Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #37: Galaxy S8 mogelijk vervroegd en grote Chrome-update

Wouter Nijsen
17 september 2016, 13:53
3 min leestijd
Android nieuws #37: Galaxy S8 mogelijk vervroegd en grote Chrome-update

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de 3 nieuwe features in de Chrome 54-update

chrome apps windows

De Chrome 54 Beta is nu te vinden in de Play Store. Op de Nieuw Tabblad-pagina zien we nu alleen nog maar de zoekbalk. Scroll je naar beneden, dan krijg je een lijst van aanbevolen artikelen in beeld. Deze zouden moeten aansluiten op je interesses en lijken voornamelijk te komen van sites die je vaak bezoekt.

Het is een van de meestgewilde features voor Chrome: de mogelijkheid om naar muziek of video’s te luisteren terwijl de browser niet geopend is. Schakel je naar je homescreen of een andere app terwijl video of audio afgespeeld wordt, dan wordt deze nog steeds automatisch gepauzeerd. Wel wordt informatie over je media in de notificaties getoond, inclusief een Play-knop. Download je in Chrome 54 voor het eerst iets, dan vraagt de app je permissie om je bestanden in te zien. Die permissie is doorgaans vereist om een downloadmanager te kunnen worden. Die is helaas nog niet te vinden.

‘Samsung brengt Galaxy S8 eerder uit door Note 7 problemen’

Samsung patenten

Verschillende analisten verwachten dat de Galaxy S8 enkele maanden vervroegd wordt. Doorgaans presenteert Samsung eind februari zijn nieuwste vlaggenschip, waarna het vanaf maart of april in de winkels ligt. De geruchten suggereren dat we het toestel mogelijk al zeer vroeg in 2017 zullen zien, wellicht al in januari. Samsung kan daarmee de negatieve impact van de Galaxy Note 7 problemen voorkomen. Dat toestel wordt wereldwijd teruggeroepen nadat bleek dat de accu kan ontploffen in bepaalde, relatief zeldzame situaties. De verkopen van de phablet zijn volledig stopgezet totdat het bedrijf een set nieuwe, veilige exemplaren heeft geproduceerd.

‘Android Froyo heeft meer gebruikers dan Android Nougat’

Android Nougat gebruikers

Ruim een jaar na de launch van Android 6.0 (Marshmallow) is het besturingssysteem op 18,7 procent van alle actieve Android-smartphones geïnstalleerd. Opmerkelijk is de complete afwezigheid van Android 7.0 (Nougat) in de distributiecijfers. De definitieve versie van Nougat werd op 22 augustus vrijgegeven door Google en direct beschikbaar gemaakt voor verschillende Nexus-toestellen. Hoewel de cijfers gebaseerd zijn op actieve Android-smartphones in de eerste week van september, is Nougat er nog niet in terug te vinden. Dit betekent dat de nieuwste versie van Android op minder dan 0,1 procent van alle Android-smartphones staat.

Zo gaat Gmail je mail geschikter maken voor kleinere schermen

gmailify

Gmail gaat ondersteuning bieden voor responsive design. Dat betekent dat het uiterlijk van e-mail zich automatisch gaat aanpassen aan het formaat van je scherm. Responsive design wordt nu al veelvuldig toegepast door websites. Open je bijvoorbeeld Android Planet op je smartphone, dan ziet de app er automatisch anders uit dan op een tablet of desktop. Het responsieve design zal beide kanten op werken. Op je smartphone worden de afbeeldingen en links straks automatisch iets groter gemaakt, met meer ruimte voor beeldvullende screenshots. Op je desktop wordt straks meer informatie getoond, met verschillende afbeeldingen naast elkaar.

Deze Android-toestellen kun je beter kopen dan de iPhone 7

Apple iPhone 7 alternatieven

Eerlijk is eerlijk: de iPhone 7, die gisteren in Nederland werd uitgebracht, is een verdomd mooi toestel. Toch kleeft er één groot nadeel aan het toestel: de prijs. De goedkoopste iPhone 7 kost je al gauw 800 euro; ga je voor de iPhone 7 Plus met een maximale hoeveelheid opslagruimte dan nader je haast de 1200 euro. Dat moet goedkoper kunnen, zul je wellicht denken. En gelukkig: dat kan ook. Veel Android-smartphones weten de iPhone 7 aardig te benaderen of zelfs te overtreffen, vaak voor een veel lagere prijs. Met dit overzicht van de beste iPhone 7 alternatieven kun je dit najaar veel geld besparen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu