwd te worden. Uit informatie van het Europese patentenbureau blijkt namelijk dat Samsung negen nieuwe Galaxy A-namen heeft geregistreerd. Letsgodigital ontdekte dat er op 29 juli negen productnamen zijn ingediend bij de EUIPO, allen in de categorie ‘smartphones, tablets en computers’. De namen zijn niet rechtstreeks door Samsung ingediend, maar door een gespecialiseerd bedrijf dat vaker namens Samsung aanvragen doet. De namen zijn als volgt: A11, A21, A31, A41, A51, A61, A71, A81 en A91. Dit lijken dus de rechtstreekse opvolgers te worden van de A-modellen die nu te koop zijn.

→ Lees verder over de Galaxy A-serie van 2020

Google test Play Pass: maandelijks abonnement voor games en apps

google play pass

Google is momenteel bezig met het testen van Play Pass, een maandelijks abonnement om vrij gebruik te maken van allerlei geselecteerde games en andere Android-apps. Er zijn screenshots opgedoken, die tonen hoe de dienst er mogelijk uit gaat zien.Google bevestigt aan website Android Police dat het momenteel Play Pass test, een abonnementsdienst die eind vorig jaar al opdook. Toen werd duidelijk dat Google aan de dienst werkt, nu worden features getest. Hoewel het nog onduidelijk is wanneer Google Play Pass verschijnt, laten de screenshots hieronder zien dat de dienst 4,99 dollar per maand gaat kosten.

→ Lees verder over Google Play Pass

Samsung onthult high-end Galaxy Tab S6 met geavanceerde S-Pen

Samsung Galaxy Tab S6

De Samsung Galaxy Tab S6 is met zijn grote scherm, krachtige hardware en verbeterde S-Pen een alternatief voor de iPad Pro. Met optionele accessoires tover je hem om tot een kleinere laptopvervanger. De tablet is vanaf 23 augustus in Nederland verkrijgbaar vanaf 699 euro. De Galaxy Tab S6 heeft een dunne (5,7 millimeter) en lichte (420 gram) behuizing met een usb-c-aansluiting en vier AKG-luidsprekers. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt. Het oled-scherm is 10,5 inch groot, ondersteunt hdr en gebruikt een scherpe QHD-resolutie. Achter het display is een optische vingerafdrukscanner geplaatst: een primeur voor een tablet.

→ Lees verder over de aangekondigde Samsung Galaxy Tab S6

Google verklapt: Pixel 4 krijgt snelle gezichtsherkenning en herkent handbewegingenGoogle Pixel 4 gezichtsherkenning uitgelicht

De Google Pixel 4 herkent jou direct en ontgrendelt het scherm zodra je in de buurt bent. Dankzij een nieuwe techniek kan het Google-vlaggenschip bovendien dankzij jouw handbewegingen alarmen dempen en binnenkomende telefoontjes afslaan. In een nieuwe video is te zien hoe deze vernieuwde scanner werkt. De voorste camera herkent je gelaat en ontgrendelt het scherm bij een match. Bovendien kan de Google Pixel 4 dankzij Soli, een nieuwe techniek, jouw handgebaren herkennen. Handig voor het opzetten van muziek.

→ Lees verder over de gezichtsherkenning van de Google Pixel 4

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu