De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #37: Inbox by Gmail stopt, OnePlus 6T en Pixel 3-event

Wouter Nijsen
15 september 2018, 18:32
3 min leestijd
Android nieuws #37: Inbox by Gmail stopt, OnePlus 6T en Pixel 3-event

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Primeur voor OnePlus: vingerafdrukscanner 6T zit in het scherm

OnePlus 6T vingerafdrukscanner

Hoewel de OnePlus 6T nog niet eens is onthuld, heeft de fabrikant al features bevestigd aan CNET. De smartphone wordt namelijk uitgerust met ‘Screen Unlock’, zo laat de fabrikant weten. Door je vinger onderaan het scherm te plaatsen, wordt deze direct gescand en het toestel ontgrendeld. Op de OnePlus 6 zit de vingerafdrukscanner nog achterop de smartphone. Met de 6T wordt deze in het scherm verwerkt. Tussen de glazen laag van het scherm en het touchscreen zitten verschillende sensoren die je vinger scannen. Het scherm van het toestel licht op als er een vinger wordt gedetecteerd. Vervolgens scant een beeldsensor (in feite een camera die in het scherm zit) je vingerafdruk. Komt die scan overeen met de vinger die opgeslagen is, dan wordt je toestel ontgrendeld.

→ Lees verder over de vingerafdrukscanner van de OnePlus 6T

Inbox by Gmail stopt, je hebt tot maart 2019 om over te stappen

inbox uitschrijven

Er komt een eind aan Inbox by Gmail, de experimentele mail-app van Google. Inbox was geliefd onder gebruikers, waardoor het nieuws bij sommigen zwaar zal vallen. De app verdwijnt eind maart 2019 uit de Play Store, waardoor je op zoek moet gaan naar een andere manier om je mails te lezen. De meest voor de hand liggende app om naar over te stappen is natuurlijk Gmail, de andere mail-applicatie van Google. Dit mail-programma beschikt grotendeels over dezelfde mogelijkheden, al zijn er nuanceverschillen. Inbox is (of beter gezegd was) namelijk een experimentele app.

→ Lees verder over het einde van Inbox by Gmail

Tip: luister met Google Assistent naar laatste nieuws van NOS of ANP

google assistent nieuws luisteren

Wil je in een paar minuten op de hoogte zijn van het laatste nieuws, dan kun je de Google Assistent vragen om updates van NU.nl, de NOS, BNR Nieuwsradio en verschillende andere nieuwsbronnen. De spraakassistent geeft je vervolgens de meest recente podcast of radiobulletin van de nieuwsorganisatie. Standaard heeft Google alvast wat nieuwsbronnen voor je uitgezocht, maar via de instellingen kun je ook zelf een selectie maken. Op moment van schrijven heb je de keuze uit elf bronnen, maar waarschijnlijk komen er in de nabije toekomst meer bij.

→ Lees verder over het nieuws luisteren met de Google Assistent

Pixel 3-evenement op 9 oktober ook in Parijs: brede release in Europa verwacht

pixel stand gerucht

Verschillende Europese techjournalisten zijn door Google uitgenodigd voor een evenement in Parijs op 9 oktober. Het techbedrijf organiseert diezelfde dag ook een presentatie in New York voor de onthulling van de Google Pixel 3. Op beide locaties begint het evenement om 18:00 Nederlandse tijd. Officieel wordt de Google Pixel 2 alleen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland verkocht. In andere Europese landen is het toestel alleen verkrijgbaar via grijze import. Het feit dat Google dit nieuwe evenement in Frankrijk organiseert, suggereert dat de Pixel 3 een bredere Europese release krijgt. Op het evenement van 9 oktober staan de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL waarschijnlijk centraal.

→ Lees verder over het Google Pixel 3-event in Europa

Ook OnePlus gaat overstag: geen hoofdtelefoonaansluiting voor 6T

oneplus 6-scherm

OnePlus was één van de fabrikanten die zijn smartphones standaard een hoofdtelefoonaansluiting gaf, maar daar komt later dit jaar verandering in. Volgens Pei, die de 6T overigens niet bij naam noemt maar het heeft over ‘het volgende OnePlus-toestel’, is dit het juiste moment om de koptelefoonaansluiting te schrappen. De ceo zegt dat een groot gedeelte van de OnePlus-community nu beschikt over een draadloze headset, en het schrappen daarom minder erg vindt dan een aantal jaar geleden. Het is een opvallende beslissing van OnePlus, omdat het bedrijf jarenlang juist te koop liep met het feit dat zijn smartphones over de poort beschikten. Dat maakt de beslissing extra pijnlijk, al brengt het weglaten van de poort volgens Pei ook voordelen met zich mee.

→ Lees verder over het weglaten van de 3,5mm-jack op de OnePlus 6T

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu