Android Auto en nieuwe Motorola’s (Android-nieuws #37 2023)

Wouter Nijsen
16 september 2023, 16:01
3 min leestijd
Android Auto en nieuwe Motorola’s (Android-nieuws #37 2023)

Android Auto krijgt handige nieuwe apps en Motorola presenteert drie betaalbare smartphones. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de week.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw: Motorola presenteert Moto G54, Moto G84 en Edge 40 Neo

Motorola Edge 40 Neo officieel

Motorola pronkt bij de Edge 40 Neo vooral met de waterdichtheid. Door de IP68-certificatie kan de smartphone tegen stof en vuil en is het geen probleem om ‘m onder te dompelen in water. De telefoon heeft ook een achterkant van vegan leer, waardoor ‘ie anders aanvoelt dan een toestel van glas of plastic.

De nieuwe Moto G84 valt vooral op door het design met een achterkant van vegan leer. Ook dit toestel is behoorlijk dun (7,6 millimeter) en kan tegen een spatje water. De smartphone is echter minder waterbestendig dan de Edge 40 Neo door de IP54-certificatie.

→ Alles over de Motorola Edge 40 Neo, Moto G84 en G54

Android Auto krijgt nieuwe apps: streamen, meetings en meer

Android Automotive

Android Auto en Android Automotive krijgen een aantal nieuwe apps. Te beginnen met Zoom en WebEx. Deze apps zijn gespecialiseerd in online videovergaderingen op je smartphonetablet of laptop, maar komen nu ook naar Android Auto en Android Automotive. Zo woon je gemakkelijk vergaderingen van je werk bij terwijl je aan het rijden bent. 

Eenmaal geparkeerd kun je in auto’s met Android Automotive ook apps gebruiken voor ontspanning. Zo stream je films en series via Amazon Prime Video of scrol je door het internet met Vivaldi. 

Dit zijn de nieuwe Android Auto-apps

‘Galaxy S24 komt in Q1 2024, maar is niet de ster van de show’

Samsung

De Samsung Galaxy S23-familie bestaat uit drie smartphones en is in februari gepresenteerd. Over een paar maanden is het alweer tijd voor de opvolgers. We verwachten in het eerste kwartaal van 2024 dan ook de nieuwste Galaxy S-telefoons.

We gaan vast en zeker van alles horen over de Samsung Galaxy S24Galaxy S24 Plus en Galaxy S24 Ultra tijdens het evenement, maar toch richt Samsung zich vooral op een totaal nieuw apparaat. Volgens de lekker Ice Universe komt het bedrijf eindelijk op de proppen met de Samsung Galaxy Ring, een gadget voor om de vinger.

Wat nou Galaxy S24? Alle ogen gericht op Galaxy Ring

Nokia-smartphonemaker HMD komt met eigen telefoons

Nokia G42 5G officieel aangekondigd

Het Finse HMD Global kennen we van de Nokia Android-smartphones, die nu een aantal jaren worden uitgebracht. Topman Jean-Francois Baril laat op LinkedIn weten dat het bedrijf ook van plan is om ‘eigen’ toestellen te maken. Die worden onder de naam van HMD uitgebracht.

Ze bestaan straks naast de huidige Nokia-telefoons, al weten we niet wanneer we de eerste HMD-smartphone kunnen verwachten. Dat kan nog wel even duren, aangezien het bedrijf nog tot in 2026 beschikt over de Nokia-licentie, zo schrijft Nokiamob.

HMD gaat eigen smartphones uitbrengen

Als je deze apps gebruikt, heb je mogelijk recht op een vergoeding

Stichting Data Bescherming Nederland

X Corp. (voorheen Twitter) wordt voor de rechter gesleept, want Stichting Data Bescherming Nederland (SDBN) stelt dat het bedrijf op illegale wijze persoonlijke gegevens heeft verzameld van gebruikers van tienduizenden gratis apps, waaronder Wordfeud, Buienradar, Vinted, Shazam, Duolingo, Happn, Grindr, MyFitnessPal en My Talking Tom.

Toen X nog Twitter heette, bezat het bedrijf advertentieplatform MoPub. MoPub verzamelde in al deze apps data van gebruikers en verkocht het door aan adverteerders, zonder hier toestemming voor te vragen. 

Stichting Data Bescherming Nederland sleept X Corp. voor de rechter

Bron afbeelding: Samsung Newsroom
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu