Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #4: Samsung Galaxy S9 en Nederlandse Assistant

Wouter Nijsen
27 januari 2018, 14:37
3 min leestijd
Android nieuws #4: Samsung Galaxy S9 en Nederlandse Assistant

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Foto: ‘Dit zijn de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus’

galaxy s9

Het gelekte design van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus is voor de meesten waarschijnlijk geen grote verrassing, door de grote gelijkenissen met hun voorgangers. Net als op de Galaxy S8 vult het scherm bijna de hele voorkant, met slechts smalle randen boven en onder het beeld. Op de foto zien we wel dat er randen aan de zijkanten van het scherm zitten. Dat is opmerkelijk, omdat het scherm van de Galaxy S8 juist gebogen is en doorloopt in de zijkant. Eerder deze week werd ook duidelijk dat de Samsung Galaxy S9 op 25 februari wordt gepresenteerd.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S9 foto’s

→ Check ook overzicht met verwachte verschillen tussen de Galaxy S9 en Galaxy S8

‘Nederlandstalige Google Assistant eind dit jaar beschikbaar’

nederlandstalige Google Assistant

Volgens Piotr Herod, productmanager van Philips-televisies, is de Google Assistant vanaf de tweede helft van 2018 ook in het Nederlands beschikbaar. Nieuwe televisies van het bedrijf krijgen namelijk ondersteuning voor de Assistant. De komende maanden alleen in het Engels, maar vanaf eind dit jaar ook in het Duits, Frans, Japans, Italiaans en Nederlands. Herod zegt het nieuws te hebben vernomen van Google zelf. Een woordvoerder van Google Nederland ontkent echter dat er een releasedatum is. Hij kan alleen bevestigen dat er “hard gewerkt wordt aan een Nederlandstalige Google Assistant.” Eind vorig jaar dook al een vacature voor een Nederlandse Google Assistant-schrijver op.

→ Lees verder over de Nederlandstalige Google Assistant

‘HTC’s oude One M9 krijgt binnenkort Android 8.0-update’

HTC heeft zelf de nieuwe software nog niet bevestigd, maar volgens de Australische provider Optus verschijnt de update al in maart. De HTC One M9 wordt dan bijgewerkt naar Android 8.0 en ontvangt dan tevens bescherming tegen wifi-lek KRACK. Waarschijnlijk verschijnt de update rond dezelfde tijd ook in andere landen, waaronder Nederland. Het zou de derde grote update zijn voor de HTC One M9. Toen het toestel begin 2016 verscheen, liep deze nog op Android 5.0 (Lollipop). Sindsdien heeft HTC de M9 nog bijgewerkt naar Android 6.0 (Marshmallow) en Android 7.0 (Nougat).

→ Lees verder over de Android Oreo-update voor HTC One M9

‘Samsung steelt spotlights: geen Huawei P11 en LG G7 in februari’

Huawei en LG gaan Samsung uit de weg, zo meldt ETNews. Volgens de doorgaans betrouwbare bron willen de twee Android-fabrikanten niet te dicht op de aankondiging van de Samsung Galaxy S9 zitten. Dat toestel wordt eind februari aangekondigd op het Mobile World Congress in februari. In voorgaande jaren was Mobile World Congress het evenement voor fabrikanten om hun nieuwe toptoestel te presenteren. Zo werden in 2017 de Huawei P10, LG G6 en Sony Xperia XZ Premium allemaal in dezelfde week onthuld. Dit jaar lijken ze echter vrijwel allemaal voor Samsung te gaan wijken.

→ Lees verder over de onthulling van de andere toptoestellen

Goedkope smartphones met een lange accuduur: de beste opties

smartphones met goede accuduur

Waar je vroeger niet zo veel van budgettelefoons kon verwachten, is dat tegenwoordig helemaal anders. Voor weinig geld haal je al een snelle smartphone in huis, met een accu die (veel) groter is dan in high-end toestellen. Niet iedereen heeft een groot scherm, fantastische camera of luxe design nodig, maar zoekt juist een degelijk toestel met een accu die lekker lang meegaat. In dit artikel bespreken we diverse budgettoestellen die het makkelijk twee dagen (of langer) op een volle lading volhouden.

→ Lees verder over de beste goedkope smartphones met een lange accuduur

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu