Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #42: voorlopige Google Pixel XL review en Android 7.1

Wouter Nijsen
22 oktober 2016, 13:43
3 min leestijd
Android nieuws #42: voorlopige Google Pixel XL review en Android 7.1

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel XL review: eerste indruk van het nieuwe Android-vlaggenschip

google pixel xl

Al sinds de introductie van Android krijgen we jaarlijks een nieuw vlaggenschip dat het mobiele besturingssysteem moet vertegenwoordigen. Dat waren echter Nexus-toestellen, ontwikkeld in samenwerking met andere fabrikanten die slechts deels de visie van Google toonden. Dit jaar gooit het bedrijf het over een andere boeg. Begin oktober werden de Google Pixel en Pixel XL geïntroduceerd, een toestel waarop enkel Googles merknaam pronkt. Dit keer geen partners, maar een Android-vlaggenschip zoals Google het graag ziet. Android Planet ging met de smartphone aan de slag en in de voorlopige Google Pixel XL review lees je onze bevindingen.

‘Samsung brengt slechts één vlaggenschip uit in 2017’

samsung beveiligingsupdate juli

Al sinds 2011 opereert Samsung volgens dezelfde strategie: één vlaggenschip in het voorjaar, een tweede in het najaar. Zo krijgen we steeds in februari of maart een nieuw toestel in de Galaxy S-reeks, gevolgd door een Galaxy Note in augustus of september. Soms zien we daar een kleine variatie op, met extra varianten als de Galaxy S6 Edge+ in 2015. Volgend jaar zou Samsung echter compleet met deze traditie breken. Het zou een reactie zijn op de Galaxy Note 7-problemen. Het productieschema van Samsung stond volgens bronnen zo onder druk dat het bedrijf niet genoeg tijd had om het toestel adequaat te testen.

Google geeft Android 7.1 Developer Preview vrij

android 7.0 nougat

Google heeft deze week de Android 7.1 Developer Preview beschikbaar gemaakt. De software kan door iedereen met een Nexus 6P, Nexus 5X of Pixel C gedownload worden. Daarvoor moet je wel aangemeld zijn bij het Android Beta Program. Dat kan heel gemakkelijk via deze site van Google. Mocht je in het verleden al eerder meegedaan hebben aan het bètaprogramma, dan ontvang je automatisch een notificatie dat er nieuwe software voor je klaarstaat. De update is iets meer dan 1GB groot, dus het is aan te raden hem enkel te downloaden over een wifi-verbinding.

Chromecast Ultra vanaf nu te reserveren in Nederland

chromecast ultra design

De Google Store biedt de Chromecast Ultra sinds deze week aan in de Google Store. Het apparaatje kost 79 euro en is alleen verkrijgbaar in het zwart. De vorige versie van de Chromecast, die enkel ondersteuning biedt voor full hd-beelden, wordt ook nog altijd verkocht voor 39 euro. Deze variant is wel verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder geel en rood. Consumenten die de Chromecast Ultra bestellen, moet nog wel even geduld hebben. Google verwacht de mediaspeler pas over drie tot vier weken te kunnen leveren.

‘Samsung Galaxy S8 heeft irisscanner en dubbele camera’

Samsung smart glow

Samsung is van plan de Galaxy S8 zowel van een irisscanner als een dubbele camera te voorzien, zo verwachten leveranciers volgens The Korea Herald. Geruchten over een extra lens achterop zoemen al een tijdje rond, maar worden de laatste tijd steeds concreter. De leveranciers zouden mede door het schrappen van de Galaxy Note 7 een stuk zekerder zijn van de nieuwe features. Toen Samsung de productie van zijn vlaggenschip stopzette, beloofde het bedrijf zijn fabriekspartners te compenseren voor de verloren omzet. Door de Galaxy S8 uit te rusten met extra camera’s en sensoren wordt de productiecapaciteit voor Samsung-toestellen verhoogd, waardoor de verloren omzet voor Samsungs partners weer goedgemaakt wordt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu