De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #34: Android 10, Huawei krijgt extra tijd en Google Nest Mini

Wouter Nijsen
24 augustus 2019, 17:01
3 min leestijd
Android nieuws #34: Android 10, Huawei krijgt extra tijd en Google Nest Mini

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Android Q wordt Android 10: Google neemt afscheid van namen met zoetigheden

android naam

Google noemde nieuwe Android-versies de afgelopen jaren telkens naar zoetigheden, maar daar stapt het bedrijf van af. Sterker nog: het aankomende Android Q gaat simpelweg Android 10 heten. Dit moet het voor gebruikers makkelijk te begrijpen maken op welke Android-versie hun smartphone precies draait. Niet iedereen weet immers dat Android Pie na Android Oreo kwam, en dus een nieuwere softwareversie is. Door simpelweg te kiezen voor Android 10 en toekomstige versies Android 11, Android 12 etcetera te noemen, is het duidelijker wat de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem is.

→ Lees verder over de nieuwe naamgeving van Android 10

Huawei krijgt 90 dagen extra tijd voor handel met Verenigde Staten

huawei krijgt extra tijd

De United States Department of Commerce geeft Huawei nog negentig dagen extra tijd geven om te handelen met Amerikaanse bedrijven. Huawei zou aanvankelijk op 19 augustus moeten stoppen met de handel. Dat zou onder andere betekenen dat Google geen Android-updates meer kan leveren voor Huawei-toestellen. Nu wordt die deadline verder opgeschort. Deze extra tijd is vooral bedoeld om de afwikkeling van lopende zaken met Amerikaanse providers af te ronden. Ook Google, Qualcomm en andere bedrijven kunnen echter als voorheen door blijven samenwerken.

→ Lees verder over de extra tijd voor Huawei

‘Google werkt aan opvolger Home Mini met betere geluidskwaliteit’

Google Home release Nederland

Het nieuws is afkomstig van 9to5Google, een doorgaans goed ingelichte website. De opvolger van de Google Home Mini gaat de Nest Mini heten, omdat de zoekgigant de Nest-merknaam wil gebruiken voor al zijn slimme apparaten. Qua uiterlijk verschilt de Nest Mini niet enorm veel van zijn voorganger.Google heeft wel verschillende verbeteringen op de planning staan. Allereerst wordt de geluidskwaliteit verbeterd, waarbij de slimme speaker vooral wat luider en helderder klinkt dan de Home Mini. Daarnaast zou de Nest Mini aan een muur kunnen worden bevestigd, maar belangrijker is dat Google het apparaat zou voorzien van een 3,5mm-aansluiting.

→ Lees verder over de gelekte Google Nest Mini

Samsung Galaxy A50 en A30 bijgewerkt: dit zijn de Galaxy A50s en A30s

De Samsung Galaxy A50s en Galaxy A30s zijn bijgewerkte versies van twee goedkope, betaalbare Samsung-smartphones. Beide toestellen gooien het roer niet radicaal om, maar bieden vooral kleine verbeteringen aan onder andere de camera en het design. Of en wanneer de twee telefoons in Nederland verschijnen, is nog onbekend. Gezien het succes van de Galaxy A50 hier, lijkt de kans groot dat in ieder geval de Galaxy A50s hier binnen enkele weken verkrijgbaar is.

→ Lees verder over de bijgewerkte Galaxy A50s en A30s

Deze Nokia-smartphones krijgen een update naar Android 10

nokia 8.1

Kort nadat Google bekendmaakte dat de volgende Android-versie ‘Android 10’ heet, laat Nokia weten welke smartphones straks de update krijgen. HMD Global-topman Juho Sarvikas deelt op Twitter een roadmap van de Android 10-update voor Nokia-smartphones. Te zien is dat de Nokia 9 PureView, Nokia 8.1 en Nokia 7.1 in het vierde kwartaal van 2019 – en daarmee als eerste – worden bijgewerkt. Nokia geeft geen precieze releasedata, maar de meeste toestellen worden vlot bijgewerkt. Zelfs goedkopere telefoons als de Nokia 3.2 en Nokia 4.2, die eerder dit jaar werden uitgebracht, draaien snel op Android 10.

→ Lees verder over de Android 10-update voor Nokia-smartphones

Video van de week: Sony Xperia 1 review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu