Android nieuws #36: Google-event op 9 oktober en OnePlus 6T gelekt

Wouter Nijsen
8 september 2018, 18:26
3 min leestijd
Android nieuws #36: Google-event op 9 oktober en OnePlus 6T gelekt

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Dit verwachten we van het Made by Google-evenement op 9 oktober

Google organiseert op 9 oktober een evenement in New York, waar het bedrijf verschillende nieuwe apparaten gaat tonen. Het evenement vindt op dinsdagavond 9 oktober plaats, om 17:00 uur Nederlandse tijd. We verwachten verschillende nieuwe producten van het bedrijf, hoeveel enkele aankondigingen in de voorbije weken al zijn gelekt. Van bijvoorbeeld de Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn inmiddels zoveel afbeeldingen en details gelekt, dat we verbaasd zijn dat Google de aankondiging niet gewoon vervroegd heeft. Zo weten we dat de Pixel 3 XL een flinke notch aan de voorkant heeft, en dat beide voorzien zijn van de beste hardware van het moment. We zetten al onze verwachtingen op een rijtje.

→ Lees verder over het Made by Google 2018-event op 9 oktober

‘OnePlus 6T-verpakking verraadt vingerafdrukscanner in het scherm’

oneplus 6T-verpakking

Als we de schets in het doosje mogen geloven, krijgt het nieuwe toestel een veel smallere notch dan de OnePlus 6. De fabrikant heeft bovenaan het beeld van de OnePlus 6T slechts een minimale inkeping gemaakt, waar precies de selfiecamera in past. De speaker, die op de OnePlus 6 nog in de notch zat, is nu waarschijnlijk in de rand bovenop geplaatst. Deze foto’s van de verpakking verschenen onlangs op het Chinese sociale netwerk Weibo. De betrouwbaarheid van de bron is onbekend. Het is op z’n minst verrassend dat de verpakking nu al lekt. Doorgaans brengt OnePlus zijn T-toestellen zo’n vijf of zes maanden na de introductie van het vorige model uit.

→ Lees verder over de gelekte OnePlus 6T-verpakking

Chrome voor Android is compleet vernieuwd: dit moet je weten

Chrome-Material-design-update-uitgelicht

Het is misschien even wennen de eerste keer dat je de nieuwe versie van Chrome gebruikt. Alles ziet er namelijk anders uit. Google heeft het Material Design toegepast. Hierdoor hebben tabbladen afgeronde hoeken, is het kleurenschema verfrist en zijn alle iconen in een nieuw jasje gestoken. Ook is Chrome voortaan een stuk slimmer. Wanneer je in de zoekbalk bijvoorbeeld zoekt naar de lengte van een beroemdheid, zie je het antwoord direct verschijnen zonder dat je het internet hoeft af te struinen. Uiteraard gebruikt Google hiervoor de antwoorden van haar eigen zoekmachine

→ Lees verder over de Material-update voor Chrome

‘Nokia’s volgende smartphone heeft vijf camera’s achterop’

nokia 9 camera's

Een dubbele of zelfs driedubbele camera achterop een smartphone is inmiddels niks nieuws meer. Nokia’s volgende vlaggenschip heeft mogelijk liefst vijf lenzen achterop. Het gaat om de camera van de Nokia 9, een nieuw vlaggenschip dat waarschijnlijk dit najaar verschijnt. Deze camera wordt ontwikkeld in samenwerking met Carl Zeiss, een Duitse lenzenmaker waar Nokia al jaren mee samenwerkt. Een uitgelekte foto toont de unieke opstelling: een cameralens in het midden met vier camera’s, een led-flitser en een andere sensor er omheen. Volgens bronnen worden de extra lenzen ingezet om het toestel een ‘miniatuur zoomcamera’ te geven.

→ Lees verder over de vijf camera’s van de Nokia 9

Google Pay mogelijk binnenkort in Nederland beschikbaar

Google Pay release Nederland

Betaaldienst Google Pay wordt mogelijk binnenkort geïntroduceerd in Nederland. De app is plotseling beschikbaar voor sommige gebruikers. De uitrol van Google Pay in Nederland is begonnen, zo suggereert een tweet van Alexander Klöpping. De oprichter van Blendle deelde een (Nederlandstalige) mail die hij heeft ontvangen van de betaaldienst. Daarin wordt uitgelegd dat Google Pay vanaf nu gebruikt kan worden voor “eenvoudig afrekenen op het internet, in winkels en bij Google-producten.” Dat is opmerkelijk, want Google heeft nog geen officiële introductie van de betaaldienst in Nederland aangekondigd. Google Nederland was niet direct bereikbaar voor commentaar.

→ Lees verder over Google Pay in Nederland

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu