De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android nieuws week #36: Android One en uitrol Google Feed

Declan van Schaik
9 september 2017, 18:33
3 min leestijd
Android nieuws week #36: Android One en uitrol Google Feed

Android Planet houdt je 7 dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android nieuws.
Ook deze week is er weer een hoop gebeurd. Soms mis je een belangrijke ontwikkeling. Hieronder lees je de vier belangrijkste ontwikkelingen van deze week.

Lees verder na de advertentie.

Android One en Xiami Mi A1 vragen beantwoord

android nieuws

Xiaomi introduceerde deze week de Mi A1, de eerste smartphone van het bedrijf die op Android One loopt. Maar wat is deze aangepaste versie van Android eigenlijk?

Het Chinese Xiaomi maakte deze week bekend Android One te omarmen. Het bedrijf, één van de grootste telecomfabrikanten ter wereld, kondigde zijn allereerste Android-toestel met de software aan. Dat is een grote overwinning voor Google, dat langzaam maar zeker steeds meer steun voor Android One weet te verwerven. Hoewel het misschien wel het belangrijkste Android-initiatief van Google is, heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Dit is wat je moet weten over Android One.

→ Check onze antwoorden op de vragen over Android One en Mi A1

Samsung Galaxy Note 8: internationale meningen

android nieuws

Onze Galaxy Note 8 review kun je volgende week verwachten, dichtbij de release van de smartphone op 15 september. Amerikaanse media hebben het toestel echter al langere tijd mogen testen en de eerste reviews zijn inmiddels verschenen. Velen merken daarbij vooral de grote gelijkenissen met de Samsung Galaxy S8 op. De twee toestellen hebben vrijwel identieke hardware, met een iets groter scherm en een dubbele in plaats van een enkele camera. Dat betekent dat veel pluspunten van het vorige vlaggenschip ook voor dit nieuwe model gelden. Extra’s als de dubbele camera en S Pen worden echter positief ontvangen.

→ Meer over de internationale meningen over de Note 8

Android-beveiligingsupdate voor september nu beschikbaar

android nieuws

Google stelde deze week de Android-beveiligingsupdate van september 2017 beschikbaar. Deze update rolt nu uit naar eigenaren van Pixel- en Nexus-toestellen. Deze updates rollen eerst uit naar de Nexus- en Pixel-toestellen, omdat deze smartphones draaien op de meest pure vorm van Android.

Andere smartphonemakers die kiezen voor een praktisch kale versie van het besturingssysteem volgen snel, zoals Nokia en Lenovo. Overige fabrikanten gaan de update eerst uitgebreid testen, om te zien of er niet iets misgaat met de update en het laagje dat de fabrikant over Android legt.

→ Lees meer over de uitrol en de Android-beveiligingsupdate

Uitrol van Google Feed in Nederland

android nieuws

De Google Feed werd deze zomer al uitgerold in de Verenigde Staten. Na uitgebreide tests daar is sinds deze week ook Nederland aan de beurt. Het gaat om een geleidelijke uitrol, dus het kan enkele dagen of zelfs weken duren voor je het op jouw smartphone ziet. Met Google Feed gaat het zoekbedrijf TwitterFacebook en andere sociale netwerken achterna.

In een overzicht onder je zoekbalk worden allerlei artikelen getoond die aansluiten op jouw interesses. Je favoriete series, films, teams, bekende Nederlanders, bedrijven en meer zullen direct in het overzicht verschijnen.

→ Lees meer over Google Feed en de uitrol in Nederland

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu