De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #39: Huawei Mate 20 Pro en grote Wear OS-update

Wouter Nijsen
29 september 2018, 14:19
3 min leestijd
Android nieuws #39: Huawei Mate 20 Pro en grote Wear OS-update

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Pro gelekt: dit zijn de 4 opvallendste functies

De Huawei Mate 20 Pro krijgt een 3D-gezichtsscanner, forse 4200 mAh-accu die binnen een halfuur voor 70 procent vol zit, en je kunt hem ontgrendelen met je stem. Dat blijkt uit een PowerPoint-presentatie van het bedrijf, die in handen is gekomen van de Israëlische website Girafa. De slides geven zo goed als alle specificaties van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro weer, waardoor er weinig aan de verrassing overblijft. Om het toestel te ontgrendelen leg je simpelweg je vinger op het display. De reguliere Mate 20 krijgt een 6,53 inch-scherm maar geen in-display-vingerafdrukscanner. De Pro doet er een schepje bovenop en beschikt over een 6,9 inch-scherm.

→ Lees verder over de gelekte Huawei Mate 20 Pro

Download: Android Pie-update voor Nokia 7 Plus nu beschikbaar

nokia 7 plus preview

De Android 9.0 (Pie)-update voor de Nokia 7 Plus wordt de komende dagen uitgerold. Nokia gaf deze zomer al een voorlopige versie vrij van Android Pie, en heeft dus uitgebreid kunnen testen met de nieuwe software. Daarom is het bedrijf er vroeg bij. De Nokia 7 Plus is één van de eerste toestellen die een Android Pie-update ontvangt. Enkel Google zelf en de OnePlus 6 zijn de Finse fabrikant te snel af. Andere fabrikanten, zoals Samsung, Sony en HTC rollen de nieuwe software naar verwachting pas eind dit jaar of begin volgend jaar uit. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de software klaarstaat.

→ Lees verder over de Android Pie-update voor Nokia 7 Plus

LG’s teaser voor de V40 ThinQ geeft volledig toestel prijs

LG noemt het een teaser, maar de video laat nog maar weinig aan de verbeelding over. De LG V40 ThinQ wordt van alle kanten getoond, precies een week voor de officiële aankondiging op 3 oktober in New York. In de video zien we verschillende voorwerpen in groepen van vijf voorbij komen. Op het einde wordt de V40 zelf getoond en blijkt het een verwijzing naar de vijf camera’s van het vlaggenschip. Achterop zitten drie lenzen, voorop nog eens twee. We zien ook nog flitsen van termen als ‘soft’; vermoedelijk een verwijzing naar de ronde hoeken van het design van de V40.

Google brengt grote Wear OS-update uit voor (bijna) elke smartwatch

Wear OS-update 2018

Wear OS krijgt wederom een nieuw design, ditmaal met focus op gezondheid, de Google Assistent en notificaties. De update wordt langzaan voor iedere gebruiker beschikbaar. Google heeft enkele vrij forse aanpassingen gemaakt aan het uiterlijk van Wear OS. Zo introduceert men een nieuwe, opgeruimdere look voor notificaties. Swipe je omhoog van het startscherm, dan krijg je de ‘notification stream’ te zien. Dat is een lange lijst met al je binnengekomen berichten, met kleine icoontjes zodat je kunt zien welke notificatie van welke app opent.

→ Lees verder over de grote Wear OS-update

‘OnePlus 6T krijgt grotere accu dan zijn voorganger’

oneplus 6 always on

Op het Chinese sociale netwerk Weibo is een foto gelekt van de accu die in de OnePlus 6T zou zitten. Daarop is te zien dat de accu een capaciteit heeft van 3700 mAh, wat ruim 10 procent groter is dan de batterij van de OnePlus 6 (3300 mAh). Hoewel de betrouwbaarheid van de foto moeilijk te verifiëren is, komen de modelnummers overeen met eerdere accu’s die OnePlus heeft gebruikt. Of de grotere batterij daadwerkelijk tot een betere accuduur, is nog maar de vraag. De 6T heeft immers naar verluidt een groter scherm (6,4 inch in plaats van 6,28 inch).

→ Lees verder over de grotere OnePlus 6T-accu

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu