De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android nieuws #33: OnePlus 7T Pro, Nokia-updates en HTC Wildfire

Wouter Nijsen
17 augustus 2019, 17:11
3 min leestijd
Android nieuws #33: OnePlus 7T Pro, Nokia-updates en HTC Wildfire

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Huawei stelt release opvouwbare Mate X opnieuw uit, werkt al aan opvolger

Opvouwbaar Gorilla Glass

Huawei heeft tijdens een persevent in China aan website TechRadar laten weten dat de Mate X sowieso niet in september wordt uitgebracht. Een nieuwe releasedatum wordt niet genoemd, maar waarschijnlijk komt de opvouwbare smartphone op z’n vroegst in november op de markt. Huawei zou er wel zeker van zijn dat de Mate X voor het einde van dit jaar lanceert. Het is onduidelijk waarom Huawei zijn opvouwbare smartphone opnieuw uitstelt. Mogelijk heeft het bedrijf extra tijd nodig om de telefoon te testen, maar het kan ook te maken hebben met de onzekere situatie rond het handelsverbod van China en de Verenigde Staten.

→ Lees verder over het uitstel van de Huawei Mate X release

Motorola One Action officieel: Android One-smartphone met ‘actiecamera’

Motorola kwam eerder dit jaar met de One Vision, een Android One-smartphone met een goede prijskwaliteit-verhouding. Nu introduceert het bedrijf de One Action, opnieuw met Android One, maar ook met een unieke feature. De smartphone beschikt namelijk over een actiecamera, wat een feite de groothoeklens is aan de achterkant. Motorola heeft de lens echter 90 graden gedraaid, waardoor je de smartphone verticaal kunt vasthouden, maar video’s wel horizontaal worden gefilmd. Dit moet het makkelijker en fijner maken om met het toestel video’s te maken.

→ Lees verder over de aankondiging van de Motorola One Action

Nokia 3, 5, 6 en 8 uit 2017 krijgen langer updates: dit moet je weten

Nokia 8 review

Het Finse HMD Global gaat enkele ‘oudere’ Nokia-smartphones langer van updates voorzien. De Nokia 3, 5, 6 en 8 ontvangen een jaar langer beveiligingspatches en blijven daarmee voorlopig nog up-to-date. De updates verschijnen wel iets minder vaak. De Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8 krijgen vanaf oktober elk kwartaal een beveiligingsupdate, in plaats van elke maand. De ondersteuning loopt daarmee tot oktober 2020. Voor de Nokia 3 gaat het nieuwe updateschema al vanaf volgend maand van start. HMD Global belooft de smartphone tot september 2020 te ondersteunen en dus elke drie maanden een patch te geven.

→ Lees verder over de updates voor de Nokia 3, 5, 6, en 8

HTC brengt Wildfire-reeks terug, maar eigenlijk ook niet

HTC Wildfire X

Misschien zegt de naam Wildfire je niets. Dat kan, want de eerste HTC-smartphone in de Wildfire-reeks verscheen alweer negen jaar geleden. Later kwamen er meer modellen. De serie groeide uit tot een succes, maar werd later beëindigd toen HTC andere toestellen introduceerde. Anno 2019 heeft de smartphonetak van HTC geen rol van betekenis meer en probeert de fabrikant allerlei strategieën om de toestelverkoop te stimuleren. De nieuwste zet is de reïncarnatie van de iconische Wildfire-naam. Het eerste nieuwe model is de Wildfire X, een budgettoestel dat vooralsnog alleen in India verschijnt.

→ Lees verder over de terugkeer van de HTC Wildfire-reeks

Gerucht: OnePlus 7T Pro wordt op 15 oktober gepresenteerd

OnePlus 7 Pro videoreview

Smartphonelekker Max J. toont op Twitter een afbeelding van een OnePlus-smartphone met 15 oktober als datum. Dat zou erop duiden dat het volgende toestel van de Chinese fabrikant op die dag wordt aangekondigd. Max J. heeft in het verleden juiste informatie gelekt over onaangekondigde smartphones, al zou het wel betekenen dat OnePlus zijn nieuwste telefoon iets eerder onthult dan vorig jaar. De OnePlus 6T werd vorig jaar op 29 oktober uit de doeken gedaan en was vanaf november te koop. De OnePlus 7T Pro zou dus twee weken eerder het levenslicht zien en volgt de OnePlus 7 Pro op.

→ Lees verder over de presentatie van de OnePlus 7T Pro

Video van de week: Xiaomi Mi A3 review

→ Lees ook de uitgebreide, geschreven Xiaomi Mi A3 review

Bron afbeelding:
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's