Android weekoverzicht #40: Popcorn Time ondertitels en Android L op de Galaxy S5

Gijs Ettes
4 oktober 2014, 12:18
3 min leestijd
Android weekoverzicht #40: Popcorn Time ondertitels en Android L op de Galaxy S5
android nieuws android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time op de Chromecast ondersteunt nu wél ondertitels

popcorn time ondertitels

De illegale streamingdienst Popcorn Time, waarmee je via een Netflix-achtige app films en series kunt bekijken, heeft een update doorgevoerd waardoor het mogelijk wordt om ondertiteling van films en series via de Chromecast op de tv te tonen. Dit was één van de meest gehoorde klachten van Popcorn Time-gebruikers, die hun video’s naar de tv streamden maar geen ondertiteling zagen. De ondertitels worden vooralsnog alleen ondersteund in de Windows- en Mac-versie, waarmee je films en series naar de Chromecast kunt streamen. De Android-app volgt spoedig. De functie is beschikbaar in versie 2.3 van de Android-app en komt spoedig beschikbaar voor de desktop-app. Met Popcorn Time kun je illegaal films en series streamen via het torrent-protocol. Eigenlijk download je een torrent, maar begin je tijdens het downloaden direct met kijken. De interface is grotendeels gelijk aan Netflix, waarbij je onder andere trailers van films kunt bekijken en Nederlandse ondertiteling – mits aanwezig – kunt selecteren. Je kunt ook de app voor Popcorn Time downloaden.

‘OnePlus komt met kleinere variant in 2015’

OnePlus 2015

Het Chinese OnePlus heeft in een zogeheten Ask Me Anything, een populaire rubriek binnen Reddit waar gebruikers vragen mogen stellen aan bekende personen of bedrijven, aangegeven dat het bedrijf nadenkt over een kleinere variant van de OnePlus One. Deze wordt  waarschijnlijk in 2015 uitgebracht. OnePlus meldt tevens dat de opvolger van de OnePlus One in het tweede of derde kwartaal van dat jaar wordt uitgebracht. Helaas zal het invite-systeem blijven bestaan. OnePlus meldt dat het systeem nog steeds nodig zal zijn om aan de vraag te voldoen. Hoewel het invitesysteem bij de volgende OnePlus 2015-smartphone “maar enkele weken” zou duren, zal de smartphone ook in 2015 niet normaal via de website worden verkocht. Na invites begint OnePlus met een  preorder-systeem, waarbij je de smartphone kunt aanschaffen en vervolgens de levertijd te horen krijgt. Deze varieert van enkele weken tot enkele maanden.

‘CyanogenMod slaat overnamebod Google af, wil zelfstandig blijven’

CyanogenMod  Android nieuws

Misschien wel het meest opvallende Android nieuws van afgelopen week: CyanogenMod heeft naar verluidt een aanbod van Google afgeslagen om aan het team van Android te worden toegevoegd. En dat is een grote beslissing, want ondanks de miljoenen dollars aan investeringen maakt CyanogenMod nog geen winst. CyanogenMod, dat sinds een jaar een ‘echt bedrijf’ is, moet logischerwijs wel winst gaan maken. En dan was een overname door Google heel aantrekkelijk geweest om je over dat soort commerciële zaken niet meer druk te maken. Hoe hoog het bod was, is niet bekend, maar duidelijk is wel dat CyanogenMod voorlopig zelfstandig wil blijven.

Video: zo ziet Android L eruit op de Samsung Galaxy S5

Een vroege versie van Android L voor de Galaxy S5 is uitgelekt, waardoor voor het eerst is te zien hoe de nieuwe Android-versie er mogelijk gaat uitzien op het vlaggenschip van Samsung. Voor dagelijks gebruik overigens nog niet geschikt; hij is traag en zit vol bugs.

Niettemin geeft de video een indruk van de manier waarop Samsung Android L onder handen heeft genomen. Als verwacht zijn alle standaard Samsung-apps aanwezig, maar deze hebben wel een Material Design-sausje gekregen waardoor ze er simplistischer, strakker en witter uitzien.  De telefoon-app, berichten-app, klok en notitie-app ogen bijvoorbeeld een stuk frisser. Verder toont het vergrendelingsscherm nu niet alleen de datum en tijd, maar ook notificaties. Je kunt zelf bepalen welke meldingen en hoeveel er worden weergegeven.

Keuzehulp: 8 tips voor het kiezen van een nieuwe smartphone

smartphone kiezen Android nieuws

De meeste smartphonegebruikers mogen één keer per twee jaar een nieuw toestel uitkiezen wanneer hun abonnement afloopt of ze kunnen verlengen. Ook als je een sim only-abonnement hebt, zul je na een jaar of twee wel toe zijn aan een nieuwe telefoon, omdat hij traag is geworden of niet meer overweg kan met de laatste apps en games.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu