Android nieuws #38: Google Home Hub en Samsung Galaxy A7 (2018)

Wouter Nijsen
22 september 2018, 14:22
3 min leestijd
Android nieuws #38: Google Home Hub en Samsung Galaxy A7 (2018)

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Samsung introduceert Galaxy A7 (2018) met drie camera’s achterop

Samsung Galaxy A7 (2018) officieel

De Samsung Galaxy A7 (2018) is vanaf begin oktober in Nederland te koop, voor een adviesprijs van 349 euro. Deze midrange-smartphone heeft een groot 6 inch-scherm, loopt op Android 8.0 (Oreo) en heeft liefst drie camera’s achterop. Het is voor het eerst dat Samsung een smartphone met drie camera’s maakt. Er is een primaire 24 megapixel-lens, die aangevuld wordt door een tweede lens van 5 megapixel. Die tweede lens zorgt voor bokeh-ondersteuning, waardoor je een portretmodus hebt in de camera-app. De derde camera is een groothoeklens van 8 megapixel en 120 graden.

→ Lees verder over de release van de Samsung Galaxy A7 (2018)

Eerste OnePlus 6T-foto: toch geen driedubbele camera achterop

Foto OnePlus 6T achterkant

Ook het volgende vlaggenschip van OnePlus heeft twee camera’s achterop, zo blijkt uit een gelekte foto. Daarop is een deel van de achterkant van de OnePlus 6T te zien. Bronnen beweerden eerder nog dat de 6T drie camera’s achterop zou krijgen, maar dat is dus niet het geval. Bij een vergelijking met de achterkant van de OnePlus 6 valt op dat er vooral features lijken te missen. Zo zit de vingerafdrukscanner niet meer achterop; die wordt met de 6T in het scherm voorop verwerkt. Ook de led-flitsers lijken plotseling spoorloos verdwenen. Met wat inzoomen blijkt echter dat de flitsers er nog steeds zitten, maar iets meer verstopt zijn.

→ Lees verder over de gelekte OnePlus 6T-foto

‘Dit is de Google Home Hub: Googles eerste slimme scherm’

Google-Home-Hub-gelekt3

We zagen het al aankomen, maar nu zijn ook de eerste persrenders gelekt. Google is bezig met een eigen smart display, of een slim scherm in het Nederlands, en noemt het de Home Hub. Het apparaat heeft een 7 inch-lcd-scherm en kun je het zien als een tablet met speaker aan de achterkant. Hiermee kan het scherm je nuttige informatie vertellen, zoals het aantal huidige files. Uiteraard werkt het slimme scherm samen met de Google Assistent, waardoor je bijvoorbeeld vragen kunt stellen, routes opzoeken en het weer checken. Ook kun je het scherm gebruiken voor het kijken van YouTube-filmpjes of Netflix-series.

→ Lees verder over de Google Home Hub

Zo ziet de Android Pie-update voor de Samsung Galaxy S9 er uit

Samsung Galaxy X tweede scherm

Samsung lijkt met de Android Pie-update zijn interfacedesign op enkele radicale manieren te wijzigen. Vrijwel alle menu’s en vensters hebben nu afgeronde hoeken. Bij de app-switcher worden apps niet meer in kleine rechthoekige blokjes onder elkaar getoond, maar naast elkaar op grote kaarten. Zo kun je door te swipen switchen tussen verschillende apps. Verder oogt de interface vooral een stuk donkerder. Samsung zou namelijk ook een ‘Dark Theme’ toevoegen, in feite een nachtmodus. De achtergrondkleur van veel menu’s wordt dan zwart in plaats van wit. Dat is niet alleen rustiger voor je ogen, maar ook iets energiezuiniger.

→ Lees verder over de Android Pie-update voor de Samsung Galaxy S9

‘Eerste persrenders Google Pixel 3 en Pixel 3 XL verschijnen online’

De voor- en achterkant van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn duidelijk te zien op nieuwe renders. Als deze website het bij het juiste eind heeft, beschikt de Pixel 3 XL over een grote notch bovenaan het beeld. Deze inkeping herbergt de speaker en dubbele camera. De twee lenzen worden waarschijnlijk gebruikt voor betere selfies en gezichtsherkenning. Op de foto’s zien we ook dat de Google Pixel 3 een vrij traditioneel ontwerp heeft, met flinke randen boven en onder het scherm. Een homeknop ontbreekt; beide smartphones hebben een vingerafdrukscanner achterop.

→ Lees verder en bekijk de eerste Google Pixel 3-persrenders

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu