Samsung-updates en Moto G54 gelekt (Android-nieuws #33 2023)

Wouter Nijsen
19 augustus 2023, 16:06
3 min leestijd
Samsung-updates en Moto G54 gelekt (Android-nieuws #33 2023)

Samsung brengt een toffe update uit voor veel smartphones en de Motorola Moto G54 is gelekt. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de week.

Lees verder na de advertentie.

‘Afbeeldingen tonen trendy, kleurrijke Motorola Moto G54’

Motorola Moto G54

Er verschijnt steeds meer informatie over de Moto G54 van Motorola. Ditmaal gaat het om een drietal officiële marketingrenders van het aankomende toestel. Ze zijn gelekt via EvLeaks, een bekende bron die vaker als informatie deelt over onaangekondigde smartphones.

De smartphone verschijnt in het groen, zwart en blauw, maar eerder verschenen ook afbeeldingen van een tweede toestel met een blauwtint. We zien een rechthoekig camera-eiland dat iets uitsteekt, met daarin de flitser en een dubbele camera.

Bekijk de afbeeldingen van de Motorola Moto G54

Deze Samsung-apparaten krijgen nu One UI 5.1.1-update

Samsung Galaxy Z Fold 4 dicht in hand

Recent introduceerde Samsung de Galaxy Z Fold 5 en Galaxy Z Flip 5, zijn nieuwe generaties vouwbare smartphones. Ook presenteerde het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy Tab S9-serie met drie verse tablets. Al deze apparaten draaien uit de doos op One UI 5.1.1, een softwareversie die Samsung nu ook naar oudere devices brengt.

Samsung rolt One UI 5.1.1 eerst uit naar de meest recente smartphones, zoals de Flip 4 en Fold 4. Je ziet de update vanzelf verschijnen. Deze nieuwe software richt zich op vouwbare en grote schermen. 

Krijgt jouw Samsung-telefoon de One UI 5.1.1.-update?

Deze nieuwe smartphone van OnePlus heeft 24GB(!) RAM

OnePlus RAM

Met de Ace 2 Pro voegt OnePlus een nieuwe high-end smartphone aan zijn aanbod toe. Het toestel draait op een zeer rappe Snapdragon 8 Gen 2-chip en heeft een 6,74 inch-oled-scherm met een resolutie van 2772 bij 1240 pixels. De ververssnelheid bedraagt 120Hz voor vloeiende beelden. Bovendien kun je de batterij binnen 20 minuten voltanken.

Toch is dat niet eens het meest opvallende aspect van deze telefoon. De instapversie van de OnePlus Ace 2 Pro heeft al 12GB RAM, maar je kunt hem ook uitrusten met maar liefst 24GB werkgeheugen. De meeste laptops moeten het met minder doen.

Ontdek meer over de OnePlus Ace 2 Pro

Altijd de juiste emoji: WhatsApp laat AI stickers voor je maken

whatsapp ai stickers header

WhatsApp-gebruikers versturen graag berichtjes in de vorm van emoji, gifjes en stickers. Bijvoorbeeld om emotie over te brengen of bepaalde toon aan een bericht te geven. Er is dan ook een gigantisch aanbod aan plaatjes en smileys te vinden op je smartphone, maar toch komt WhatsApp met een functie waarmee jij écht altijd een bijpassend plaatje vindt.

De feature heet ‘Create AI stickers’ en maakt door middel van een beschrijving specifieke stickers voor jou. Denk bijvoorbeeld aan ‘een lachende kat op een skateboard’. Nadat jij je beschrijving hebt ingevuld, gaat de kunstmatige intelligentie van WhatsApp aan de slag met het maken van de perfectie stickers.

Zo werkt de nieuwe stickerfunctie van WhatsApp

‘Samsung Galaxy S24 Ultra maakt betere zoomfoto’s door vernieuwde camera’

Samsung Galaxy S23 Ultra review

Samsung onthult zijn nieuwe Galaxy S24-smartphones pas volgend jaar, maar langzaam komen we steeds meer te weten. Volgens de bekende insider Ice Universe, die regelmatig informatie deelt over nieuwe Samsung-toestellen, beschikt de Galaxy S24 Ultra over een interessante verbetering.

De smartphone zou een nieuwe 50 megapixel-telelens krijgen, die tot 3x optisch inzoomt. Een belangrijk detail is dat de sensor groter is, waardoor de fotokwaliteit van ingezoomde kiekjes vooruit gaat. Ook als de telefoon 5x inzoomt, moeten foto’s nog scherp ogen. Door de grotere sensor presteert de zoomcamera vermoedelijk ook beter in het donker.

Betere zoomcamera voor de Samsung Galaxy S24 Ultra

Bron afbeelding: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu