Android nieuws #40: LG V40 ThinQ en Google Home naar Nederland

Wouter Nijsen
6 oktober 2018, 14:24
3 min leestijd
Android nieuws #40: LG V40 ThinQ en Google Home naar Nederland

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Home vanaf 24 oktober in Nederland’

google home videoreview

Op 24 oktober is het zo ver: dan ligt de Google Home in de Nederlandse winkels. Je kunt de slimme speaker vanaf 9 oktober alvast vooruitbestellen. Dat meldt Tweakers op basis van e-mails die Google heeft verzonden naar zijn partners. De website heeft de briefwisseling ingezien en zegt dat de zoekmachinegigant het nieuws op 9 oktober wereldkundig maakt. Het bedrijf kondigt op diezelfde datum ook de Pixel 3 en Pixel 3 XL aan. Daarnaast krijgen we vermoedelijk een nieuw slim scherm te zien – de vermeende Home Hub – een nieuwe Chromecast en de Pixelbook 2. Het is nog onbekend of al deze apparaten ook in Nederland uitkomen.

→ Lees verder over de Google Home release in Nederland

Bekijk ook onze Google Home videoreview:

Google rolt automodus uit naar meer Android-smartphones

Een automatische Android-automodus die Google eerst testte op de Pixel 2, komt nu naar meer Android-smartphones. De feature detecteert aan de hand van sensoren, geluiden en bluetooth-verbindingen of je in de auto zit, en geeft daarna twee opties. Activeer de autovriendelijke modus Android Auto of zet je telefoon in de niet storen-stand. Google introduceerde de destijds naamloze feature een jaar geleden op de Pixel 2 en is nu eindelijk zover om de automodus naar meer Android-gebruikers te brengen. Op internetplatforms als Imgur en Reddit maken mensen melding van een Driving Mode-notificatie die op hun telefoons verschijnt als ze in de auto stappen.

→ Lees verder over de automatische automodus in Android

LG V40 ThinQ officieel onthuld: vlaggenschip met vijf camera’s

LG V40 officieel

Het is het tweede vlaggenschip dat LG dit jaar uitbrengt, na de introductie van de LG G7 ThinQ deze zomer. De V40 ThinQ heeft een groter scherm, extra werkgeheugen en vooral meer camera’s. Achterop de telefoon zitten drie camera’s, voorop nog eens twee. Het toestel is vanaf eind deze maand verkrijgbaar in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Daar wordt het toestel voor omgerekend zo’n 900 euro verkocht. Er zijn vooralsnog echter geen plannen om de V40 ThinQ in Nederland uit te brengen, zo heeft de fabrikant ons laten weten. Wel bestaat de kans dat het toestel hier via grijze import verkocht wordt bij lokale webwinkels.

→ Lees verder over de LG V40 ThinQ

Google Assistent krijgt update en wordt slimmer en overzichtelijker

Google-Assistent-design-update

De vernieuwde Google Assistent is gebouwd rondom de stemfunctie en maakt je smartphone weer een stuk slimmer. Indien je via de spraakassistent je lichten wil dimmen, krijg je nu een slider te zien waarmee je de felheid kunt regelen. Hetzelfde geldt voor het volume regelen op een speaker. Daarnaast krijgt de Assistent een nieuw lettertype en uiterlijk. Google is druk bezig met het uitrollen van het Material Design-thema naar al haar apps, en nu is de spraakassistent aan de beurt. Het nieuwe ontwerp gebruikt meer witte kleuren, het Google Sans-lettertype en voelt frisser aan. Eerder werden al de Berichten- en Contacten-app bijgewerkt met dit nieuwe sausje.

→ Lees verder over de Google Assistent design-update

Dit is de Nokia 7.1: Android Oreo, dubbele camera en notch

Nokia 7.1

De nieuwe Nokia 7.1 heeft krachtigere hardware, een gewijzigd design en verbeterde camera’s. De voorverkoop begint op 5 oktober en de eerste toestellen worden 28 oktober geleverd. Vooral de aanpassingen aan het design zijn opvallend. De Nokia 7.1 is de één van de eerste smartphones van de Finse fabrikant met een notch. Het toestel heeft een 5,84 inch-lcd-scherm met een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. Verder gebruikt het scherm de nieuwe PureDisplay-technologie, waardoor video’s in lage kwaliteit automatisch naar HDR omgezet worden. Hierdoor oogt het beeld scherper en kleurrijker.

→ Lees verder over de nieuwe Nokia 7.1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu