De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #38: Huawei Mate 30 Pro officieel en Google Pixel 4-presentatie

Michel van 't Klaphek
21 september 2019, 16:44
4 min leestijd
Android nieuws #38: Huawei Mate 30 Pro officieel en Google Pixel 4-presentatie

Zeven dagen per week houdt Android Planet je op de hoogte van het beste Android-nieuws. Het kan gebeuren dat je niet alles hebt kunnen volgen. We zetten daarom iedere zaterdag al het belangrijkste Android-nieuws in ons weekoverzicht.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 30 Pro officieel, verschijnt later dit jaar in Nederland

Huawei heeft tijdens een event in München de Mate 30 Pro en Mate 30 aangekondigd. De telefoons onderscheiden zich door de indrukwekkende camera’s, grote accu’s en krachtige hardware. De Mate 30 Pro verschijnt later dit jaar in Nederland, maar zonder Google-apps.  Omdat Huawei geen gebruik mag maken van de normale versie van Android, draaien de Mate 30 en Mate 30 Pro op een open source-versie van het besturingssysteem. Daarover ligt de EMUI 10-skin van Huawei. Apps als Gmail, Google Maps, YouTube, Google Drive en de Play Store staan echter niet op de toestellen. Ook de Google Play Services, die bijvoorbeeld nodig zijn voor snelle locatiebepaling, ontbreken. Dit probleem wil men aanpakken met AppGallery, een eigen app-winkel.

→ Lees verder over de onthulling van de Huawei Mate 30 Pro
→ Lees ook de Huawei Mate 30 preview voor onze eerste indrukken

Nederlandse Google Assistent heeft nu ook een mannenstem google assistent typen

De Nederlandse Google Assistent kan voortaan ook de stem van een man aannemen. Je bent dus niet langer gebonden aan de bekende vrouwenstem. We leggen uit hoe je wisselt tussen de stemmen. De Google Assistent kwam ruim een jaar geleden in Nederland beschikbaar op smartphones en slimme apparaten als de Google Home. Een robot antwoordt dankzij Googles slimme WaveNet-software met een vrouwenstem. In april maakte Google bekend dat er binnenkort ook een mannenstem beschikbaar zou komen, en dat is nu gebeurd.

→ Lees verder over de mannelijke Google Assistent-stem

Google kondigt Pixel 4 (XL) en meer producten aan op 15 oktober  Google Pixel 4 presentatie

Op 15 oktober is het zover. Dan onthult Google de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Misschien krijgen we hier ook wel een nieuwe Google Home, Pixel 4a of andere Google-producten te zien. Google heeft de uitnodigingen verstuurd voor een nieuwe editie van Made by Google. Het evenement vindt op 15 oktober plaats in New York stad en begint om 19:00 uur Nederlandse tijd. De onthulling is via een YouTube-livestream te volgen. Zoals altijd maakt het bedrijf niet bekend wat er precies wordt aangekondigd. Wel staat in de aankondiging dat we meerdere Google-producten te zien krijgen.

→ Lees verder over de Google Pixel 4-presentatie

Eindelijk: Android gaat zelf sms-verificatiecodes invullen, zo activeer je het Android sms codes invullen

Je Android-toestel kan voortaan automatisch de sms-codes invullen die apps vragen voor beveiligingsdoeleinden. Voorheen moest je de codes vaak zelf invullen. We leggen uit hoe je het automatisch invullen activeert. Misschien ken je het wel: een app die na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord om een sms-code vraagt. Die arriveert als een normaal sms’je op je smartphone en heeft doorgaans vier of zes cijfers. Bij de meeste apps moet je de code zelf invullen om je identiteit te bevestigen. Als de app-ontwikkelaar een nieuwe functie van Google gebruikt, herkent zijn app de sms-code en vult hij hem automatisch in. Nu kunnen alle apps dat doen, zonder dat ontwikkelaars iets hoeven te doen.

→ Lees verder over de Android sms-codes

Officieel: OnePlus presenteert 7T-smartphones op 10 oktober oneplus 7t presentatie

OnePlus laat weten dat de presentatie van de 7T-serie op donderdag 10 oktober plaatsvindt. De opvolgers van de OnePlus 7 en 7 Pro beschikken waarschijnlijk allebei over een 90 Hz-scherm. De meeste specificaties zijn verder al bekend. OnePlus laat weten dat de 7T-serie, die naar verluidt bestaat uit de 7T en 7T Pro, op 10 oktober in Londen wordt onthuld. De presentatie gaat die dag om 17.00 uur Nederlandse tijd van start en is live te volgen via een stream op YouTube en de officiële website van OnePlus. In India vindt al eerder (op 26 september) een event plaats. In de tussentijd lekte het bedrijf ook al zelf het ontwerp van de OnePlus 7T.

→ Lees verder de OnePlus 7T-presentatie

‘Android 10-bèta voor Galaxy S10 en Note 10 gaat in oktober van start’ Samsung Galaxy S10 preview

Het Android 10-testprogramma voor Samsung-telefoons begint in oktober. Als eerst kunnen mensen met een Galaxy S10 of Note 10 meedoen. Samsung zou de Android 10-bèta in de komende twee weken aankondigen. Dat claimt Sammobile. De website heeft gesproken met een anonieme bron die zegt op de hoogte te zijn van Samsung’s updateplannen. Het zou de bedoeling zijn om in eerste instantie alleen mensen met een Samsung Galaxy S10, S10 Plus, Note 10 en Note 10 Plus te laten meedoen aan de testversie. Niet veel later zouden ook de Samsung S9 en S9 Plus aan de Android 10-bèta worden toegevoegd.

→ Lees verder over de Android 10-bèta voor Samsung-telefoons

Video van de week: De allerbeste Android-smartphones van dit najaar

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu