Android nieuws #33: Android 7.0 release, Nexus Sailfish en Duo

Wouter Nijsen
20 augustus 2016, 13:33
3 min leestijd
Android nieuws #33: Android 7.0 release, Nexus Sailfish en Duo

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Android 7.0 (Nougat) wordt maandag uitgerold’

android nougat datum

Bereid je maar alvast voor op de release van Android 7.0 (Nougat), want mogelijk wordt de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem komende maandag al aan bezitters van de Nexus 5X en Nexus 6P aangeboden. Deze datum blijkt uit een schema van Canadese provider Telus. Vorig jaar had Telus ook de release van Android 6.0 (Marshmallow) juist. De verwachting was eerst dat Nougat uitgebracht zou worden rond de release van de komende Nexus-toestellen, maar deze worden pas later dit jaar verwacht. In Android Nougat zit onder andere de nieuwe splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast elkaar kunt draaien op je scherm. Ook is er een picture-in-picture mode en worden de notificaties flink onder handen genomen.

Google-account accepteert ook telefoonnummer om in te loggen

telefoonnummer google-account

Google gaat naast een e-mailadres ook een telefoonnummer accepteren als inlognaam voor een Google-account. Het is alweer een tijdje geleden dat Google van Google+ is afgestapt als manier om bij je Google-account in te loggen. Sindsdien hoef je enkel nog je e-mailadres en een wachtwoord in te vullen, plus eventuele extra beveiligingen die je geactiveerd hebt. Reddit-gebruiker dfas215 merkte op dat Google nu ook een telefoonnummer toestaat om mee in te loggen. Een andere Reddit-gebuiker meldt dat deze functie al langer bestaat, maar dat het langzaam naar kleine groepjes gebruikers uitgerold wordt.

‘5 inch-Nexus-toestel van HTC te zien op gelekte foto’s’

htc nexus 2016

De nieuwe Nexus-toestellen, die worden gemaakt door HTC, hebben een behuizing van glas en metaal en in tegenstelling tot de Nexus 5X is de goedkopere Sailfish niet gemaakt van plastic. Het lijkt er dus op dat de toestellen er vrijwel identiek uit komen te zien. Aan de achterkant zien we een ronde vingerafdrukscanner en de camera met een led-flitser. Het Google-logo aan de achterzijde ontbreekt echter nog. Het lijkt erop dat de Sailfish en Marlin ook over dezelfde interne hardware beschikken en dus alleen qua schermformaat van elkaar verschillen.

Google voegt binnenkort audiogesprekken toe aan Duo

duo

Sinds deze week kunnen we aan de slag met Duo, een nieuwe Google-app die videobellen enorm simpel maakt. Nu is duidelijk dat de applicatie ook een functie krijgt waarmee je normaal kunt bellen. Het toevoegen van spraakoproepen aan Duo is best logisch, aangezien Hangouts – dat nu op de zakelijke markt wordt gericht – ook over een dergelijke functie beschikt. Bovendien is de belfunctie handig wanneer je een kleine databundel hebt, of als je mobiele internetverbinding te wensen overlaat, en je hierdoor niet kunt videobellen. Duo is overigens sinds gisteren beschikbaar in de Play Store. In onze review lees je meer over de videobel-app.

Samsung Galaxy Note 7 nu voor te bestellen

galaxy note 7 preview

De Samsung Galaxy Note 7 is het nieuwe vlaggenschip van Samsung en vanaf deze week voor te bestellen. De smartphone heeft een fraaie behuizing van metaal en glas en is voorzien van de beste hardware van dit moment. Hierbij gaat het om een Exynos 8890-chip, 4GB RAM, 64GB aan opslagruimte, een 5,7 inch-QHD-scherm en 3500 mAh-accu. Nieuw is de irisscanner aan de bovenkant van het toestel, die het mogelijk maakt om de smartphone met je ogen te ontgrendelen. Er is echter ook een ‘normale’ vingerafdrukscanner aanwezig, die – zoals we van Samsung gewend zijn – accuraat is en snel werkt. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Galaxy Note 7 met abonnement of om de Galaxy Note 7 los te kopen.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 7 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu