De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #33: Android Pie Go Edition en Google Home met scherm

Wouter Nijsen
18 augustus 2018, 18:27
3 min leestijd
Android nieuws #33: Android Pie Go Edition en Google Home met scherm

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Android Pie Go-versie aangekondigd: dit moet je weten

Google heeft een speciale versie van Android 9.0 (Pie) aangekondigd die speciaal gericht is op opkomende markten. Android 9.0 Pie (Go Edition) komt deze herfst uit en biedt diverse verbeteringen. Goedkope smartphones hebben vaak minder opslag dan toestellen uit het midden- en hogere segment. Android 9.0 Go speelt hierop in door het installatiebestand nog kleiner te maken. Je hoeft slechts 2,5GB vrije opslagruimte te hebben om het systeem te kunnen installeren. Ook is Maps Go voortaan uitgerust met navigatie, waardoor je altijd je weg kunt vinden. Het is onduidelijk of je ook kaarten kunt downloaden voor offline gebruik.

→ Lees verder over Android 9.0 (Pie) Go Edition

‘Google Home met scherm voor Assistent op komst’

google home met scherm

De Google Assistent komt naar slimme schermen. Sterker nog: het eerste scherm van Lenovo en Google is al verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Tijdens technologiebeurs CES zijn er nog veel meer slimme schermen aangekondigd. Nu lijkt Google zelf ook een speaker met een scherm op de markt te willen zetten. Nikkei bericht stelt dat Google met een eigen “slimme speaker met een scherm” komt. Volgens Nikkei heeft Google een “agressief plan”. Het bedrijf wil namelijk in de eerste lading maar liefst drie miljoen van deze speakers met schermen verschepen.

→ Lees verder over de mogelijke Google Home met scherm

Deze Motorola-smartphones worden geüpdatet naar Android Pie

Acht Moto-smartphones worden bijgewerkt naar Android Pie: de Motorola Moto Z3, Moto Z3 Play, Moto Z2 Force, Moto Z2 Play, Moto X4, Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play. Opvallende afwezigen zijn de Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus, die afgelopen mei uitkwamen. De update gaat ‘deze herfst’ van start en het is niet duidelijk wanneer hij afgerond wordt. Op welk moment jouw Motorola-smartphone wordt geüpdatet, valt daarom niet te zeggen. Op basis van eerdere Android-versies kan dit wel even duren. Zo blijven enkele Motorola-telefoons momenteel nog steken op Android 7.0 (Nougat), terwijl de update naar Android 8.0 (Oreo) vorig jaar al toegezegd is.

→ Lees verder over de Android Pie-update voor Motorola-toestellen

Voorproefje: zo gaat de OnePlus 6T er mogelijk uitzien

De OnePlus 6T laat nog even op zich wachten, maar het design is mogelijk al bekend. OnePlus gebruikt vaker smartphone-ontwerpen van Oppo, en dat is dit keer misschien ook wel het geval. De onlangs gepresenteerde Oppo R17 is namelijk een opvallende verschijning. Qua specificaties is het een prima, maar geen uitstekend toestel. Het uiterlijk valt echter des te meer op. Het voorkantvullende scherm (6,4 inch) heeft namelijk een minimale inkeping aan de bovenkant. Hierin is de 25 megapixel-frontcamera verwerkt.

→ Lees verder over het mogelijke design van de OnePlus 6T

Sony maakt updateplannen voor Android 9.0 (Pie) bekend

Sony Xperia XZ2 review XZ2 Compact

Sony is er vroeg bij met de Android 9.0-update. De Japanse fabrikant begint de uitrol in november, al wil dat niet zeggen dat jouw toestel dan al is bijgewerkt. Vaak worden Android-versies namelijk in fases uitgerold, waardoor het soms een paar maanden kan duren. Vrijwel alle smartphones uit de XZ-lijn ontvangen de update. Het gaat om de Sony Xperia XZ Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia XA2 Plus, Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact en Xperia XZ2 Premium. Eigenaren van de Sony Xperia XA2 en XA2 Ultra moeten nog eventjes geduld hebben. De update voor die toestellen gaat begin 2019 van start.

→ Lees verder over de Sony Android Pie-update

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu