Android nieuws #4: Samsung Galaxy S8 release en eerste LG G6-foto’s

Wouter Nijsen
28 januari 2017, 18:55
3 min leestijd
Android nieuws #4: Samsung Galaxy S8 release en eerste LG G6-foto’s

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de vierde week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2017 vindt plaats van 17 tot 19 mei: dit moet je weten

Google I/O 2016

Google I/O 2017 vindt plaats van 17 tot en met 19 mei 2017, zo heeft het bedrijf deze week laten weten. Net als vorig jaar vindt de ontwikkelaarsconferentie plaats in het Shoreline Ampitheather in Mountain View, nabij het hoofdkantoor van het bedrijf. Het is alweer de tiende keer dat Google I/O organiseert. Op de jaarlijkse conferentie brengt het bedrijf ontwikkelaars van over de hele wereld samen om ze bij te praten over de achterliggende software van vrijwel alle Google-producten. Vernieuwingen voor Android, Chrome, en andere onderdelen van het bedrijf worden doorgaans op I/O gepresenteerd.

‘Samsung Galaxy S8 vanaf 21 april te koop’

De Samsung Galaxy S8 krijgt een voorkantvullend scherm, 64GB opslagruimte en kan ook gebruikt worden als desktopcomputer. Volgens The Guardian heeft Samsung twee toestellen in ontwikkeling, die intern de Dream en Dream 2 genoemd worden. De twee toestellen zijn – op het schermformaat na – nagenoeg identiek. De bron noemt geen precieze cijfers, maar zegt dat beide toestellen tussen de 5 en 6 inch groot zijn. Beide beschikken over een gebogen scherm dat doorloopt in de randen en vrijwel de hele voorkant vult. Samsung noemt het een ‘Galaxy S8 infinity display’, omdat meer dan 90 procent van de voorkant van het toestel uit scherm bestaat. Samsung liet deze week tevens weten dat de Galaxy S8 niet tijdens het Mobile World Congress wordt aangekondigd.

Google rolt Android Instant Apps uit: apps gebruiken zonder installeren

Android Instant Apps Header

Een handjevol apps zijn nu beschikbaar als Android Instant Apps. Onder andere BuzzFeed, Periscope, Wish en Viki worden getest. De nieuwe versies van de apps zijn nog niet beschikbaar voor iedereen. Android Instant Apps werd in de zomer van 2015 gepresenteerd op de Google I/O-ontwikkelaarsconferentie. Met de functie kun je apps gebruiken op je Android-smartphone of -tablet zonder ze te installeren. Zo profiteer je wel van de voordelen van apps, zonder dat je moet wachten tot de installatie voltooid is. Ook hou je zo meer opslagruimte vrij op je smartphone. Apps zijn vaak sneller dan websites en bieden doorgaans extra functies, zoals informatie op basis van je locatie, de mogelijkheid om in te loggen en de kans om mobiele betalingen te verrichten.

‘Nieuwe afbeeldingen van LG G6 opgedoken’

LG G6 foto

De voorkant van de LG G6 bestaat vrijwel volledig uit scherm, zo blijkt uit een eerste foto van het toestel. Volgens The Verge beslaat het 5,7 inch-scherm meer dan 90 procent van de voorkant, met kleine balken boven en onder het scherm en een minimale rand aan de zijkant. Daarmee loopt de fabrikant flink voor op de meeste concurrenten. Zo neemt het Samsung Galaxy S7-scherm 72 procent van de voorkant van het toestel in, terwijl het iPhone 7-scherm goed is voor slechts 65 procent van de voorkant. Door de rand rondom het scherm zo klein mogelijk te maken kan LG de G6 voorzien van een groter scherm zonder dat het toestel zelf lomper wordt. LG maakte eerder al bekend dat het G6-scherm een unieke beeldverhouding van 18 bij 9 krijgt.

Dit ging er mis met de Samsung Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 onderzoeksrapport

De Samsung Galaxy Note 7 werd geplaagd door twee verschillende accuproblemen, zo blijkt uit een onderzoek dat het bedrijf deze week presenteerde. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat Samsung er alles aan heeft gedaan om de boosdoener boven water te krijgen. Samsung schakelde drie onafhankelijke onderzoekers in: UL, Exponent en TUV Rheinland AG. Zij kwamen tot de conclusie dat er twee verschillende problemen waren met de accu, die opdoken bij verschillende varianten van het toestel. De Note 7 was voorzien van accu’s van twee verschillende leveranciers. Het bedrijf ging er vlak nadat de problemen ontstonden nog vanuit dat slechts één van de leveranciers een gevaarlijke accu afleverde. Nu blijkt dat beide voor problemen zorgden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu