De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #38: Google-event en nieuwe Chromecast

Redactie
19 september 2015, 17:10
3 min leestijd
Android nieuws #38: Google-event en nieuwe Chromecast

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Officieel: Google kondigt evenement aan voor 29 september

android marshmallow

Er werd al een tijdje over gesuggereerd en nu is het officieel: op 29 september organiseert Google een evenement dat  in het teken staat van Android 6.0 Marshmallow. Het nieuwe besturingssysteem werd tijdens Google I/O onthuld en zou later dit jaar worden gelanceerd. Dat lijkt nu niet lang meer te duren. De verwachting is dat Google naast Marshmallow ook twee nieuwe Nexus-toestellen uit de doeken doet. Hierbij gaat het om de nieuwe Nexus 5, die waarschijnlijk de Nexus 5X gaat heten. Het nieuwe Nexus-toestel dat door Huawei wordt gemaakt zou volgens de laatste berichten de naam `Nexus 6L` krijgen. Verder is het mogelijk dat Google op het evenement een nieuwe Chromecast toont.

‘Foto’s en details van nieuwe Chromecast duiken op’

chromecast 2

Er zijn beelden opgedoken van de mogelijke opvolger van de Chromecast. De nieuwe Chromecast is cirkelvormig en heeft een uitstulping, waarmee je het apparaat vermoedelijk aansluit aan een tv met hdmi. In tegenstelling tot zijn voorganger komt de opvolger, die waarschijnlijk `new Chromecast` heet, in de kleuren zwart, geel en rood. Verder zou de slimme hdmi-stick beschikken over betere wifi (mogelijk 802.11ac), een nieuwe functie genaamd `Fast Play` en de mogelijkheid om contentfeeds op het homescreen te tonen. Een andere interessante vernieuwing is dat de nieuwe Chromecast direct aangesloten zou kunnen worden op speakers. Met behulp van een aux-kabel zou je zo met hoge kwaliteit muziek van je Android-toestel of Chrome-browser kunnen streamen naar een speaker.

Nieuw Google-team werkt aan opvolger Glass en andere wearables

Google Glass videoreview

Het nieuwe team binnen Google dat werkt aan een opvolger van Google Glass heet Project Aura. Het team zou in juni gestart zijn en zich ook richten op de ontwikkeling van andere wearables. Project Aura is onderdeel van Google en is dus geen tak dat onder moederbedrijf Alphabet valt. Het project heeft tot doel om de slimme bril van Google nieuw leven in te blazen en daarvoor zijn al meerdere werknemers van Lab126, de hardwaredivisie van Amazon, aangetrokken. Op een aantal LinkedIn-profielen van teamleden wordt Project Aura beschreven als `Google Glass en meer`. De naam van het project lijkt erg op die van Project Ara, dat zich richt op de ontwikkeling van een modulaire smartphone.

Sony Xperia Z5 Premium gebruikt 4K-resolutie alleen voor media

sony xperia z5 premium

De Sony Xperia Z5 Premium is de eerste smartphone met een 4K-resolutie, maar die wordt alleen gebruikt als je video`s en foto`s bekijkt. De 4K-resolutie wordt alleen ingezet `als het nodig is`, wat logisch is, aangezien een hogere resolutie veel meer van de accu vergt. Scrol je door de interface en gebruik je bijvoorbeeld de browser of camera, dan moet je het doen met een 1080p-resolutie. Ook bij het spelen van games wordt de lagere resolutie gebruikt. Op die manier moet het nog steeds mogelijk zijn om langer dan een dag te doen met de 3430 mAh-accu. De keuze van Sony om de 4K-resolutie niet overal te tonen, heeft wellicht ook te maken met de chip die de Xperia Z5 Premium aanstuurt. De Snapdragon 810 staat erom bekend oververhit te raken, vooral bij het draaien van zware apps en filmen in 4K.

Zo past BlackBerry de interface van zijn Android-toestel aan

blackberry android newsflash

De laatste BlackBerry Venice-foto`s tonen de slidertelefoon in vol ornaat en geven een indruk van de interface. Op het eerste gezicht wijkt de Android-versie waarop de Venice draait niet bijster veel af van stock-Android. Het homescreen is volledig intact, met de Google-zoekbalk bovenin en de welbekende Google-apps en Android-knoppen onder in beeld. De eerste aanpassingen zijn te zien als er even op de homeknop wordt gedrukt. Normaliter verschijnt dan Google Now, maar op de BlackBerry-telefoon heb je ook de keuze uit snelkoppelingen voor de berichten-app en lokale zoekfunctie. Verder valt op dat de app-kiezer met recent gebruikte applicaties een andere look heeft gekregen. Veelgebruikte apps worden hier groter getoond, zodat je ze makkelijker kunt openen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu