Fitbit en Google TV krijgt grote update (Android-nieuws #34)

Wouter Nijsen
27 augustus 2022, 16:18
3 min leestijd
Fitbit en Google TV krijgt grote update (Android-nieuws #34)

Fitbit heeft gloednieuwe fitnessapparaatjes onthuld en de Chromecast met Google TV krijgt een belangrijke update. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de week.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit onthult Versa 4, ook Sense 2 en Inspire 3 gepresenteerd

Fitbit

Fitbit heeft zojuist drie nieuwe wearables gepresenteerd. Het gaat om opvolgers van de Fitbit Inspire 2Fitbit Versa 3 en Sense, die vorig jaar werden gepresenteerd. Koop je één van de nieuwe apparaten, dan krijg je zes maanden gratis toegang tot Fitbit Premium. Met deze betaalde service (8,99 per maand) krijg je meer informatie over onder andere je slaapgedrag, work-outs of hartslag. De Fitbit Inspire 3 krijgt op het eerste gezicht de grootste update: een kleurenscherm. Dankzij dit amoled-scherm zie je direct meer informatie over je gezondheid, gezette stappen, tijd of andere informatie. Met de fitnesstracker richt Fitbit zich op de beginnende sporter en personen die gezondheid belangrijk vinden.

→ Lees verder over de onthulling van de Fitbit Versa 4, Sense 2 en Inspire 3

Update maakt Chromecast met Google TV sneller: dit moet je weten

google-producten nederland

Google maakt bekend dat het veel verbeteringen gaat doorvoeren aan Google TV. Dit is het besturingssysteem dat op de Chromecast met Google TV, sommige smart-tv’s en andere streamingdongles draait. Google TV is de ‘opvolger’ van Android TV – dat al veel langer beschikbaar is – al hebben beide softwareplatformen veel gelijknissen. In een blog is te lezen dat Google TV sneller wordt door verschillende aanpassingen en optimalisaties. Dat moet ervoor zorgen dat het homescherm sneller wordt ingeladen, zodat je vlotter een film of serie kan starten. Ook het ‘Voor jou’-tabblad is aangepast, waardoor je fijner door de losse tabbladen bladert. Google TV zou na de update ook minder werkgeheugen verbruiken.

→ Lees verder over de update voor de Chromecast met Google TV

Malwaremakers vinden achterdeur in Android 13: zo blijft je telefoon virusvrij

emotet malware

Android 13 is niet vrij van malware. Ondanks beveiligingsmaatregelen hebben criminelen een achterdeur gevonden om hun virussen op telefoons van slachtoffers te plaatsen. Dat ontdekte onderzoeksbedrijf ThreatFabric. In een blogpost vertellen de onderzoekers hoe de malwaremakers te werk gaan. De internetcriminelen omzeilen de beveiliging van Android 13 door malwarevirussen te verstoppen in apps die vervolgens gedeeltelijk geïnstalleerd worden. Het zit zo. Android 13 heeft een nieuwe beveiligingsmaatregel, waardoor malware niet langer via de zogeheten Accessibility Service-goedkeuring geïnstalleerd kan worden. Deze instelling is bedoeld voor mensen met een visuele beperking.

→ Lees verder over het ontdekte malwarelek in Android 13

Deze Motorola-telefoons krijgen een update naar Android 13

motorola edge 30 officieel

Motorola heeft stilletjes bevestigd welke telefoons een update naar Android 13 krijgen. Op de Britse website van het bedrijf kun je per smartphone bekijken wat het volgende besturingssysteem is. Bij tien Motorola-telefoons wordt Android 13 vermeld. Motorola heeft haar updateplannen nog niet officieel naar buiten gebracht. Mogelijk worden in de loop daarnaartoe nog meer toestellen aan de updatelijst toegevoegd. Uiteraard wordt bovenstaande lijst dan bijgewerkt. Het is niet duidelijk wanneer Motorola de Android 13-updates uitrolt. Android 13 is een minder grote update dan zijn voorganger, Android 12. De nieuwe versie voert vooral subtiele verbeteringen door, onder meer op privacygebied.

→ Lees verder over de Android 13-updates van Motorola

‘Xiaomi gaat Samsung achterna: geen oplader meer in de doos’

xiaomi redmi note 11 se adapter header

Een aantal smartphonefabrikanten leveren bij hun toptoestellen geen oplader in de verpakking. Dit met het doel om vervuiling tegen te gaan, meer toestellen samen te verschepen en minder kosten te maken. Toch blijft het grootste deel van fabrikanten de oplader er wel bijleveren, waaronder tot nu toe Xiaomi. Het lijkt er echter op dat daar een einde aan komt. Op de productpagina van Xiaomi’s Redmi Note 11SE (een omgedoopte Note 10S) is namelijk geen oplader te zien. Deze staat normaal vermeld in het lijstje ‘verpakkingsinhoud’ tussen de toestelspecificaties, maar ontbreekt hier dus. Opvallend is dat het hier om een budgetsmartphone gaat.

→ Lees verder over het weglaten van de oplader bij Xiaomi-telefoons

Video van de week: dit zijn de Android 13-vernieuwingen

Android 13 review: alle vernieuwingen op een rij
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu