Android nieuws #41: Android 7.1 en het einde van de Galaxy Note 7
Wouter Nijsen

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung haalt Galaxy Note 7 volledig uit de handel

note 7 vat vlamNa de vele problemen ziet Samsung geen toekomst in de Galaxy Note 7 en haalt het bedrijf de smartphone volledig uit de handel. Het toestel wordt definitief geschrapt en zal dus nooit in de Benelux verschijnen. Samsung zou nog steeds geen verklaring hebben voor de problemen, al werd oorspronkelijk gedacht dat het met de accu te maken zou hebben. Nu blijkt dat de fabrikant waarschijnlijk te snel gehandeld heeft. “[Samsung] gaf te snel de schuld aan de accu’s. Ik denk niet dat er iets mis was met ze, of dat ze in ieder geval niet het grootste probleem waren,” aldus Park Chul-wan. Park is het voormalig hoofd van een Koreaans instituut dat accu’s onderzoekt en zegt de testdocumenten van Samsung te hebben ingezien.

Overzicht: de korte geschiedenis van de Samsung Galaxy Note 7

Dit is de Huawei Mate 9 – met en zonder gebogen scherm

mate9-fotoEr zijn varianten van de Huawei Mate 9 in ontwikkeling. Volgens VentureBeat worden de twee varianten intern de ‘Manhattan’ en ‘Long Island’ genoemd. De Manhattan wordt de directe opvolger van de Huawei Mate 8, die eind vorig jaar verscheen. Deze beschikt over een plat full-hd-scherm dat waarschijnlijk 5,9 inch groot is. De Long Island wordt een duurdere variant met een gebogen scherm dat doorloopt in de randen, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Het schermformaat is ongewijzigd, maar het toestel heeft wel een hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat zou de smartphone geschikt maken voor Daydream, Googles nieuwe virtual reality-platform.

‘Tweede variant Samsung Galaxy S8 krijgt torenhoge resolutie’

samsung 5Net als voorgaande jaren zijn er volgens de laatste geruchten twee Samsung Galaxy S8-varianten in de maak. Het ‘instapmodel’ heeft dan een 5,1 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Voor de grotere variant zou een 5,5 inch-scherm met een UHD-resolutie van 3840 bij 2160 pixels gebruikt worden. Dat zou goed zijn voor een pixeldichtheid van 806 pixels per inch, waarmee het één van de scherpste smartphones ooit zou worden. Dezelfde bron beweert ook dat S Voice geschrapt gaat worden. Samsungs stembesturing wordt vervangen door Viv AI, een stemgestuurde assistent die het bedrijf eerder deze maand heeft overgenomen.

Google kondigt Android 7.1 Developer Preview aan

android 7.0 nougatDe Android 7.1 Developer Preview is vanaf eind oktober beschikbaar voor drie toestellen: de LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P en de Pixel C. In november wordt de voorlopige software ook nog uitgerold naar de Motorola Nexus 6 en de HTC Nexus 9. Vervolgens zal vanaf december de definitieve versie van Android 7.1 uitgerold worden. De Google Pixel en Pixel XL worden de eerste smartphones die al direct van Android 7.1 Nougat voorzien zijn. Beide smartphones werden vorige week aangekondigd, maar pas later werd duidelijk dat ze op de nieuwe software lopen.

de 6 belangrijkste nieuwe features van Android 7.1

OnePlus 3 nog altijd nauwelijks leverbaar

oneplus 3 officieelZo’n zes maanden na de release is de OnePlus 3 nog altijd nauwelijks leverbaar. Volgens nieuwe geruchten wil de fabrikant binnenkort een variant introduceren met aangepaste onderdelen. Hoewel dat in de eerste weken goed leek te gaan, had de fabrikant blijkbaar zijn productie toch nog niet helemaal op orde. In augustus werd een tijdelijke verkoopstop aangekondigd om de voorraden voldoende bij te kunnen vullen. De verkopen werden al snel weer hervat, maar dat bleek te vroeg te zijn. De OnePlus-webwinkel meldt dat de gouden variant van het toestel volledig uitverkocht is. De zwarte variant heeft inmiddels een levertijd van meer dan vier weken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.