De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android nieuws #37: LG Nexus 5X, Galaxy S7 specs en Android Pay

Redactie
12 september 2015, 13:32
3 min leestijd
Android nieuws #37: LG Nexus 5X, Galaxy S7 specs en Android Pay

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag de  AP newsflash  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Nieuwe Nexus-smartphone heet LG Nexus 5X, wordt iets dunner`

lg nexus 5x

In nieuwe foto`s die online zijn  gezet door AndroidPit is te zien hoeveel dunner de LG Nexus 5X – zoals het toestel mogelijk gaat heten – wordt ten opzichte van de originele Nexus 5, die in de herfst van 2013 het levenslicht zag. Door de dunnere behuizing steekt helaas wel de cameralens iets uit, waardoor het toestel waarschijnlijk niet plat op een tafel is te leggen. De uitstulping zou ongeveer 1,8 millimeter dik zijn. Geruchten gaan dat de behuizing van de Nexus 5X 146,9 bij 72,9 bij 8 millimeter meet, wat zou betekenen dat het toestel breder en hoger wordt. De verschillen zijn logisch verklaarbaar: de nieuwe Nexus krijgt naar verluidt een groter 5,2 inch-scherm, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Aan de achterzijde is verder  een vingerafdrukscanner te vinden.

`Codenaam en eerste specs Samsung Galaxy S7 bekend`

galaxy s6 edge+ kopen

Sammobile onthult op basis van anonieme bronnen de codenaam van de verwachte Samsung Galaxy S7: Project Lucky. Lucky verwijst hoogstwaarschijnlijk naar geluksgetal nummer zeven en het serienummer van de volgende Galaxy-toestellen. De Galaxy S7 wordt zoals het er nu naar uitziet, uitgerust met Samsungs eigen chip, de nieuwe Exynos 8890-chip met een kloksnelheid van 2,3 GHz. In enkele landen, waaronder waarschijnlijk de VS, zal deze chip vervangen worden door de Snapdragon 820-chip, ter ondersteuning van de lokale mobiele netwerken. De Galaxy S7 wordt getest met Samsungs snelle UFS 2.0-flashgeheugen, maar ondersteunt mogelijk ook micro-sd-kaartjes. Een derde spec die werd onthuld is de 20 megapixel-camera met een isocell-sensor en snellere autofocus.

Ernstig Stagefright-lek in Android nu door iedereen te misbruiken

android lek malware

Joshua Drake, de beveiligingsonderzoeker die het ernstige Stagefright-lek in Android aantrof, heeft de zogenoemde exploitcode publiekelijk gemaakt. Stagefright is het ernstige lek in het videoframework van Android dat enkele weken geleden werd ontdekt. Door het lek hebben kwaadwillenden de mogelijkheid om controle te krijgen over een Android-smartphone of -tablet, zonder dat de eigenaar dit merkt. Drake hoopt dat de exploitcode gebruikt zal worden door fabrikanten om het Stagefright-lek sneller te dichten door een software-update uit te rollen. Momenteel zijn veel high-end smartphones (zoals de Nexus-toestellen van Google) al voorzien van een patch, maar het gros van de Android-smartphones is helaas nog kwetsbaar.

Google start uitrol Android Pay in de Verenigde Staten

google wallet android pay

Google heeft deze week het nieuwe betaalplatform Android Pay officieel gelanceerd. Zoals verwacht is Android Pay, dat dit jaar tijdens Google I/O werd aangekondigd, eerst beschikbaar in de Verenigde Staten. Met Android Pay kunnen gebruikers met een smartphone betalen die op Android 4.4 (KitKat) of hoger draait en beschikt over nfc. Momenteel is het mogelijk om de dienst bij ruim één miljoen locaties in de Verenigde Staten te gebruiken. Bij het gebruik van Android Pay blijft gekoppelde informatie veilig. Het betaalplatform maakt namelijk gebruik van een zogenoemd tokensysteem, wat betekent het creditcardnummer niet bij een betaling wordt verstuurd. Android Pay genereert daarentegen een virtueel nummer. Of en wanneer het nieuwe betaalplatform naar Nederland en België komt, is nog onduidelijk.

OnePlus 2 binnenkort tijdelijk in de vrije verkoop

oneplus 2 review

Binnenkort heb je even geen OnePlus 2 invite nodig om de `vlaggenschipdoder van 2016` te bemachtigen. Later deze maand of begin oktober gaat het toestel namelijk een uur lang in de vrije verkoop.  Er  wordt echter nog gekeken naar de productie en andere processen om te bepalen welk moment haalbaar is.  De lancering van de OnePlus 2 ging, net als die van zijn voorganger, namelijk alles behalve vlekkeloos. OnePlus beloofde een voorraad te hebben die 30 tot 50 keer zo groot was als bij de lancering van de OnePlus One, maar dat bleek zwaar overschat. Het gevolg was dat veel kopers lang moesten wachten om hun bestelling te ontvangen. Om het leed wat te verzachten heb je binnen enkele weken even geen OnePlus 2 invite nodig om de smartphone te kopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu