Android nieuws #31: ernstig Android-lek, middelvinger in WhatsApp en OnePlus 2

Redactie
1 augustus 2015, 14:00
3 min leestijd
Android nieuws #31: ernstig Android-lek, middelvinger in WhatsApp en OnePlus 2

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de AP newsflash met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge worden goedkoper

samsung galaxy s6 vs galaxy s5

Ondanks dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge door velen (waaronder Android Planet) worden gezien als de beste smartphones die Samsung in lange tijd heeft gemaakt, lijken consumenten daar anders over te denken. De vlaggenschepen behalen nog niet de gedroomde verkoopcijfers, wat mede van invloed is geweest op de dalende omzet en winst van Samsung in het tweede kwartaal. De winst op de smartphonemarkt ging het hardst omlaag, met 37,3 procent tot omgerekend 2,16 miljard euro. Het bedrijf gaat dan ook de prijs van beide toestellen omlaag schroeven, om zo hopelijk de verkoop een impuls te geven. Vanaf wanneer de prijsverlaging gaat gelden, is nog niet bekend. Ook is onduidelijk met hoeveel euro Samsung de toestellen goedkoper gaat maken.

Laatste WhatsApp laat je middelvinger-emoji sturen

middelvinger-emoji whatsapp android nieuws

WhatsApp heeft een nieuwe update voor zijn Android-app uitgebracht (download hier de apk) waarmee het mogelijk wordt om een heuse middelvinger-emoji naar iemand te versturen. De middelvinger is in het emoji-overzicht te vinden bij alle andere hand- en vingergebaren. Ook zijn er verschillende kleuren voor de hand van de middelvinger te kiezen, wat sinds een recente update bij vrijwel alle `menselijke emoticons` mogelijk is. Daarnaast zijn in de nieuwe versie van WhatsApp verschillende LGBT-emoticons toevoegd, die een meer diverser beeld van de wereld tonen. Dit zijn bijvoorbeeld stelletjes die bestaan uit man-man en vrouw-vrouw, of twee vrouwen of mannen die samen een kind hebben. Ook is er een emoticon met twee poppetjes met konijnenoren aanwezig.

Dit moet je weten over het ernstige nieuwe lek in Android

android lek malware

Beveiligingsbedrijf Zimperium heeft een ernstig lek in Android aangetroffen dat kwaadwillenden in staat stelt om een telefoon over te nemen door het sturen van een sms. Het lek stelt hackers in staat om toegang te krijgen tot het systeem door gebruik te maken van een lek in een videoframework van Android, dat door allerlei apps en diensten kan worden gebruikt. Tijdens het inlezen van de metadata van een 3gpp- of mpeg4-video door het framework is het mogelijk voor een kwaadwillende om malafide code uit te voeren. 3gpp wordt voornamelijk voor mms gebruikt, maar kan ook via andere apps worden verstuurd, mpeg4 is een meer algemeen videoformaat. Google rolt volgende week een patch voor het lek uit. Het is dan wachten tot fabrikanten deze doorvoeren.

→ Lees meer over het Android-lek.

OnePlus 2 officieel: dit moet je weten

oneplus 2 release

In de nacht van maandag op dinsdag heeft OnePlus dan eindelijk de OnePlus 2 officieel uit de doeken gedaan. In aanloop naar de introductie was er al het nodige over de `vlaggenschipdoder van 2016“² bekendgemaakt. Zo wisten we dat de OnePlus 2 zou beschikken over een vernieuwde Qualcomm Snapdragon 810-chip met een 1,8GHz octacore-processor, 3 of 4GB werkgeheugen en een usb-c-poort. Het goedkopere model (339 euro) heeft 16GB opslag en 3GB LPDDR3 werkgeheugen, het duurdere model (399 euro) beschikt over 64GB opslag en 4GB van het snellere LPDDR4 werkgeheugen. Beide hebben verwisselbare achterkantjes. In tegenstelling tot zijn voorganger beschikt de OnePlus 2 verder over een vingerafdrukscanner aan de voorzijde, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om het toestel te beveiligen. De release vindt op 11 augustus plaats.

→ Dit zijn de voor- en nadelen van de OnePlus 2.
→ Zo kom je het snelst aan een OnePlus 2 invite.

Motorola introduceert waterbestendige Moto G met betere camera

moto g 2015

Ook de nieuwe Motorola Moto G is afgelopen week aangekondigd, gelijktijdig met de Motorola Moto X Style en Moto X Play. De Moto G is wederom erg betaalbaar, maar doet minder compromissen op het gebied van prestaties, accuduur en cameraprestaties. Tijdens de introductie ging Motorola uitgebreid in op het laatstgenoemde punt: de Moto G moet aanzienlijk betere foto`s schieten, omdat de sensor van de 13 megapixel-camera meer licht opvangt. Ook de frontcamera is verbeterd en schiet selfies met 5 megapixels. Verder is het toestel waterbestendig, voorzien van een 5 inch hd-scherm en een krachtige Snapdragon 410-chip. Het toestel heeft een adviesprijs van 200 euro.
→ Lees onze eerste indruk in de uitgebreide Moto G 2015 preview.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu