De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #40: alles over de Google Pixel 2 en Home Mini

Wouter Nijsen
7 oktober 2017, 14:12
3 min leestijd
Android nieuws #40: alles over de Google Pixel 2 en Home Mini

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL officieel: dit moet je weten

Google Pixel 2-video

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL draaien op Android Oreo en combineren de nieuwste versie van de software met krachtige hardware. Google zet de twee toestellen neer als vlaggenschepen voor Android: ze vertegenwoordigen het beste van wat er mogelijk is met het besturingssysteem. De Pixel 2 is vanaf halverwege oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten, de Pixel 2 XL volgt een maand later. Net als vorig jaar zijn er vooralsnog geen plannen om de smartphones in Nederland uit te brengen. De kans is echter aanzienlijk dat lokale webwinkels het toestel importeren en tegen een meerprijs hier aanbieden.

→ Lees verder over de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Google onthult kleine en goedkopere Home Mini

Google Home Mini officieel

Google toonde ook een compactere versie van zijn slimme speaker. De Home Mini weegt iets meer dan 400 gram en lijkt door het hockeypuck-achtige design op de Chromecast. Het apparaatje heeft echter een stoffen behuizing en een micro-usb-aansluiting. Door het kleinere formaat is de Mini bovendien makkelijker weg te zetten in een huiskamer. Net als de reguliere Google Home geeft de Mini antwoord op je vragen of opdrachten, doordat de speaker altijd met je meeluistert. Met het ‘OK Google’-stemcommando kun je bijvoorbeeld vragen naar de afspraken die vandaag op de planning staan, of wat de snelste route is naar een locatie is.

→ Lees verder over de Google Home Mini en Home Max

Beveiligingsupdate van oktober naar Pixel- en Nexus-toestellen

android picture-in-picture

Bij de start van een nieuwe maand hoort ook een beveiligingsupdate voor Android. Google rolt deze updates maandelijks uit om Android-toestellen en hun gebruikers te beschermen, door nieuw ontdekte kwetsbaarheden te repareren. Google verzekert dat deze foutjes nog niet door kwaadwillenden zijn misbruikt. De nieuwe beveiligingsupdate voor oktober rolt, net als andere updates, eerst naar Pixel- en Nexus-toestellen uit. Dit komt doordat de software van deze toestellen door Google zelf wordt onderhouden.

→ Lees verder over de beveiligingsupdate van oktober 2017

BlackBerry Motion: BlackBerry zonder toetsenbord

Dat er een nieuwe BlackBerry-smartphone in de maak is, wisten we al een tijdje. Eerder dit jaar doken geruchten op over een toestel zonder fysiek toetsenbord met codenaam ‘Krypton’. De definitieve naam van dat toestel wordt de BlackBerry Motion, zo blijkt uit informatie van telecominsider Evan Blass. De BlackBerry Motion heeft enkel een 5,2 inch-touchscreen, en moet het dus het zonder het traditionele toetsenbord doen. De smartphone zou volgens bronnen verder over een Snapdragon 625-chip, 4GB werkgeheugen en een 4000 mAh-accu beschikken.

→ Lees verder over de gelekte BlackBerry Motion

Opinie: Googles AI-toekomst is moeilijk te verkopen

google event 2017

Net als vorig jaar hield Google op 4 oktober een evenement om zijn nieuwe producten te tonen. Vorig jaar lanceerde het bedrijf de eerste generatie aan Google-hardware, met de Pixel, Google Home, Google Wifi en Daydream View. Dit jaar was voornamelijk een voortzetting daarop, met opvolgers en enkele nieuwe producten. De nadruk lag echter op kunstmatige intelligentie, en dat is lastig te verkopen. In het opiniestuk hieronder leggen we uit waarom.

→ Lees verder over de AI-toekomst van Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu