Android nieuws #34: Android Oreo en de Samsung Galaxy Note 8

Wouter Nijsen
26 augustus 2017, 14:17
3 min leestijd
Android nieuws #34: Android Oreo en de Samsung Galaxy Note 8

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google brengt Android 8.0 (Oreo) uit: dit moet je weten

Android Oreo review

Terwijl de volledige Verenigde Staten in de ban van de zonsverduistering waren, presenteerde Google de nieuwste versie van Android. Eigenlijk is de software al sinds dit voorjaar beschikbaar, als voorlopige versie voor ontwikkelaars. Na verschillende Developer Previews geeft Google nu de definitieve versie vrij. Met Android 8.0 biedt Google een groot aantal verbeteringen. Het overgrote deel verbetert het besturingssysteem op de achtergrond, maar ook aan de voorkant is veel nieuws te zien.

→ Lees verder over de vernieuwingen van Android 8.0 (Oreo)

Samsung onthult Galaxy Note 8: alles over het nieuwe toptoestel

De Samsung Galaxy Note 8 is het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Het toestel bouwt voort op het design van de Galaxy S8, maar voegt onder andere een dubbele camera en de S Pen toe. De Note 8 is vanaf 15 september te koop in Nederland voor een adviesprijs van 999 euro. Net als de Galaxy S8 heeft de Note 8 een voorkantvullend scherm dat doorloopt in de randen. De bezels van dit nieuwe model zijn iets rechter, en de balken boven- en onder het scherm wat kleiner. De Note 8 is stof- en waterdicht, ook heeft de smartphone een dubbele camera.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy Note 8

‘Google onthult nieuwe Pixel-toestellen op 5 oktober’

google videopreviews

Hoewel de definitieve versie van Android 8.0 (Oreo) deze week werd uitgebracht, laat Googles nieuwe hardware nog iets langer op zich wachten. In de voorbije weken zijn al veel details over de opvolger van de Google Pixel zijn verschenen, de aankondiging is waarschijnlijk pas op 5 oktober. De bekende telecominsider Evan Blass weet tevens te melden dat het toestel beschikt over een Snapdragon 836-chip. Dat is opvallend, omdat alle vlaggenschepen die de afgelopen maanden verschenen, beschikken over de Snapdragon 835-chip.

→ Lees verder over de aankondiging van de Google Pixel 2

Geen herhaling van Nexus 6P/5X: Android Oreo voorkomt bootloops

Google heeft een hele fijne functie in Android 8.0 (Oreo) verstopt. Met Rescue Party zijn bootloops verleden tijd. Een bootloop betekent dat je toestel zich constant opnieuw probeert op te starten, terwijl het besturingssysteem niet compleet wordt geladen. Onder andere de Nexus 5X en de Nexus 6P staan bekend als toestellen die hier mee te kampen hebben. Oreo herkent als een toestel vast zit in een bootloop. Vervolgens wordt er een soort reddingsteam uitgestuurd dat verschillende acties onderneemt, om zo het toestel weer in werkende staat te krijgen. Mocht dit niet helpen, dan zet Rescue Party het toestel in herstelmodus, zodat jij de smartphone terug kan zetten naar zijn fabrieksinstellingen.

→ Lees verder over bootloops in Android Oreo

Vooruitblik IFA 2017: onze verwachtingen van de technologiebeurs

IFA 2017 verwachtingen

Wil je je verwonderen over de technologie van morgen, dan reis je binnenkort af naar Berlijn voor de IFA. Op deze technologiebeurs komen honderden fabrikanten samen om nieuwe producten te presenteren. Van flinterdunne televisies met haarscherpe resoluties tot intelligente koelkasten en wafelijzers: op de IFA is het allemaal te zien. Maar ook voor Android-fans is het evenement relevant, want vrijwel elke telefoonfabrikant grijpt het evenement aan om nieuwe producten te presenteren. We blikken alvast vooruit.

→ Lees verder in de IFA 2017 vooruitblik

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu