Android nieuws #4: het Android-updatebeleid en HTC One M10 specs

Redactie
30 januari 2016, 13:00
3 min leestijd
Android nieuws #4: het Android-updatebeleid en HTC One M10 specs

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

OnePlus X vanaf nu zonder invite te bestellen

oneplus x officieel

De OnePlus X is voortaan zonder uitnodiging te bestellen. Daarnaast schrapte OnePlus eerder al alle standaard verzendkosten bij bestellingen boven de honderd dollar. Hiermee is de OnePlus X eerder zonder uitnodiging verkrijgbaar dan zijn voorgangers, de OnePlus 2 en OnePlus 2. Bij de laatste duurde het vier maanden voordat het zover was, de OnePlus X is echter pas sinds afgelopen november voor 269 euro te bestellen. OnePlus hoopt deze trend door te zetten, zodat het bedrijf steeds volwassener wordt en beter kan omgaan met de vraag en verwachtingen van de community. Pei hoopt dat het schrappen van de verplichting van een invite het makkelijker maakt voor geïnteresseerden om het toestel te bemachtigen.

Rondvraag: zo verbeteren fabrikanten hun Android-updatebeleid

android update

Er is veel om te doen: het kort geding dat de Consumentenbond aanspant tegen Samsung om het gebrekkige updatebeleid. Maar zorgt die stap ervoor dat ook andere Android-fabrikant hun beleid verbeteren? Samsung is niet de enige die duidelijker over Android-updates zou kunnen zijn, getuige de populariteit van onze Android 5.0-update en Android 6.0-update dossiers. Het uitrollen van Android-updates is om verschillende redenen een ingewikkeld,  lang en soms problematisch proces. En dat leidt tot verwarring en irritatie bij gebruikers. In dit uitgebreide artikel doet Android Planet  rondvraag bij LG, Huawei, HTC, Sony en Samsung over hun updatebeleid.

`Zo zien de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge er uit`

Galaxy S7 render

De afbeelding hiernaast lijkt de eerste officiële render te zijn van de nieuwe Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Wat het meest opvalt? De toestellen lijken enorm op hun  voorgangers in de Galaxy S6-lijn met enkele minuscule aanpassingen. Zo is bijvoorbeeld de homeknop iets vierkanter dan bij de Galaxy S6. De toestellen voelen hierdoor vooral als een update op de Galaxy S6-lijn met wat extra functies onder de motorkap. De afbeelding is overigens afkomstig van de bekende smartphone-lekker Evan Blass, dus er hangt enige betrouwbaarheid aan vast. Volgens een ander gerucht lanceert Samsung met de Galaxy S7 een upgradeprogramma. Ook zou de productie van de Galaxy S7 Edge Plus zijn geannuleerd.

Waarom Google Cardboard zo`n succes is

Cardboard 3D-audio

Anderhalf jaar geleden introduceerde Google de Cardboard, een vr-bril van karton die je zelf in elkaar moet zetten. Inmiddels is de bril vijf miljoen keer verscheept. Waar is dat succes aan te danken? De meest voor de hand liggende reden dat Google Cardboard succesvol is, heeft natuurlijk met de prijs te maken. In tegenstelling tot de Oculus Rift (699 euro) en soortgelijke virtual reality-brillen werd de kartonnen bril geïntroduceerd met een prijskaartje van slechts 15 dollar, of circa 15 euro in Nederland. Bezoekers van ontwikkelaarsconferentie Google I/O kregen Cardboard in 2014 zelfs gratis mee. We gaan we dieper in op het succes van de Cardboard en de toekomst van virtual reality.

`HTC One M10 krijgt QHD-scherm en 12 ultrapixel-camera`

HTC One M7 terugblik

De HTC One M10  beschikt mogelijk over een 5,1 inch-amoled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit is opvallend, omdat HTC bij voorgaande vlaggenschepen steeds voor een full-hd-resolutie koos. De fabrikant lijkt bedrijven als Samsung en LG, die hun high-end toestellen ook van QHD-schermen voorzien, dus te gaan volgen. Daarnaast zou de One M10 over een vingerafdrukscanner beschikken die – net als bij de One A9 – in de homeknop aan de voorkant is verwerkt. Verder draait de smartphone waarschijnlijk op Android 6.0 (Marshmallow) met versie 8.0 van de Sense-schil. Onder de motorkap zou zich een Snapdragon 820-chip met 4GB aan werkgeheugen bevinden. Van de 32GB aan opslagruimte moet circa 23GB beschikbaar zijn voor de gebruiker.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu