De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #32: Android O release en LG Q6 preview

Wouter Nijsen
12 augustus 2017, 15:22
3 min leestijd
Android nieuws #32: Android O release en LG Q6 preview

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Google heeft release Android O iets uitgesteld’

Android augustus 2017

David Ruddock van het doorgaans betrouwbare Android Police meldt dat de release van Android O voor Pixel- en Nexus-toestellen iets is uitgesteld. Nieuwe Android-versies rollen eerst uit naar de toestellen van Google zelf en deze week werd de update verwacht. Ruddock laat weten van een onbekende bron te hebben vernomen dat Google op 21 augustus de officiële naam van Android O onthult, waarna de release spoedig volgt. Hij benadrukt de informatie echter niet te kunnen verifiëren. Toch zou 21 augustus niet eens zo opvallend zijn, aangezien Android 7.0 (Nougat) vorig jaar op 22 augustus officieel werd uitgebracht.

→ Lees verder over de release van Android O

Gerucht: HMD maakt extreem betaalbare Nokia 2

goedkope Android-smartphones

Uit informatie van de FCC, een keuringsinstantie in de Verenigde Staten die smartphones test voordat ze in de winkels komen te liggen, blijkt dat de Nokia 2 in de maak is. Het zou gaan om een opvallend goedkope smartphone, die qua specificaties en prijs nog onder de Nokia 3 zou vallen. Dit toestel verscheen eerder dit jaar in de Benelux voor 149 euro. De Nokia 2 gaat waarschijnlijk zo’n 100 euro kosten. Zoals je voor deze prijs zou verwachten, zijn de specificaties van de telefoon verre van indrukwekkend.

→ Lees verder over de betaalbare Nokia 2

Android O is laatste grote update voor OnePlus 3(T)

oneplus 3-updates

Eerder dit jaar liet OnePlus met trots weten Android 8.0 (O) naar de OnePlus 3 en 3T te brengen. Nu stelt het bedrijf dat dit de laatste grote update voor deze smartphones wordt. Deze informatie deelde OnePlus in een vraag en antwoord sessie op zijn eigen forum. “Android O wordt de laatste Android-versie-update die we uitbrengen voor de OP3/3T”, schrijft communitymanager Oliver Z. “We blijven voorlopig beveiligingsupdates uitbrengen en bieden ondersteuning voor individuele app-updates.” Naast dit nieuws deelt Oliver ook mee dat het bedrijf stopt met het bètaprogramma voor de OnePlus 3(T) na Android O.

→ Lees verder over de Android O-update voor de OnePlus 3(T)

Eerste indruk: betaalbare LG Q6 met voorkantvullend scherm

lg q6 preview

Steeds meer fabrikanten voorzien hun vlaggenschepen van een voorkantvullend scherm, maar voor deze toestellen betaal je vaak de hoofdprijs. De LG Q6 is echter honderden euro’s goedkoper en door zijn lagere prijs meer een instapmodel. De telefoon onderscheidt zich logischerwijs voornamelijk door het voorkantvullende scherm. Het 5,5 inch-display heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 442 ppi. In de praktijk ziet het scherm er mooi uit, waarbij beelden kleurrijk ogen.

→ Lees verder in de LG Q6 preview

Aandeel Nougat-adoptie stijgt in aanloop naar release Android O

android 7.0 nougat

Volgens Google loopt nu 13,5 procent van alle Android-smartphones op Android 7.0 of 7.1 (Nougat). Dat is een toename van twee procent ten opzichte van vorige maand. Dit komt mede door de verkoop van nieuwe smartphones, zoals de Samsung Galaxy S8, maar ook doordat oudere toestellen updates ontvingen. Ondanks dat Nougat een flinke sprong gemaakt heeft, ligt de Android-versie nog altijd achter op oudere versies. Zo heeft Android 6.0 (Marshmallow) een aandeel van 32,3 procent, terwijl bijna dertig procent van alle smartphones nog op Android 5.0 of 5.1 loopt. Zelfs Android 4.4 (KitKat) wordt nog door 16 procent van alle smartphones gebruikt.

→ Lees verder over de Android-distributiecijfers van augustus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu