Android nieuws week #37: Galaxy Note 8 release en bluetooth-lek

Thomas Haenen
16 september 2017, 15:55
2 min leestijd
Android nieuws week #37: Galaxy Note 8 release en bluetooth-lek

Android Planet houdt je 7 dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond vooral in het teken van de concurrentie. Apple presenteerde op dinsdag de iPhone 8 en iPhone X, twee nieuwe toestellen die stiekem best wel een beetje op Android-smartphones lijken. Maar ook de Samsung Galaxy Note 8-release en een bluetooth-lek waren belangrijk nieuws. Heb je de afgelopen dagen het nieuws niet kunnen volgen, dan vind je hieronder de belangrijkste aankondigingen.

Samsung Galaxy Note 8 nu te koop in Nederland

Samsung Galaxy Note 8 kopen

Minder dan een maand na de onthulling ligt Samsungs nieuwe smartphone al in de winkels. Je kunt per direct de Galaxy Note 8 kopen bij verschillende webwinkels. Het toestel is in combinatie met een abonnement verkrijgbaar bij alle grote providers, maar je kunt ook kiezen voor een losse Galaxy Note 8. Daarbij heb je de keuze uit twee kleuren: zwart en goud.

Ontdek de beste Galaxy Note 8 aanbiedingen

Geen Android 8.0-update voor oudere Motorola-smartphones

Motorola Android 8.0-update

Vrijwel alle recente Motorola-smartphones ontvangen de komende maanden een update naar Android 8.0 (Oreo), zo heeft de fabrikant aangekondigd in een blogpost. Oudere en goedkopere toestellen vallen echter buiten de boot. De nieuwe software wordt vanaf dit najaar uitgerold.Een precieze releasedatum is nog onbekend, en waarschijnlijk is niet elk toestel tegelijk aan de beurt. De kans is groot dat sommige Motorola-gebruikers nog tot begin 2018 wachten voor ze aan de slag kunnen met Oreo.

Bekijk welke Motorola-smartphones een Android 8.0-update krijgen

Google bevestigt: Pixel 2 aankondiging op 4 oktber

Google Pixel 2-aankondiging

Geruchten dat de Pixel 2 begin volgende maand aangekondigd wordt zoemen al een tijdje rond. Deze week eindigde Google die speculatie door het nieuws officieel te maken. Allereerst met een billboard, maar niet veel later verscheen er ook een teaservideo. In een korte teaser komen allerlei telefoon-gerelateerde vragen bij, zoals ‘Wat is er mis de accu van mijn smartphone’ en ‘Waarom is mijn opslagruimte altijd op?’. Dat suggereert dat de Google Pixel 2 het antwoord op deze vragen wordt.

Ontdek wat we nu al weten over de Google Pixel 2

Waarom bluetooth-lek BlueBorne gevaarlijk is – en dit goed Google

blueborne

Onderzoekers van Armis Labs hebben een gevaarlijk bluetooth-lek ontdekt. Hierdoor zijn een hoop apparaten die verbinding maken via deze technologie kwetsbaar. Het lek wordt BlueBorne genoemd en kan snel en onopgemerkt je toestel overnemen als bluetooth staat ingeschakeld. BlueBorne is gevaarlijk, omdat elk toestel dat bluetooth aan heeft staan een potentieel doelwit is voor hackers. Een aanvaller hoeft namelijk niet te koppelen met jouw apparaat. Staat bluetooth aan, dan kan een aanvaller malware installeren en zelfs het toestel overnemen zonder dat jij het doorhebt.

Lees meer over het bluetooth-lek BlueBorne

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu