De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android nieuws #32: Galaxy Note 9 officieel en Android Pie beschikbaar

Wouter Nijsen
11 augustus 2018, 15:43
3 min leestijd
Android nieuws #32: Galaxy Note 9 officieel en Android Pie beschikbaar

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google brengt Android Pie uit: dit moet je weten

De kogel is door de kerk. Na verschillende Developer Previews heeft Google eindelijk Android 9.0 officieel uitgebracht. De definitieve naam is Android Pie geworden. Het is de opvolger van Android 8.0 (Oreo), dat vorig jaar ook in augustus verscheen. Aangezien Android Pie al geruime tijd getest wordt door ontwikkelaars, waren vrijwel alle nieuwe functies al voor uitkomst bekend. De nieuwe versie is vooral een stuk slimmer geworden. Dankzij ‘Adaptive Battery’ wordt bijvoorbeeld je accuduur verlengd, doordat apps die om veel stroom vragen worden uitgeschakeld. Voortaan weet Android welke apps je regelmatig gebruikt, en past hier het stroomverbruik op aan. Daarnaast wordt de helderheid van het scherm vanzelf bijgesteld aan hand van de hoeveelheid omgevingslicht.

→ Lees verder over de release van Android 9.0 (Pie)
→ Check ook welke smartphones eerst Android Pie krijgen

Samsung Galaxy Note 9 preview: groot vlaggenschip met kleine verbeteringen

samsung galaxy note 9 preview

Het is augustus, traditiegetrouw de maand waarin Samsung zijn nieuwste Galaxy Note-toestel uit de doeken doet. De Galaxy Note 9 komt iets eerder in het jaar dan de Note 8 vorig jaar, wat met de tegenvallende verkoop van de Galaxy S9 en S9 Plus te maken zou hebben. Waar de Galaxy S-lijn op een groot publiek is gericht, heeft de Note-reeks een kleinere doelgroep die naar specifieke functies op zoek is. Denk aan de S Pen, het (iets) grotere scherm en krachtigere hardware. Toch zijn de Galaxy S- en Galaxy Note-lijn steeds meer naar elkaar toegegroeid, wat goed zichtbaar was bij de Note 8. De verschillen met de Galaxy S8 waren minimaal, en met de Galaxy S9 en Note 9 is dat op papier ook zo.

→ Lees verder in de uitgebreide Samsung Galaxy Note 9 preview
→ Prijsvraag: check ook hoe je de Galaxy Note 9 kunt winnen

Opinie: Fortnite niet in de Play Store plaatsen is onnodig gevaarlijk

fortnite gevaarlijk

Gamemaker Epic Games kiest ervoor om Fortnite niet in de Play Store te plaatsen. Dat maakt het downloaden van de game onnodig gevaarlijk. Epic doet dat, omdat Google anders dertig procent van de opbrengsten eist. Via in-app-aankopen verdient Epic Games een hoop geld aan het gratis te spelen Fortnite. Deze aankopen bestaan uit cosmetische voorwerpen voor het gamepersonage dat je bestuurt. Door de game niet in de Play Store te plaatsen, kan Epic Games honderd procent van de opbrengsten in eigen zak steken. Dat klinkt logisch, maar het is ook gevaarlijk.

→ Lees verder over hoe het downloaden van Fortnite gevaarlijk is

Deze nieuwe emoji worden overwogen voor 2019

emoji 2019

De Unicode Consortium heeft weer een sloot nieuwe emoji klaarstaan voor 2019. Onder andere moet het volgend jaar mogelijk zijn om op 55 nieuwe manieren koppels te tonen. Dat gebeurt door twee staande emoji met diverse huidskleuren naast elkaar te plaatsen. Vervolgens veranderen ze in een stelletje dat handen vasthoudt. In totaal stelt de organisatie achter onze emoji 179 nieuwe plaatjes voor. Dat zijn 61 totaal verschillende emoji, met daarnaast diverse varianten. Tussen de nieuwe voorstellen zit ook een emoji voor een doof persoon en een assistentiehond. Deze emoji zijn nu gepresenteerd als kandidaten. Een volgende vergadering in september moet bepalen of de emoji daadwerkelijk worden doorgevoerd en volgend jaar op je smartphone verschijnen.

→ Lees verder over de nieuwe emoji in 2019

Video: zo ziet de Google Pixel 3 XL eruit, en dit zit in de verpakking

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn de afgelopen weken veelvuldig opgedoken in gelekte foto’s, renders en video’s. Zodoende hebben we al een goed beeld van hoe beide toestellen eruitzien. Ditmaal heeft een Oekraïense techblogger zijn handen weten te leggen op een werkend prototype van de Pixel 3 XL, en foto’s en een video online gezet. We krijgen hierdoor een nog duidelijker beeld van het uiterlijk, de aanwezige notch en de inhoud van de verpakking. Ook worden een aantal specificaties bevestigd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's