Android nieuws #40: Google Pixel (XL), Chromecast Ultra en Android 7.1

Wouter Nijsen
8 oktober 2016, 13:47
3 min leestijd
Android nieuws #40: Google Pixel (XL), Chromecast Ultra en Android 7.1

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond natuurlijk vooral in het teken van het Google-evenement, waar de Google Pixel en Pixel XL werden aangekondigd en de Chromecast Ultra uit de doeken werden gedaan. Hieronder hebben we de belangrijkste nieuwtjes op een rijtje gezet.

Google Pixel en Pixel XL officieel: dit moet je weten over de toestellen

google pixel

De Google Pixel en Pixel XL zijn twee vrijwel identieke smartphones. Ze beschikken over hetzelfde metalen design, met een opvallend glazen element achterop. Daar zijn ook een vingerafdrukscanner en een camera met een enkele led-flitser te vinden. De Pixel is uitgerust met een 5 inch-scherm, de Pixel XL is 5,5 inch. De overige hardware is identiek. De smartphones worden aangedreven door een Snapdragon 821-chip met 4GB RAM en 32GB of 128GB aan opslagruimte. Aan de achterkant bevindt zich een 12 megapixel-camera, aan de voorkant een 8 megapixel-camera. Het is nog onduidelijk of en wanneer de Pixel naar Nederland komt. Wel is de smartphone behoorlijk duur: in Duitsland betaal je 769 euro.

Met de Chromecast Ultra stream je Netflix en YouTube in 4K

chromecast ultra design

Als je dit najaar een nieuwe televisie koopt, beschikt hij vrijwel zeker over 4K-ondersteuning. De hogere resolutie is op steeds meer tv’s terug te vinden. Er zijn echter nog maar weinig manieren om daar optimaal van te profiteren: digitale tv is nog niet in 4K beschikbaar en ook blu-rays met de hogere resolutie zijn haast niet te vinden. De Chromecast Ultra moet een oplossing voor dat probleem bieden. De Chromecast Ultra heeft hetzelfde design als de vorige Chromecast: een hockeypuck met een hdmi-aansluiting voor je tv. De hardware is echter een stuk krachtiger gemaakt, waardoor je beelden op een hogere resolutie kunt streamen. Ook is er een ethernet-poort aansluiting in de adapter.

Google onthult slimme router Wifi en Daydream View

onhub google wifi

Google heeft de slimme router Google Wifi aangekondigd. De router laat je verschillende access points met elkaar verbinden voor één groot draadloos netwerk. Google Wifi is een ander product dan Google OnHub en wordt gepositioneerd als een product van Google zelf. De Google Wifi maakt gebruik van ‘network assist’, zodat achter de schermen je verbinding verbeterd wordt. Via de bijbehorende app kun je onder andere de apparaten van je kinderen blokkeren van het internet.

Ook was er tijdens het Google-event aandacht voor virtual reality, in de vorm van de Daydream View. Belangrijk voor de Daydream View is het gemak en de comfort. De bril is vergeleken met andere brillen op de markt erg zacht, zodat het prettig op je hoofd kan zitten zonder pijn te gaan doen. Door het zachte materiaal sluit de bril goed aan op je gezicht. Je opent de bril, zet je toestel er in en je bent klaar.

Google introduceert Android 7.1 Nougat met ‘Night Light’

android nougat review

Hoewel Android 7.0 pas enkele weken oud is, rolt Google nu al een update uit. Android 7.1 Nougat is als eerste te vinden op de Google Pixel en Pixel XL. Met Android 7.1 Nougat zet Google een tussenstapje. De grootste nieuwe feature is ‘Night Light’, een blauwlichtfilter voor je scherm. Daarmee wordt het scherm een stuk minder fel ’s nachts. Ook is er ondersteuning voor Google Daydream toegevoegd en kun je nu de vingerafdrukscanner gebruiken om verschillende acties uit te voeren. Tot slot zijn er tal van verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd.

5 belangrijkste nieuwe features van Android 7.1 Nougat

Lenovo’s Phab 2-smartphones met augmented reality in december naar Nederland

Phab 2 Pro Project Tango

Oorspronkelijk zou de Lenovo Phab 2 Pro deze zomer verschijnen, maar het toestel werd om onbekende redenen uitgesteld. Inmiddels is er een nieuwe releasedatum. De Phab 2 Pro is in Nederland vanaf begin december verkrijgbaar voor 499 euro, zo heeft Lenovo tegen Android Planet bevestigd. Dat betekent dat we volgende maand eindelijk de introductie van Project Tango beleven. Google zette ruim twee jaar geleden op om te experimenteren met augmented reality (AR) in smartphones. Met augmented reality kunnen virtuele objecten in de echte wereld getoond worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu