Android nieuws #41: OnePlus 7T Pro officieel, Pixel Watch en Android 10

Wouter Nijsen
12 oktober 2019, 16:58
3 min leestijd
Android nieuws #41: OnePlus 7T Pro officieel, Pixel Watch en Android 10

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 7T Pro officieel: nieuw vlaggenschip vanaf 17 oktober te koop

oneplus 7t review

Tijdens een event in India onthulde OnePlus onlangs de 7T, de opvolger van de OnePlus 7 van eerder dit jaar. De 7T Pro is deze week tijdens een event in Londen gepresenteerd, waar tegelijk de adviesprijzen van beide telefoons zijn bekendgemaakt. De OnePlus 7T Pro kost 759 euro en is vanaf 17 oktober verkrijgbaar in Nederland. Op dezelfde dag verschijnt de 7T, die voor 599 euro over de toonbank gaat. De OnePlus 7T Pro is een relatief kleine verbetering ten opzichte van de 7 Pro. Het toestel beschikt opnieuw over een 6,67 inch-scherm met een resolutie van 3120 bij 1440 pixels en ververssnelheid van 90Hz.

→ Lees verder over de aankondiging van de OnePlus 7T Pro
→ Check ook onze uitgebreide review van de OnePlus 7T en 7T Pro

Google verplicht: Android 10 vanaf begin 2020 op elk apparaat

Gids Android-smartphone beveiliging

Google heeft laten weten dat Android-apparaten vanaf 1 februari 2020 alleen nog maar mogen worden uitgebracht met Android 10. Met zulke maatregelen probeert Google de fragmentatie van Android beter tegen te gaan. Deze regel is vooralsnog te omzeilen door fabrikanten, door toestellen voor de genoemde datum bij Google te laten voorzien van de benodigde goedkeuring. Google heeft nog een nieuwe verplichting ingevoerd voor fabrikanten. Telefoons moeten namelijk ondersteuning gaan bieden voor usb-c pd. Dat is een vorm van snelladen via usb-c, die dus in alle aankomende apparaten gebruikt moet gaan worden.

→ Lees verder over Googles verplichting van Android 10

Updaten maar: Nokia 8.1 krijgt nu al Android 10

nokia 8.1

Goed nieuws voor gebruikers van de Nokia 8.1, want voor de smartphone is vanaf nu een Android 10-update beschikbaar. Daarmee behoort de 8.1 tot de allereerste telefoons met de nieuwste versie van Android. De smartphone krijgt allerlei nieuwe features, zoals een systeembrede donkere modus, meer privacy-opties, de handige Focus-modus en verbeterde gebarenbediening. De 8.1 is de eerste smartphone van het Finse bedrijf met Android 10, al belooft het bedrijf dit jaar ook de Nokia 9 PureView en 7.1 bij te werken.

→ Lees verder over de Android 10-update voor de Nokia 8.1

OnePlus 6(T) krijgt eind deze maand Android 10-update, 5(T) moet wachten tot volgend jaar

OnePlus 6 draadloos opladen

De OnePlus 6 en 6T worden eind oktober bijgewerkt met Android 10. Mensen met een OnePlus 5 of 5T moeten nog wat langer geduld hebben. Deze toestellen worden namelijk ergens in het tweede kwartaal van 2020 bijgewerkt. OnePlus heeft geen specifieke releasedata genoemd. Dit betekent dat de update ergens tussen april en juni wordt uitgebracht. Eigenaren van een OnePlus 6(T) hoeven nog maar maximaal een paar weken te wachten.

→ Lees verder over de Android 10-updates voor de OnePlus-toestellen

Gerucht: Google presenteert volgende week Pixel Watch

made by google 2019 verwachtingen

Op 15 oktober vindt een nieuw Made by Google-evenement plaats. We verwachten daar onder andere nieuwe hardware en (mogelijk) informatie over Google Stadia. De grootste aankondiging zal de Google Pixel 4-familie zijn, maar ook voor liefhebbers van wearables lijkt er nu nieuws te komen. Zo’n horloge zou namelijk volgende week worden gepresenteerd, zo meldt Nikkei Asian Review. Details over het horloge zoals specificaties of afbeeldingen zijn echter niet verschenen. Wel is de smartwatch volgens de website voorzien van Wear OS van Google.

→ Lees verder over de mogelijke aankondiging van de Pixel Watch

Video van de week: OnePlus 7T en 7T Pro review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu