De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws week #39: Google Home-familie groeit en Galaxy S7-update onderweg

Thomas Haenen
30 september 2017, 15:15
3 min leestijd
Android nieuws week #39: Google Home-familie groeit en Galaxy S7-update onderweg

Android Planet houdt je 7 dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google Home-familie groeit: Mini, Max en touchscreen-versie in de maak

Google Home kopen

De markt voor stemgestuurde speakers wordt steeds groter. Na de Amazon Echo en Google Home doet vanaf dit najaar ook Apple een duit in het zakje, met de HomePod. Waar Amazon en Google hun speakers betaalbaar houden, met prijzen in de buurt van de 100 dollar, gaat Apple fors meer vragen. De HomePod is in december in de Verenigde Staten verkrijgbaar met een adviesprijs van 349 dollar. Google overweegt nu een soortgelijk ‘premium’ model af te leveren.

De Google Home Max, zoals het apparaat intern genoemd wordt, moet ook hoogwaardige speakers bieden. Zo krijgt de Max stereogeluid en een luxer design dan de gewone plastic Google Home. De adviesprijs van het apparaat is nog onbekend.

Daarnaast is er een model met een touchscreen in de maak. Deze Home-variant kan onder andere gebruikt worden om te videobellen. Het apparaat loopt waarschijnlijk op een aangepaste versie van Android, en krijgt ondersteuning voor apps als YouTube, Google Photos en Netflix. Ook dient het als een hub voor andere slimme producten in je huis, zoals de Nest-thermostaat en Philips Hue-lampen. Het product heeft intern de codenaam ‘Manhattan’.

→ Lees meer over de Google Home Max en de Home met touchscreen

Google verlengt beveiligingsupdates voor Nexus 6P en Nexus 5X

Nexus 6P

Bezitters van de Nexus 5X en Nexus 6P kunnen nog tot zeker november 2018 op beveiligingsupdates rekenen. Oorspronkelijk zouden de laatste beveiligingsupdates in september 2018 verschijnen, maar sinds deze week meldt Google’s website november als einddatum. Het bedrijf heeft daarmee stilletjes de ondersteuning voor beide smartphones verlengd. De reden voor de verlenging is onbekend.

De smartphones verschenen oorspronkelijk in september 2015, en hebben met de nieuwe einddatum dus drie jaar en twee maanden aan ondersteuning ontvangen. Daarmee behoren ze tot de langst-ondersteunde Android-smartphones. Met de beveilingsupdates weten Nexus-gebruikers zeker dat ze beschermd zijn tegen alle kwetsbaarheden in Android die het komende jaar opduiken. Google geeft maandelijks deze updates vrij die nieuw-ontdekte beveiligingslekken dichten.

→ Lees meer over de verlengde Nexus 5X en Nexus 6P beveiligingsupdates

‘Samsung Galaxy S7-update met Galaxy S8-interface verschijnt binnenkort’

galaxy s8 prijs

De Samsung Galaxy S7-software krijgt binnenkort een grondige make-over. Het toestel wordt in de nabije toekomst voorzien van de nieuwe Samsung Experience-interface, zo meldt een medewerker van Samsung op een ondersteuningsforum. Dat is dezelfde interface die nu al op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 te vinden is, en zelfs op enkele goedkopere smartphones uit de Galaxy A- en Galaxy J-reeks. Ook de Galaxy S7 Edge zou deze update krijgen.

Beide smartphones werden begin 2016 gelanceerd met Android 6.0 (Marshmallow) en de TouchWiz-interface, maar kregen eerder dit jaar een update naar Android Nougat en de Grace UX. Die is al een stuk moderner, maar met de Samsung Experience ruimt het Koreaanse bedrijf de boel nog iets verder op. Op de Galaxy S8 gebruikt Samsung rondere icoontjes, rustigere achtergrondkleuren en opgeruimde, overzichtelijke menu’s.

→ Ontdek wat er nieuw is in deze Galaxy S7-update

Sony Xperia XZ1 Compact nu te koop in Nederland

Sony Xperia XZ1 Compact kopen

Smartphones zijn in 2017 groter dan ooit geworden. Samsung, LG en anderen leverden mobiele telefoons met voorkantvullende schermen met 6 inch of meer af. Hoewel dat ideaal is als je je smartphone vooral voor YouTube en Netflix gebruikt, is het toestel daardoor maar moeilijk met één hand te bedienen. Ook moet je een behoorlijk grote broekzak hebben.

De Sony Xperia XZ1 Compact, vanaf deze week te koop in Nederland, is met zijn 4,6 inch-scherm één van de kleinste smartphones van het jaar. Toch heeft Sony nog behoorlijk goede hardware erin weten te proppen. Zo is het toestel uitgerust met een Snapdragon 835-chipset, de krachtigste chipset van het moment. Tevens heeft de Compact 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Het is de eerste smartphone die wordt gelanceerd met Android 8.0 (Oreo).

→ Bekijk de beste Sony Xperia XZ1 Compact aanbiedingen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu