Android nieuws #34: Android Marshmallow en BlackBerry’s Android-telefoon

Redactie
22 augustus 2015, 13:15
3 min leestijd
Android nieuws #34: Android Marshmallow en BlackBerry’s Android-telefoon

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0 Marshmallow officieel: dit is er allemaal nieuw

android marshmallow

Er gingen al lange tijd geruchten over en die zijn nu eindelijk bevestigd: de eerstvolgende versie van Google`s mobiele besturingssysteem heet Android 6.0 Marshmallow. Net als voorgaande versies heeft Google dus weer voor een zoetigheid gekozen. Android Marshmallow introduceert een groot aantal verbeteringen die zichtbaar en minder zichtbaar zijn. De verbetering die het interessantst is, is dat je vanaf Android 6.0 Marshmallow niet meer allerlei app-permissies hoeft te accepteren als je een app installeert. Pas als de app toegang wil krijgen tot een specifieke permissie, zoals de contacten, dan moet de gebruiker hier toestemming voor geven. Android Marshmallow introduceert ook Google Now on Tap. Dit is een nieuwe functie die analyseert wat op je scherm wordt getoond, en op basis hiervan de juiste informatie op het juiste moment toont.

Check onze uitgebreide Android Marshmallow preview voor meer informatie!
→ Check ook ons Android 6.0 update-overzicht met alle toestellen en data.

Zo maakt Google Android Wear een stuk functioneler

Android Wear-communicatie

De laatste update voor Android Wear brengt een aantal nuttige verbeteringen, waaronder interactieve wijzerplaten, wifi-ondersteuning en de mogelijkheid om realtime 44 talen te vertalen. Android Wear 1.3 bevat namelijk ondersteuning voor Google Translate, de vertaal-app van Google die zowel geschreven als gesproken tekst kan omzetten naar een andere taal. Een andere verbetering van Android Wear 1.3 is de ondersteuning voor interactieve klokjes. Voorheen kon je alleen statische of geanimeerde watchfaces instellen, maar nu zijn er ook klokjes die daadwerkelijk functioneel zijn. Een derde functionele verbetering is wifi-ondersteuning voor de LG G Watch R, zodat je ook notificaties kan ontvangen als je verder weg van je telefoon bent.

Waarom Google zijn modulaire smartphone heeft uitgesteld

Project Ara

Google maakte deze week bekend Project Ara uit te stellen naar 2016, maar waarom we nog even moeten wachten op de modulaire smartphone van Google was onduidelijk. De reden heeft te maken met het magnetische systeem dat de afzonderlijke modules met elkaar verbindt. Project Ara bestaat uit een basis, het zogenoemde endoskelet, waarop verschillende modules worden geklikt om de hardwareconfiguratie van de smartphone samen te stellen. De modules zorgen er echter voor dat Project Ara in de huidige vorm een valtest niet overleeft. De zogenoemde elektropermanente magneten houden de modules niet stevig genoeg bij elkaar, waardoor Google op zoek moet naar een nieuwe techniek.

`Nieuwe render BlackBerry met Android gelekt, release in november`

blackberry android newsflash

Het staat vrijwel vast dat BlackBerry dit jaar met een Android-toestel komt. Van de BlackBerry Venice is opnieuw een render gelekt, en als we de bekender Twitter-lekker Evleaks  mogen geloven, verschijnt het toestel in november. Hierbij gaat het wel om een release in de Verenigde Staten. Of en wanneer de smartphone buiten dit land wordt uitgebracht, is vooralsnog onbekend. Ook is er een nieuwe render van de BlackBerry Venice verschenen. Zo is te zien dat de Venice op Android draait en beschikt over verschillende Google-apps als Chrome, Drive, Hangouts en Keep. Wel opvallend is het toetsenbordje aan de onderkant, dat uitschuifbaar is en gebruikers met fysieke knoppen laat typen. Dat kan uiteraard ook met het touchscreen.

Google komt met eigen router: OnHub

google onhub

Google is de samenwerking aangegaan met TP-LINK voor de lancering van een router. Het apparaatje onderscheidt zich door het fraaie design, eenvoudige bediening en het feit dat het automatisch firmware-updates downloadt en installeert. De Google-router heet OnHub en moet eind deze maand verschijnen in de kleuren zwart en blauw. In de VS heeft de router een adviesprijs van 200 dollar, een fors bedrag dat Google verdedigt door de functies en het gebruiksgemak dat de OnHub biedt. De router heeft namelijk een uniek antenne-ontwerp en software die op de achtergrond draait om ervoor te zorgen dat je wifi-netwerk steeds op volle snelheid gebruikt kan worden. Om de vijf minuten kiest de OnHub namelijk automatisch het minst druk bezette wifi-kanaal.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu