Android nieuws #33: Nokia 8 officieel en LG V30

Wouter Nijsen
19 augustus 2017, 18:41
3 min leestijd
Android nieuws #33: Nokia 8 officieel en LG V30

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Nokia onthult vlaggenschip met stock-Android en dubbele camera

nokia 8 officieel

Zoals verwacht onthulde HMD Global deze week de Nokia 8, het eerste Android-vlaggenschip van het bedrijf. De smartphone heeft een metalen design, stock-Android en dubbele camera. Terwijl steeds meer fabrikanten overgaan op schermen met minimale bezels, houdt Nokia het wat simpeler. Het toestel heeft een 5,3 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 554 ppi. Hierdoor zijn losse pixels niet met het blote oog te onderscheiden. Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner. De Nokia 8 verschijnt in september voor 599 euro.

→ Lees verder over de presentatie van de Nokia 8

‘Gelekte renders tonen LG V30 in volle glorie’

lg v30 renders

De afgelopen weken dook al veel informatie op over de LG V30, maar we hadden nog geen goed beeld van het design van de smartphone. Daar komt nu verandering, want op renders (zie hiernaast) is het toestel in vol ornaat te zien. Het design lijkt logischerwijs op dat van de LG G6, maar doet ook denken aan de Galaxy S8. Dit komt voornamelijk door de bolle randen en het feit dat de bezels nog een stukje kleiner zijn dan bij de G6. Het oled-scherm aan de voorkant meet 6 inch en heeft een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Aan de achterkant is de dubbele camera zichtbaar, met daaronder de vingerafdrukscanner die tevens als homeknop fungeert.

→ Lees verder over de LG V30 renders

Google brengt Android 7.1.1 opnieuw uit voor Nexus 6

nexus 6 beveiligingsupdate

Het is niet de eerste keer dat de Nexus 6 een update naar Android 7.1.1 ontvangt. In maart bracht Google de update uit voor het toestel, maar al snel werden verschillende bugs ontdekt. Uiteindelijk besloot Google om de smartphone te downgraden naar Android 7.0 (Nougat), zodat het bedrijf kon werken aan een verbeterde 7.1.1-update. Google is nu begonnen met de uitrol van de vernieuwde update. Het updatebestand, dat zo’n 370MB weegt, wordt geleidelijk uitgerold naar alle eigenaren van de Nexus 6 en brengt diverse verbeteringen met zich mee.

→ Lees verder over de Android 7.1.1-update voor de Nexus 6

Zo mooi ziet Google Agenda eruit met Material Design

google agenda material design

Google werkt hard aan een Material Design-update voor de webversie van Agenda. Daarmee krijgt de agenda-app eindelijk een make-over. Google is de update voor Agenda al een tijdje aan het testen, maar tot op heden waren er nog geen beelden van verschenen. Reddit-gebruiker xDawnut brengt hier verandering in door verschillende screenshots te lekken, waar precies op te zien hoe mooi Google Agenda met Material Design is. Het uiterlijk lijkt op dat van bijvoorbeeld Inbox by Gmail of Google Contacten, met onderin een actieknop om direct een afspraak in te plannen. Ook de afspraken zelf ogen een stuk moderner.

→ Lees verder over de Google Agenda Material Design-update

‘Samsung Galaxy S8 en S8 Plus zijn populairste Android-toestellen’

galaxy s8 daydream

De Samsung Galaxy S8 is het populairste Android-toestel van dit moment. Geen enkele andere Android-smartphone werd in het afgelopen kwartaal zo vaak verkocht, zo blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics. Van de telefoon gingen ruim 19 miljoen exemplaren over de toonbank, waarbij de reguliere Galaxy S8 ietsjes populairder was dan de grotere Galaxy S8 Plus. Van laatstgenoemde werden negen miljoen exemplaren verkocht, bij de reguliere S8 waren dit er 10,2 miljoen stuks. Strategy Analytics meldt dat andere Android-vlaggenschepen niet in de buurt komen qua verkoopaantallen.

→ Lees verder over de populariteit van de Galaxy S8 en S8 Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu