De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #32: Samsung Galaxy Note 10 (Plus) officieel en HarmonyOS

Wouter Nijsen
10 augustus 2019, 16:58
3 min leestijd
Android nieuws #32: Samsung Galaxy Note 10 (Plus) officieel en HarmonyOS

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Note 10 (Plus) preview: veelzijdige smartphones met futuristisch ontwerp

De Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus zijn deze week gepresenteerd en Android Planet kon onlangs de toestellen alvast proberen. De twee smartphones verschillen op het formaat na weinig van elkaar, maar zijn volgens Samsung wel op een ander groep gebruikers gericht. De Note 10, die beschikt over een 6,3 inch-scherm, is bedoeld voor de mensen die een grote Samsung-smartphone zoeken met de bekende features van de Galaxy Note-reeks. Denk hierbij aan de S Pen, het grote scherm en de langere accuduur. De Note 10 Plus is daarentegen bedoeld voor de diehard Galaxy Note-fans en is de meest krachtige smartphone die Samsung tot nu toe heeft gemaakt.

→ Lees verder in onze Samsung Galaxy Note 10 (Plus) preview
→ Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de Note 10 en 10 Plus
→ Check waar je de Galaxy Note 10 (Plus) kunt pre-orderen

Huawei presenteert HarmonyOS: dit moet je weten

Huawei presenteert HarmonyOS

HarmonyOS is de naam van Huawei’s eigen besturingssysteem voor smartphones en andere slimme apparaten. De software stond in het geruchtencircuit vooral bekend als HongMengOS, hoewel de naam Harmony enkele in juli al door Huawei werd vastgelegd. De software zou mogelijk een vervanger worden voor Android. Daar is voorlopig nog geen sprake van, hoewel ceo Richard Yu liet weten dat Huawei op elk moment gemakkelijk kan overstappen als dat nodig is. Het is belangrijk dat Huawei die mogelijkheid open houdt, nadat het slachtoffer is geworden van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Daarom mocht het geen zakendoen met Google.

→ Lees verder over de presentatie van HarmonyOS

‘Google Pixel 4 krijgt 90Hz-scherm en 6GB aan werkgeheugen’

google pixel 4

Volgens 9to5Google krijgen de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL een 90Hz-scherm, een feature die we kennen van bijvoorbeeld de OnePlus 7 Pro. Bijna alle smartphones hebben een 60 Hz-display. Een hogere ververssnelheid levert vloeiendere animaties op en maakt tekst beter leesbaar tijdens het scrollen. Games die geoptimaliseerd zijn voor de hogere ververssnelheid spelen bovendien prettiger. De website zegt dat de reguliere Google Pixel 4 een 5,7 inch-scherm heeft en de Pixel 4 XL het doet met een 6,3 inch-display. Beide toestellen hebben 6GB aan werkgeheugen en dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van de Pixel 3 en 3 XL, die 4GB RAM hebben.

→ Lees verder over het 90Hz-scherm van de Google Pixel 4

High-end Xiaomi Mi 9T Pro met scherpe prijs snel in Nederland te koop

Xiaomi Mi 9T Pro

Xiaomi presenteerde de Mi 9T en 9T Pro medio juni en bracht eerstgenoemde al eerder uit in Nederland. Binnenkort volgt de Mi 9T Pro, in ieder geval bij Belsimpel. Naar verwachting volgen er snel meer (web)winkels. Belsimpel biedt de Mi 9T Pro in vier kleuren aan, waaronder versies met een opvallende rode en blauwe achterkant. Voor een Mi 9T Pro met 64GB opslaggeheugen betaal je 429 euro en een exemplaar met 128GB geheugen kost 479 euro. De webwinkel zegt dat het toestel spoedig leverbaar is, maar kan desgevraagd geen specifieke datum geven.

→ Lees verder over de specs en features van de Xiaomi Mi 9T Pro

Google geeft op 18 augustus presentatie over Stadia: 6 vragen die (hopelijk) beantwoord worden

google stadia toekomst

Google Stadia belooft gamen toegankelijker te maken. Je hebt niet langer een dure console of pc nodig, maar alleen een televisie met Chromecast, computer, tablet of Pixel-smartphone om de nieuwste spellen te kunnen spelen. Alhoewel we inmiddels weten hoe duur de ‘Netflix voor games’ wordt en welke titels bij de release beschikbaar zijn, is er ook nog een hoop onduidelijkheid. Hopelijk komt daar op 18 augustus verandering in.

→ Lees verder over het Stadia Connect-event op 18 augustus

Video van de week: Samsung Galaxy A50 review

→ Lees ook de uitgebreide, geschreven Samsung Galaxy A50 review

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu