De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android weekoverzicht #41: Android L release, Desire Eye onthuld en draadloos opladen

Gijs Ettes
11 oktober 2014, 13:36
4 min leestijd
Android weekoverzicht #41: Android L release, Desire Eye onthuld en draadloos opladen
android nieuws android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

‘Android L, Nexus 9 en Android Wear 2 op 15 oktober aangekondigd’

android l release

De Android L release vindt plaats op 15 oktober, samen met de introductie van Android Wear 2.0 en de Nexus 9. Dat blijkt uit informatie van Artem Russakovskii, redacteur bij het doorgaans goed ingelichte AndroidPolice. De website publiceert het echter niet als nieuws, dus pin je niet direct vast op die datum. “Ik kreeg informatie dat de datum, 15 oktober, gaat kloppen voor de release van nieuwe Google-producten”, aldus Russakovskii. “Maar ik ben niet zeker van de nieuwe producten en diensten die ze daar gaan aankondigen. Ik verwacht Android L, de Nexus 9 en Android Wear 2.0, en misschien ook nog wel meer. Maar alles kan altijd nog veranderen.”

Android L lost accuprobleem Nexus 5 op

Nexus 5 accuprobleem

De Android L-update voor de Nexus 5 zal een hardnekkig probleem met de camera oplossen die er voor zorgt dat de accu sneller dan normaal leegloopt. Volgens een projectmanager is Skype de boosdoener: de app veroorzaakt fouten in het cameraproces dat apps toegang geeft tot de camera van de Nexus 5. Het gevolg is dat het zogenoemde ‘mm-qcamera-daemon’-proces continu de cpu gebruikt en daarmee het accupercentage flink omlaag brengt. Hoewel de update naar Android 4.4.3 er al voor zorgde dat minder Nexus 5-gebruikers last hebben van de bug, blijft het probleem bij sommigen bestaan. In de bugtracker van het Android Open Source Project staat het Nexus 5 accuprobleem nu aangegeven als een bug die in de eerstvolgende Android-versie eindelijk wordt opgelost. Android L verschijnt nog deze herfst, maar een precieze datum is nog niet bekend.

HTC Desire Eye: selfiesmartphone met high-end specs

HTC Desire Eye officieel

HTC heeft afgelopen week de Desire Eye officieel onthuld. De smartphone wordt gekenmerkt door high-end specs en twee 13 megapixel-camera’s (aan de voor- en achterzijde) die allebei zijn voorzien van een ledflitser. Op die manier kun je zowel normale foto’s als selfies in een hoge resolutie vastleggen. Sowieso heeft de Desire Eye veel fotofuncties, waaronder een selfiemodus waarbij automatisch foto’s worden geschoten als je ‘Say smile’ zegt. Verder heeft de camera-app opties om je foto’s te verfraaien en kun je met de front- en backcamera tegelijkertijd fotograferen en filmen. De camerasoftware is tevens in staat om een foto gemaakt met de frontcamera in een foto te plakken die is gemaakt met de camera aan de achterzijde. Tot slot heeft de frontcamera gezichtsherkenning- en tracking, kunnen portretten worden samengevoegd en is er een fotohokjes-modus die een collega van vier kiekjes maakt. Gelijktijdig met de Desire Eye werd ook de periscoopvormige HTC RE camera onthuld.

Google Play 5.0 heeft meer Material Design-elementen

nieuwe Google Play

Google is gestart met het pushen van Google Play update 5.0.31 die een aantal kleine veranderingen introduceert. Eerder maakten we al kennis met het Android L-design van Google Play en in de nieuwe versie zijn nog meer Material Design-elementen te vinden. Wat direct opvalt nadat je de update hebt geïnstalleerd, is dat Google Play een nieuw pictogram heeft gekregen. Deze is nu grijs in plaats van wit en is voorzien van een vouw in het midden. De Google Play update zorgt er ook voor dat je bij vernieuwde apps sneller ziet wat er is veranderd of verbeterd. Het kopje en de tekst onder ‘Wat is er nieuw’ staan nu namelijk in een groen veld. Verder is de widget voor app-suggesties voorzien van nieuwe iconen en hetzelfde geldt voor het  notificatie-icoon dat Google Play toont als je een app  hebt gedownload. Het apk-bestand voor de nieuwe Google Play is via deze link te downloaden.

Masterclass: geef je Android een nieuwe look met deze tweaks

Android tweaken tips

Een van de grootste voordelen van Android is natuurlijk dat het platform in grote mate aanpasbaar is. Van wallpapers, thema’s en lettertypes tot de complete interface, iconen en menu’s van je toestel. Android aanpassen kan op meerdere niveaus en niet voor elke aanpassing hoef je diep de instellingen in te duiken. Lees onze masterclass Android tweaken.

Draadloos opladen: alles over de technologie achter de Qi-standaard

draadloos opladen

Veel high-end Android-smartphones worden uitgerust met de Qi-technologie, waardoor apparaten draadloos kunnen worden opgeladen. Deze technologie wordt steeds bekender en populairder. In de Verenigde Staten worden koffie- en fastfoodketens zelfs helemaal uitgerust met tafels die één grote Qi-oplader zijn. Maar hoe werkt het precies en wat heb je er precies aan? Lees het in ons uitlegartikel over draadloos opladen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu